Ceglédi négyéves kislány: az apa szerint nem történt erőszak

Publikálás dátuma
2018.10.11 09:08
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Szó sincs szexuális erőszakról, egy fél tonnás súly okozta a Cegléden kórházba vitt négyéves kislány sérüléseit -állítják helyiek, és az apa sem beszél bántalmazásról. A rendőrök mindenesetre a családban keresik a lehetséges elkövetőt.
Nyomozók hada lepett el vasárnap délután egy Cegléd szélén levő telephelyet. A gyanú szerint megerőszakolhattak egy négyéves lányt, Andreát, aki román állampolgárságú szüleivel egy munkásszállón élt – írja a Bors. A bulvárlap szerdán a helyszínen járt, ahol megtudták, hogy a gyerek apja nyolc éve dolgozik Cegléden, egy vállalkozónál, aki lakhatást is biztosít számára. Nagyon megvisel minket az egész helyzet, de próbáljuk magunkat túltenni rajta valahogy – mondta a családfő, Lucian P., aki kizártnak tartja, hogy megerőszakolták a lányát. 
A szülők a telepen nevelik a négy- és alig egyéves kislányukat, már mindketten ott születtek, négyéves gyerek óvodába jár. Velük él az anya testvére is, de a történtek idején a lányok nagyapja is a telepen tartózkodott. – Sosem hagyták magára a kislányokat, így vasárnap sem. Állításuk szerint éppen az udvaron dolgoztak, amikor egy rossz mozdulat következtében feldőlt egy ötszáz kilós súly, ami a szerencsétlen gyerek lábára esett – mondta a lapnak az egyik munkatárs. – Kihallgatták a család férfitagjait, az édesanya testvérét még hazugságvizsgálóra is kötötték. Négyszer vizsgálták vele, de egyszer sem bukott meg. Az anyuka, Krisztina borzasztó állapotban van, két éve sokat volt pszichiátrián, miután elvesztette az egyik gyermekét – tette hozzá.
Az újság úgy tudja, hogy a nyomozók a helyszínen mindent felforgattak, a családapa kocsiját teljesen szétszedték. A kórházba szállított lányt már kétszer megműtötték, húgát pedig a gyámhatóság veszélyeztetés miatt elvette a pártól. DNS-t vettek az egész családtól, az apától is –  arendőrség teljes hírzárlat mellett nyomoz.
2018.10.11 09:08
Frissítve: 2018.10.11 09:20
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.

Emberi maradványokat talált egy kiránduló pár a Várpalota melletti erdőben

Publikálás dátuma
2019.02.15 19:59

Fotó: /
A pár Valentin-nap alkalmából tett sétát a Bakonyban, azonban egyszer csak egy szétszakadt felsőruházatú holttestre lettek figyelmesek.
Emberi maradványokat talált egy pár a Veszprém megyei Várpalota és Öskü közötti erdőben, amikor Valentin nap alkalmából kirándulni indultak a Bakonyba - tudta meg egy olvasójától a veol.hu.

A portálnak a pár férfi tagja felidézte, romantikusnak szánt kirándulásra indultak, aminek rémálomszerű vége lett. Elmesélte, a gyerekeket február 14-én délután otthon hagyták, akikre a nagymama vigyázott, hogy Valentin nap alkalmából kiránduljanak kettesben a Bakonyban. Öskü és Várpalota között az erdőben, Bánta-pusztánál jártak, amikor egy piros és kék színű hátizsákra lettek figyelmesek, amit fehér színű hegymászó kötéllel két fa közé odakötöttek, és körülbelül tíz méterre egy ruhakupacot is megláttak.
"Ahogy közelebb indultam, láttam, hogy egy szétszakadt felsőruházatú tetem hevert ott, még az oldalbordáit is lehetett látni, borzalmas volt"
- idézte fel még mindig a történtek hatása alatt a férfi.
A látványról szólva elmondta, szanaszét hevert a földön egy kapucnis felső, az olajzöld színű kabát, a kékes nadrág, illetve a csontok: még a cipőben is csontok voltak. Azt nem lehet tudni, hogy férfi vagy nő lehetett-e az illető. A pár azonnal hívta a rendőrséget, és meg is várták, amíg a rendőrök kiérkeztek. A helyszínre siettek még a mentőszolgálat dolgozói, illetve a háziorvos, valamint a rendőrségi helyszínelők és a várpalotai járőrök is.

A haláleset körülményeit a várpalotai rendőrség egyelőre vizsgálja – közölte a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense.
2019.02.15 19:59