Százezer tabletta fájdalomcsillapítót találtak a pénzügyőrök Röszkén

Publikálás dátuma
2018.10.03 21:30
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/ Science Photo Library/WLADIMIR BULGAR
Egy szerb teherautó rakterében, ágy rejtekéből került elő a többmilliós gyógyszerszállítmány.
Nagy mennyiségű gyógyszert foglaltak le a NAV ellenőrei a röszkei határátkelőben: egy szerb furgon rakterét vizsgálták át, amelyről sofőrje azt mondta, hogy nem szállít bejelenteni való árut.
A pénzügyőröknek ugyanakkor gyanús lett egy ágy, amit roskadásig pakoltak mindenféle tárggyal. A matracot felhajtva kiderült, hogy hiányzik belőle az ágyneműtartó, helyét pedig egy rejtett tárolóüreg foglalja el. A rejtekhelyen 95 ezer 200 milligrammos Tramadolor-tablettát tároltak.
Az erős ópiáttartalmú gyógyszer a hazai szaknyilvántartásban nem szerepel; a NAV-osok így lefoglalták a több mint hárommillió forintos összértékű árut, és feljelentést tettek „egészségügyi termék” hamisítása miatt - írja honlapján az adóhatóság.

Öt hektáron lángol a bozót Üllőn

Publikálás dátuma
2019.04.20 17:58
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egymástól több száz méterre lobbantak fel a lángok, megfékezésükhöz egy traktort is bevetettek.
Mintegy öthektáros területen, egymástól több száz méterre, foltokban ég az aljnövényzet Üllő külterületén – jelentette szombat délután a Pest megyei katasztrófavédelem. Bár közleményükben erre nem térnek ki, a különálló tűzfészkek gyújtogatásra utalnak.
 A monori és a fővárosi hivatásos tűzoltók mellett az üllői önkéntes tűzoltók vízszállítója is a helyszínre érkezett, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is elindult. Az egységek négy vízsugárral, kéziszerszámokkal oltják a lángokat. A tűzoltói munkálatok mellett egy traktorral  is körbeszántják az érintett területet, ezzel határt szabva a lángok terjedésének

Megölte feleségét, majd öngyilkos lett egy forráskúti férfi

Publikálás dátuma
2019.04.20 16:26
Rendőrségi zárás a Csongrád megyei Forráskúton
Fotó: MTI/ Kelemen Zoltán Gergely
Úgy tudjuk, egy helyi gazdálkodó családban történt a tragédia.
A gyanú szerint megölte feleségét, majd öngyilkos lett egy forráskúti férfi szombat délelőtt – írja a police.hu. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben. 
Úgy tudjuk, hogy a gyilkosság a Zrínyi Miklós utcában történt, és egy helyi gazdacsalád tagjai érintettek.
Frissítve: 2019.04.20 17:09