Vádlottak lettek a TV2 legismertebb arcai

Publikálás dátuma
2018.10.10 12:46
Marsi Anikó és Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetői
Fotó: Facebook/ Tények/
Marsi Anikónak, Gönczi Gábornak és Andor Évának is jelenése volt egy pesti bíróságon: az előzetesét töltő Czeglédy Csaba feljelentése miatt lettek vádlottak. Beidézték a TV2 hírigazgatóját is, de nem jött el.
A kormánypárti média nagyágyúival találkozott a hvg.hu tudósítója kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróság folyosóján: Marsi Anikónak, Andor Évának és Gönczi Gábornak és a TV2 két további munkatársának meg kellett jelennie a bíróság előtt egy rágalmazás miatti büntetőperben. A hírigazgató Kökény-Szalai Vivien nem jött el, pedig –  ahogy a portál korábban megírta –, valamennyiük ellen Czeglédy Csaba kezdeményezett magánvádas eljárást a róla készített lejárató riportok miatt.
A baloldali politikus-jogász a Tények riportjai miatt egyrészt sajtópert kezdeményezett, de ezzel párhuzamosan rágalmazás, „hamis és valótlan tartalmú felvétel készítése és nyilvánosságra hozatala miatt” büntetőfeljelentést is tett Kökény-Szalai Vivien és bűntársai ellen. Így kerültek a magánvádas eljárásban a bíróság elé, amely kedden tartotta első meghallgatásukat.
„Marsi Anikót, Andor Évát és Gönczi Gábort a bíróság tájékoztatta a jogaikról, majd feljelentettből valamennyien vádlottak lettek”
– mondta Litresits András, Czeglédy ügyvédje. Védence a keddi meghallgatáson kitartott a magánvád mellett, mint a bíróság kérdésére elmondta, nem kértek tőle bocsánatot, így nincs mit elfogadnia és elállni a folytatástól.
Az előzetes letartóztatásban lévő baloldali politikus megpróbált indulni az április 8-i országgyűlési választáson, az ajánlásokat összegyűjtve képviselő-jelöltként egy napra szabadlábra is került, de újra visszavitték a börtönbe. Czeglédy indulása így meghiúsult, Andy Vajna csatornája viszont több olyan anyagot készített róla a kampányhajrában, amelyek összefüggésbe hozták több ellenzéki párt pénzelésével, Gyurcsány Ferenccel, de még a Jobbikkal is. Ezek közt volt az is, ahol a Tv2 utólag Zuschlag Jánost dobta be tanúként, hogy vele támasszák alá a Czeglédyről készült riportjukat – bár ez eddig inkább visszaütött, mert a börtönviselt exszocialista abba a másik eljárásban véletlenül a portál  tudósítójának jelenlétében jelentett a Tv2 hírigazgatójának. 
Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás. A gyanú szerint a vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, és a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy az iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg 
2018.10.10 12:46

MSZP-Párbeszéd: Nagy Imre szabad, oroszoktól független Magyarországot akart

Publikálás dátuma
2018.10.23 15:04

Fotó: MTI/ Bruzák Noémi
Karácsony Gergely és Tóth Bertalan pártvezetők budapesti Vértanúk terén emlékeztek meg '56-ról, kiálltak amellett is, hogy a mártír miniszterelnök szobra a téren maradjon.
Az MSZP és a Párbeszéd szerint Nagy Imre független és szabad Magyarországot akart, az ő szellemiségét meg kell őrizni, ezért a két párt mindent elkövet azért, hogy a mártír miniszterelnök szobra a budapesti Vértanúk terén maradhasson Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke és Tóth Bertalan, az MSZP elnök-frakcióvezetője kedden az 1956-os forradalom 62. évfordulója alkalmából koszorút helyezett el az V. kerületi Vértanúk terén lévő Nagy Imre-szobornál. Karácsony a koszorúzás után újságíróknak azt mondta, Nagy Imre visszaadta azt a hitet az embereknek, hogy szabad, egyenlő és az oroszoktól független lehet Magyarország, ahol a kétkezi munkások irányíthatják a gyáraikat, s ahol a szabadság és az egyenlőség összeegyeztethető. 
Tóth Bertalan a társadalmat összetartó közös kapaszkodók, értékek fontosságát hangsúlyozva rámutatott, hogy ilyen közös érték a hazaszeretet, amely szerinte Nagy Imre legfontosabb üzenete is volt. A mártír miniszterelnök múltban vallott hitét a jövő reménységére cserélve a forradalom mellé állt és életét adta a hazáért, a szabadságért - idézi az MSZP-elnök szavait az MTI.
2018.10.23 15:04

