15 éves gyerek rabolt Miskolc belvárosában

Publikálás dátuma
2018.10.04. 11:33

Fotó: police.hu
A fiú megtámadott egy fiatal nőt, akitől elvette telefonját és táskáját. Napokon belül elfogták.
Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 15 éves helyi fiúval szemben - írja a police.hu. A gyanúsított 2018. szeptember 29-én éjjel egy általa ismeretlen fiatal nőt bántalmazott, elvette tőle táskáját és telefonját, aztán elmenekült a helyszínről.
A nyomozók kedden elfogták a fiút, kihallgatását követően őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatására.
Szerző
Témák
rablás Miskolc

Ájult, idős beteget zsebelt ki – börtön vár a kaposvári mentősre

Publikálás dátuma
2018.10.04. 11:24
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Az áldozat bankkártyáját lopta el a mentőápolóként dolgozó férfi, majd betegszállítás közben közel 200 ezer forintot emelt le arról.
Börtönbe kerülhet a mentős, aki munkavégzés közben kizsebelt egy idős, öntudatlan férfit: a vádlott a kaposvári járási ügyészség szerint a mentőautóban szerezte meg a sértett bankkártyáját, majd többször is pénzt vett le azoknak az egészségügyi intézményeknek a közelében, ahol az éppen aktuális betegszállítás miatt járt. A vádlott 185.000 forint készpénzt szerzett meg, de a sikertelen pénzfelvételi kísérletekkel együtt közel félmillió forintot próbált megszerezni – állítja Kaposvári Járási Ügyészség. 
A mentőápoló ellen még januárban emeltek vádat, a helyi járásbíróság pedig a vádhatóságnak adott igazat: nem jogerősen 1 év 10 hónap börtön fokozatú szabadságvesztést, 100.000 forint pénzbüntetést és 3 év közügyektől eltiltást szabott ki, valamint a vádlottat 1 évre eltiltotta bármilyen egészségügyi foglalkozás gyakorlásától is. Az ügyész elfogadta az ítéletet, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A másodfokú döntést a Kaposvári Törvényszék hozza majd meg.
Szerző

Nem erőszakolták meg a szakértő szerint a Soroksáron meggyilkolt nőt

Publikálás dátuma
2018.10.04. 10:41

Fotó: police.hu
Elővette az igazságügyi orvosszakértő jelentését a gyanúsított ügyvédje, melyben szerinte az áll: nem történt szexuális erőszak.
Miután a gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter ügyvédje áttanulmányozta az ügy több ezer oldalnyi iratanyagát, kiderült: a soroksári nő bestiális támadója az igazságügyi orvosszakértő megállapítása szerint nem erőszakolta meg áldozatát - írja a Blikk.
A lap úgy tudja, a meggyilkolt édesanya holttestén több helyen is megtalálták az elkövető vérét és izzadságát, ondót azonban csak az áldozat egy személyes holmiján találtak. Gyilkosa lemeztelenítette a nőt, ruhái a mai napig nem kerültek elő. Mobiltelefonját öt év után egy börtönletétben találták meg a nyomozók.
Az áldozat férje azt nyilatkozta, neki nem adta ki a rendőrség az orvosszakértői papírokat. "Amennyiben valóban nem erőszakolta meg a támadója Krisztit, ez egy pici megnyugvást jelentene nekem, hisz akkor legalább azt a borzalmat nem kellett átélnie szegénynek" - mondta el a lapnak a férfi.
A gyanúsított R. Szilveszter DNS-e egyezik a gyilkosság helyszínén talált genetikai nyomokkal, a rendőrség szerint gyakorlatilag semmi esély nincs arra, hogy valaki más is hasonló genetikai profillal a helyszínen lehetett. A gyilkosság 2013. szeptember 25-én történt Soroksáron. Az áldozat egy 36 éves helybeli nő volt, akit kocogás közben támadtak meg. Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, majd megfojtotta.
Szerző