Feltört autóval, részegen gázolt halálra egy embert – aztán hazament pihenni

Publikálás dátuma
2018.10.04 14:09
A halálos gázolás gyanúsítottja hazament a baleset után
Fotó: police.hu
Hosszú évekre börtönbe kerülhet az a 35 éves lábodi férfi, aki a rendőrség szerint május 17-én éjjel a településen halálra gázolt egy, az út szélén bandukoló, biciklijét toló helyi lakost.  A gázoláshoz ráadásul egyéb bűncselekmények sora is kötődik a rendőrség szerint: a gyanúsított korábban egy lábodi kocsma elől kötötte el a Peugeot-t, amivel a tragédiát okozta: az eset idején jócskán részeg volt, ráadásul a történteket csak súlyosbítja, hogy gázolás után megállás nélkül tovább hajtott. A sértettet kórházba szállították, de életét már nem lehetett megmenteni.
A betört szélvédőjű autót később a településen találták meg egy rendőrtiszt, nyomkövető kutyája pedig el is vezette a feltételezett elkövető házáig. A férfit elfogása után a nagyatádi kapitányságra vitték, és kihallgatták, itt derült ki az is, hogy ittasan vezetett. A balesetvizsgálók végül jármű önkényes elvétele, segítségnyújtás elmulasztása, valamint halált okozó ittas járművezetés bűntett miatt indítottak büntetőeljárást a 35 éves gyanúsított ellen, akit bírósági jóváhagyással letartóztatásba is helyeztek -derül ki a police.hu cikkéből.

Hármas karambol az M3-ason – Több kilométeres volt a torlódás

Publikálás dátuma
2019.03.22 17:33
Illusztráció
Fotó: Shuttertock
A baleset Gödöllőnél, a Budapestről kivezető oldalon történt.
Több autó is összeütközött péntek délután az M3-as autópályán, Gödöllőnél, a Budapestről kivezető oldalon. Az elsődleges információk szerint senki sem sérült meg a balesetben – írja a police.hu. Az Útinform szerint három jármű karambolozott, és a 30. kilométernél a belső sávot zárták le. Több kilométeres volt a torlódás. A forgalom azóta ismét zavartalanul haladhat.
Frissítve: 2019.03.22 20:20

Jogerősen elutasították Magda Marinko feltételes szabadságra bocsátási kérelmét

Publikálás dátuma
2019.03.22 15:14

Fotó: Népszava
A rettegett gyilkos 1995-ben alighanem csak azért kerülte el a tényleges életfogytiglant, mert akkor még nem szabhattak ki ilyet. 2021-ben vizsgálják újra a kiengedését, ami ha meg is történne, szerb börtönbe vezetne az útja.
A másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék bírói tanácsa jogerős végzésével mellőzte Magda Marinko feltételes szabadságra bocsátását. Juhászné Prágai Erika, a bíróság szóvivője pénteken az MTI-nek elmondta, a törvényszék osztotta az első fokon eljáró Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának álláspontját, hogy a büntetés céljai további szabadságelvonás nélkül nem érhetők el.
A büntetés-végrehajtási törvény előírásainak megfelelően a bíróság 2021-ben újra megvizsgálja a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét.
A fogvatartottat a Legfelsőbb Bíróság előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt sújtotta életfogytig tartó szabadságvesztéssel.
Elítélése idején még nem volt lehetőség a tényleges életfogytiglan kiszabására - pedig minden bizonnyal ez várt volna rá.
Magda Marinkót egy orosházi asszony meggyilkolásáért, valamint egy Kecskeméten elkövetett hármasgyilkosságért ítélte el a bíróság 1995-ben. A hidegvérrel, embertelenül és nagy szervezettséggel végrehajtott bűncselekmények félelmet idéztek elő az országban. A szerb állampolgárságú férfit a szegedi Z. Nagy család négy tagjának meggyilkolásával is megvádolták, de ebben a bíróság nem találta bizonyíthatónak a bűnösségét.

Szerbiában a bíróság a férfit távollétében - a Vajdaságban elkövetett bűncselekmények miatt - halálbüntetéssel sújtotta, amelyet a büntetési nem eltörlése után negyven év szabadságvesztésre változtattak át. Ha a magyar állam szabadon engedné, át kellene adni Szerbiának, hogy ott is megkezdhesse a rá kirótt büntetés letöltését.