Halálos baleset – Kisteherautóval ütközött egy motoros Borsodban

Publikálás dátuma
2018.10.08. 18:27

Fotó: Vajda János / MTI
A baleset Hejőpapinál történt, forgalomkorlátozásra kell számítani.
Egy motorkerékpár és egy kisteherautó karambolozott Hejőpapinál, az M3-as autópálya lehajtója és a 3307-es út kereszteződése közelében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A balesethez a mezőcsáti hivatásos tűzoltókat riasztották, a helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani. A motoros a helyszínen belehalt sérüléseibe.
Szerző
Frissítve: 2018.10.08. 20:05

Megölte feleségét egy férfi Szentpéterszegen

Publikálás dátuma
2018.10.08. 15:57

Fotó: police.hu
A férj késsel fenyegetőzött a kertben, a TEK műveleti egysége fogta el.
Brutális módon meggyilkolta a feleségét egy férfi a Hajdú-Bihar megyei Szentpéterszegen – tudta meg a Blikk. A lap információi szerint a férfi ezek után maga ellen fordította kését és öngyilkossággal fenyegetőzött. A police.hu oldalon később megjelent egy közlemény, mely szerint egy szentpéterszegi férfi késsel megsebesítette feleségét, és a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol a teraszon egy nő holttestét találták, míg a feltételezett elkövető a kertben egy késsel fenyegetőzött. A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége a helyszínen elfogta a férfit, aki ellen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.   Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot! 
Szerző
Frissítve: 2018.10.08. 17:13

Balassagyarmati gyilkosság – Letartóztatták a gyanúsítottat

Publikálás dátuma
2018.10.08. 15:20

Fotó: police.hu
A férfi mobillal rögzítette ismerőse szenvedését, majd a nyakláncát is elvette.
A Salgótarjáni Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 39 éves férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint múlt kedden halálra verte ismerősét Balassagyarmaton. Az ügyészség közleményében azt írja, a bíróság végzése ellen a gyanúsított és védő enyhébb kényszerintézkedés, az ügyész a bűnismétlés veszélyének megállapítása érdekében fellebbezett. A bíróság végzése a fellebbezésekre tekintet nélkül végrehajtható. Lajkó Péter, a Balassagyarmati Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel közölte: a szökés és elrejtőzés veszélye miatt a letartóztatást 30 napra rendelték el. Az eddigi adatok szerint a két férfi évekkel korábban Németországban ismerkedett meg, ahol egy munkahelyen dolgoztak. A gyanúsított október 2-án a délutáni órákban meglátogatta a sértettet Balassagyarmaton. Közösen több szórakozóhelyet is felkerestek, mindketten ittas állapotba kerültek, és már az utcán kialakult közöttük szóváltás, illetve dulakodás, a gyanúsított a sértettet többször meg is ütötte. A késő éjszakai órákban abba a családi házba mentek, ahol a sértett az édesanyjával lakott. Ott a budapesti férfi tovább ütötte és rugdosta ismerősét. Ezt, valamint a sértett szenvedését mobiltelefonja videofelvevőjével rögzítette, majd elvette a magatehetetlen férfi nyakláncát. A bántalmazás után az éjszaka még hátralévő részét a sértett mellett töltötte. Amikor szerda reggel észlelte, hogy ismerőse nem mutat életjeleket, álnéven értesítette a mentőszolgálatot, majd a közelben levő ruházati boltban a vérrel szennyezett nadrágja és cipője helyett újat vásárolt. Ezt követően az elsődleges intézkedést végző rendőrjárőröket félrevezetve azt nyilatkozta, hogy a sértettet általa ismeretlen személyek bántalmazták. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben emberölés és kifosztás bűntett miatt folytat nyomozást a 39 éves férfival szemben. 
Szerző
Frissítve: 2018.10.08. 15:21