Itt tüntethet a régi és új kommunisták ellen Budapesten

Publikálás dátuma
2018.10.23 13:48

Fotó: MTI/ Mónus Márton
Több fővárosi demonstrációt is bejelentettek október 23-ára, Orbán Viktor a Terror Házánál mond beszédet, az ellenzéki összefogás a Bem József téren demonstrál majd - aztán fáklyákkal vonul a Corvinus elé.
Idén is egymást érik a nemzeti ünnep apropóján szervezett budapesti megmozdulások és állami programok: az Egymillióan Orbán Viktor mellett nevű Facebook-csapat például rejtélyes tüntetést szervez 13 órától -nem meglepő módon – Orbán Viktor mellett, de helyszínt nem adtak meg a közösségi oldalon meghirdetett eseményhez.
A 15 óra túlterhelt időpontnak számít: ekkor Orbán Viktor beszédet mond a Terror Háza múzeumnál, de ugyanekkor indítja aláírásgyűjtéssel megspékelt ellenzéki demonstrációját a Momentum is – a II. kerületi Gyóni Géza téren, tisztes távolságra a miniszterelnöki eseménytől. A Mi Hazánk Mozgalom Jobbikból kilépő csoportja szintén 15 órától kezdi megemlékezését a Corvin közben, az ünnepségen egy 56-ban is használt ágyúból adnak le díszlövéseket, és más korabeli fegyvereket is bemutatnak az eseményen. 
A Jobbik 15:30-kor kezdi kommunistaellenes demonstrációját a józsefvárosi Bródy Sándor utcában: egészen pontosan a „a korrupt, urizáló és bolsevik módszerekkel kormányzó Fidesz” ellen tüntetnek majd, az eseményen pedig többek között beszédet mond Sneider Tamás Jobbik-elnök és Murányi Levente, '56-os szabadságharcos is.
Az idei ünnep várható legnagyobb ellenzéki megmozdulása viszont a 15:45-kor kezdődő, Közös Ellenzéki Tüntetés lesz, a Bem József téren. „Magyarország történelme elbukott szabadságharcok sorozata. Ennek kell most véget vetnünk, és kimenni az utcára. Meg kell mutatnunk a világnak, és a dölyfös nagyuraknak, hogy nem hagyjuk Magyarországot újra a diktatúrába vezetni. Meg kell mutatnunk, hogy Magyarország Európa, és az is marad” - olvasható a demonstráció ajánlójában. 
A tüntetésen – ami iránt eddig tízezer ember jelezte érdeklődését a Facebook-on – felszólal:  Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere, Harangozó Tamás országgyűlési képviselő (MSZP), Jávor Benedek európa parlamenti képviselő (Párbeszéd) Ráczné Földi Judit önkormányzati képviselő (Demokratikus Koalíció) Donáth Anna Júlia alelnök (Momentum Mozgalom), Dr. Lengyel Róbert ,Siófok polgármestere Tarnay Kristóf Ábel (Szegedi Civil Háló), Lukácsi Katalin volt KDNP-s politikus. Megemlékező beszédet tart: Jeszenszky Géza, volt külügyminiszter. A rendezvényt a KELLESZ Korrupcióellenes Szövetség nevében Horváth András szervezi 
A kormányellenes demonstráció aztán a STOP Tandíj! - Fáklyás felvonulás a jövőért című felvonulásba torkollik: 17:30-ra a Szent Gellért térre várják az ellenzéki tüntetőket, ahonnan 18 órára a Corvinus elé vonulnak. Az egyetem előtt várhatóan gyújtó hangvételű beszédet mond Puzsér Róbert, közíró és főpolgármester-jelölt, valamint Pitz Dániel a Lehet Más a Jövő elnöke. „Szembesítsük együtt a Fideszt Orbán Viktor legsúlyosabb hazugságával: 10 évvel ezelőtt még tandíjmentes országot ígért, kormányon viszont elveszi a fiataloktól a tanulás lehetőségét!” - üzenik a szervezők.
2018.10.23 13:48
Frissítve: 2018.10.23 14:03