Vádlottak lettek a TV2 legismertebb arcai

Publikálás dátuma
2018.10.10 12:46
Marsi Anikó és Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetői
Fotó: Facebook/ Tények/
Marsi Anikónak, Gönczi Gábornak és Andor Évának is jelenése volt egy pesti bíróságon: az előzetesét töltő Czeglédy Csaba feljelentése miatt lettek vádlottak. Beidézték a TV2 hírigazgatóját is, de nem jött el.
A kormánypárti média nagyágyúival találkozott a hvg.hu tudósítója kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróság folyosóján: Marsi Anikónak, Andor Évának és Gönczi Gábornak és a TV2 két további munkatársának meg kellett jelennie a bíróság előtt egy rágalmazás miatti büntetőperben. A hírigazgató Kökény-Szalai Vivien nem jött el, pedig –  ahogy a portál korábban megírta –, valamennyiük ellen Czeglédy Csaba kezdeményezett magánvádas eljárást a róla készített lejárató riportok miatt.
A baloldali politikus-jogász a Tények riportjai miatt egyrészt sajtópert kezdeményezett, de ezzel párhuzamosan rágalmazás, „hamis és valótlan tartalmú felvétel készítése és nyilvánosságra hozatala miatt” büntetőfeljelentést is tett Kökény-Szalai Vivien és bűntársai ellen. Így kerültek a magánvádas eljárásban a bíróság elé, amely kedden tartotta első meghallgatásukat.
„Marsi Anikót, Andor Évát és Gönczi Gábort a bíróság tájékoztatta a jogaikról, majd feljelentettből valamennyien vádlottak lettek”
– mondta Litresits András, Czeglédy ügyvédje. Védence a keddi meghallgatáson kitartott a magánvád mellett, mint a bíróság kérdésére elmondta, nem kértek tőle bocsánatot, így nincs mit elfogadnia és elállni a folytatástól.
Az előzetes letartóztatásban lévő baloldali politikus megpróbált indulni az április 8-i országgyűlési választáson, az ajánlásokat összegyűjtve képviselő-jelöltként egy napra szabadlábra is került, de újra visszavitték a börtönbe. Czeglédy indulása így meghiúsult, Andy Vajna csatornája viszont több olyan anyagot készített róla a kampányhajrában, amelyek összefüggésbe hozták több ellenzéki párt pénzelésével, Gyurcsány Ferenccel, de még a Jobbikkal is. Ezek közt volt az is, ahol a Tv2 utólag Zuschlag Jánost dobta be tanúként, hogy vele támasszák alá a Czeglédyről készült riportjukat – bár ez eddig inkább visszaütött, mert a börtönviselt exszocialista abba a másik eljárásban véletlenül a portál  tudósítójának jelenlétében jelentett a Tv2 hírigazgatójának. 
Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás. A gyanú szerint a vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, és a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy az iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg 
2018.10.10 12:46

Kövér továbbküldte Ádernek a túlóratörvényt

Publikálás dátuma
2018.12.17 14:19

Fotó: / Vajda József
A köztársasági elnöknek öt napja lesz az aláírásra – előfordulhat, hogy erre közvetlenül a karácsony előtti napokban kerül majd sor.
A parlament honlapja szerint hétfő kora délután még mindig a házelnök aláírására várt a „rabszolgatörvény” néven híressé vált törvénymódosítás, és csak kevéssel egy óra után változott a státusza arra, hogy a köztársasági elnök aláírására vár – vette észre a 444.hu. A vonatkozó törvények szerint az Országgyűlés elnökének öt napja van aláírni egy elfogadott törvényt, utána küldheti tovább a köztársasági elnöknek aláírásra. Ez az öt nap hétfőn járt le, Kövér pedig ma küldte tovább a törvényt a Sándor-palotába, ahol Áder János aláírása kell majd ahhoz, hogy utána a Magyar Közlönyben kihirdethessék a törvényt. Ádernek is öt napja lesz, amit ha maximálisan kihasznál, akkor előfordulhat, hogy közvetlenül a karácsony előtti napokban kerül rá a köztársaság elnök aláírása a törvényre. Vasárnap este, a tüntetéssorozat negyedik napján ismét ezrek tiltakoztak az MTVA épülete előtt a kormányzati döntések – elsősorban a túlórák önkényes emelése és a különbíróságok elfogadása – miatt. Az ellenzéki képviselők éjjel jutottak be a székházba, ahol farkasszemet néztek a biztonsági őrökkel,  de továbbra sem tudták beolvastatni ötpontos követeléslistájukat – erről itt írtunk bővebben.
2018.12.17 14:19
Frissítve: 2018.12.17 14:20

Határt torlaszolnak el a rabszolgatörvény ellen protestálók

Publikálás dátuma
2018.12.17 14:01

Fotó: /
A szakszervezetek és az MSZP torlaszolja el a borsodi átkelőt.
Szakszervezeti vezetők, civilek és ellenzéki pártok képviselői a szlovák-magyar határon fekvő Bánréve határátkelőjének lezárására készülnek 14 órás kezdettel. Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke elmondta lapunknak, hogy a rabszolgatörvény és a munka világát hátrányosan érintő más törvények kormánypárti megszavazása ellen tiltakoznak, amikor a polgári engedetlenség kifejezésére autóikkal hamarosan eltorlaszolják a Magyarországról kivezető sávot a borsodi határátkelőnél. A Szlovákiából érkezők szabadon közlekedhetnek majd az akció ideje alatt.
2018.12.17 14:01