Ceglédi négyéves kislány: az apa szerint nem történt erőszak

Publikálás dátuma
2018.10.11 09:08
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Szó sincs szexuális erőszakról, egy fél tonnás súly okozta a Cegléden kórházba vitt négyéves kislány sérüléseit -állítják helyiek, és az apa sem beszél bántalmazásról. A rendőrök mindenesetre a családban keresik a lehetséges elkövetőt.
Nyomozók hada lepett el vasárnap délután egy Cegléd szélén levő telephelyet. A gyanú szerint megerőszakolhattak egy négyéves lányt, Andreát, aki román állampolgárságú szüleivel egy munkásszállón élt – írja a Bors. A bulvárlap szerdán a helyszínen járt, ahol megtudták, hogy a gyerek apja nyolc éve dolgozik Cegléden, egy vállalkozónál, aki lakhatást is biztosít számára. Nagyon megvisel minket az egész helyzet, de próbáljuk magunkat túltenni rajta valahogy – mondta a családfő, Lucian P., aki kizártnak tartja, hogy megerőszakolták a lányát. 
A szülők a telepen nevelik a négy- és alig egyéves kislányukat, már mindketten ott születtek, négyéves gyerek óvodába jár. Velük él az anya testvére is, de a történtek idején a lányok nagyapja is a telepen tartózkodott. – Sosem hagyták magára a kislányokat, így vasárnap sem. Állításuk szerint éppen az udvaron dolgoztak, amikor egy rossz mozdulat következtében feldőlt egy ötszáz kilós súly, ami a szerencsétlen gyerek lábára esett – mondta a lapnak az egyik munkatárs. – Kihallgatták a család férfitagjait, az édesanya testvérét még hazugságvizsgálóra is kötötték. Négyszer vizsgálták vele, de egyszer sem bukott meg. Az anyuka, Krisztina borzasztó állapotban van, két éve sokat volt pszichiátrián, miután elvesztette az egyik gyermekét – tette hozzá.
Az újság úgy tudja, hogy a nyomozók a helyszínen mindent felforgattak, a családapa kocsiját teljesen szétszedték. A kórházba szállított lányt már kétszer megműtötték, húgát pedig a gyámhatóság veszélyeztetés miatt elvette a pártól. DNS-t vettek az egész családtól, az apától is –  arendőrség teljes hírzárlat mellett nyomoz.
2018.10.11 09:08
Frissítve: 2018.10.11 09:20

Kigyulladt autójában halt meg egy férfi Esztergomnál (fotók)

Publikálás dátuma
2018.10.21 13:37

Fotó: MTI/ Lakatos Péter
Árokba hajtott egy gépkocsi Esztergomban, a Dobogókői úton. A jármű kigyulladt, egy ember a kocsiba szorult.
Katasztrófavédelem közlése szerint az esztergomi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, a jármű utasáról a mentők megállapították, hogy meghalt. A hatóságok folytatják a munkálatokat a helyszínen, ahol lezárták az érintett útszakaszt.
2018.10.21 13:37
Frissítve: 2018.10.21 19:30

Kutya támadt egy kétéves kisfiúra, súlyos sérüléseket szenvedett

Publikálás dátuma
2018.10.21 12:11
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Kutya harapott meg egy 2 éves kisfiút Ostffyasszonyfán, súlyos sérülésekkel szállították kórházba a gyereket.
Az állat egy rossz állapotú kerítésén keresztül jutott ki az egyik lakóház udvaráról és harapta meg a járdán – 15 éves rokonával – sétáló gyereket. A kisfiú segítségére siető édesanyja miközben megpróbálta kiszabadítani fiát a kutya szorításából, maga is megsérült - közölte honlapján a rendőrség. A kutyaharapások következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a gyerek és 41 éves édesanyja súlyos sérüléseket szenvedtek. A sérülteket a helyszínről mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az állatot – megfigyelés céljából – karanténba helyezték.   A Celldömölki Rendőrkapitányság az ügyben gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indított.  
2018.10.21 12:11
Frissítve: 2018.10.21 13:13