Autóval ütközött a vonat Rakamazon

Publikálás dátuma
2018.10.10. 10:55
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
A balesetben egy ember megsérült. A Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza vonalon késnek a vonatok.
Gépkocsival ütközött egy vasúti szerelvény szerda délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon, a József Attila úti vasúti átjáróban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A balesethez a nyíregyházi hivatásos és a rakamazi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Elsődleges információk szerint a balesetben az autó vezetője megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállítják. A Mávinform közlése szerint a baleset egy jól működő fény- és félsorompóval biztosított útátjáróban történt. A hatósági helyszínelés idejére Tokaj és Rakamaz között a vágányt lezárták, a kimaradó szakaszon pótlóbusz közlekedik. A Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza vonalon utazóknak 30-60 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.
Szerző
Témák
baleset vasút

Megerőszakoltak egy négyéves kislányt Cegléden

Publikálás dátuma
2018.10.10. 09:55

Fotó: Kállai Márton
A rendőrség ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.
Megerőszakoltak egy négyéves kislányt egy ceglédi munkásszállóban a hétvégén – hangzott el a TV2 Tények című műsorában. A sokkos állapotban lévő, erősen vérző gyereket román állampolgárságú szülei azzal vitték orvoshoz, hogy valami ráesett, és fáj a lába. Ezt követően kiderült, hogy eltört a combcsontja, és a kislányt valaki megerőszakolta. Az orvosok értesítették a rendőrséget is. A TV2 információi szerint, kihallgatnak mindenkit, aki a kislány környezetében él, és feltehetően DNS-mintát is vesznek azoktól a férfiaktól, akik érintettek lehetnek. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a csatornával közölte, hogy az ügyben szexuális erőszak miatt, ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást.
Szerző
Frissítve: 2018.10.10. 14:01

Öt és fél évet kapott a zsaroló uzsorás

Publikálás dátuma
2018.10.10. 09:09
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Öt és fél év börtönre ítélt a Kaposvári Járásbíróság egy uzsorást. A 36 éves, büntetett előéletű férfi korábban külföldön dolgozott, majd hazatérve a Somogy megyei Kőkútra, kihasználva az általa jól ismert falubeliek szorult helyzetét 2015 novemberétől másfél éven keresztül kamatos kamatra adott nekik kölcsön. Az uzsorás 14 sértettel állt kapcsolatban, a halmozottan hátrányos helyzetű falusiak havi jövedelme jelentősen elmaradt a létminimumtól, hónapról-hónapra éltek. A vádlott a kölcsönökért aránytalan ellenszolgáltatást követelt, nem fizetés esetén pedig a vádlottak bántalmazását, megölését, házuk felgyújtását helyezte kilátásba. A bíróság uzsora és zsarolás miatt marasztalta el a férfit, akit a börtönbüntetés mellett három évre a faluból is kitiltott. Az ítélet nem jogerős, a verdikt ellen a vádlott és védője fellebbezett.
Szerző
Témák
uzsora