Azok után, hogy kiderült, sikerült zöldséget termelni az Antarktiszon, most arról ír a Sokszínű Vidék, hogy egy gleccserkutató és asztrobiológus a világ legelszigeteltebb és leghidegebb kutatóbázisán azzal szórakoztatja magát, hogy a szabadidejében a szabadban főz, és fotókkal dokumentálja, hogyan fagynak meg az ételek a dermesztő hidegben.
A Föld leghidegebb helyén van, hogy mínusz 80 Celsius fok alá is süllyed a hőmérséklet, napsütésre akár hónapokat is kell várni, a levegő rendkívül száraz és oxigénben szegény. Ezért és az élettelen táj miatt az ott dolgozó tizenhárom ember úgy érzi, mintha egy másik bolygón lenne. A Concordia Station nevű állomáson még a baktériumok sem képesek túlélni, az ott lévők kilenc hónapon keresztül az autóikat sem tudják használni, mert a járművek sem bírják a fagyos időjárást.