Tolató furgon ütött el egy idős nőt Sormáson

Publikálás dátuma
2018.10.11. 12:32
A kép illusztráció
Fotó: Népszava
A 79 éves asszony olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
Életét vesztette egy idős asszony, akit egy tolató furgon ütött el csütörtök reggel Sormáson – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére. Sznopek Veronika elmondta: egy családi ház előtt, az úttest szélén parkolt a csomagszállító furgon. Amikor tolatni kezdett, egyelőre ismeretlen körülmények között elütötte a mögötte haladó idős gyalogost. A 79 éves asszony a helyszínen életét vesztette. A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben, a forgalmat rendőrök irányítják.
Szerző
Témák
Sormás baleset

Emberi csontokat találtak a Dunából kiemelt autóban

Publikálás dátuma
2018.10.11. 11:27

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A Blikk szerint Dunakeszin került elő a jármű.
Egy személyautót emeltek ki a Dunából szerda este Dunakeszin, a Rév utcától 100-200 méterre – írja a Blikk, a lap helyszíni fotókat is közzétett. Információik szerint a Ford Escort típusú gépjárműben emberi csontokat találtak. Az Index úgy tudja, a roncsot egy környékbeli lakos fedezte fel a Dunában, ő tett bejelentést a rendőrségnek. A katasztrófavédelem búvárai ezután lemerültek, és emberi csontokat fedeztek fel az autóroncsban. Ezután emelték ki a kocsit a víz alól. A roncs már évek óta a vízben lehetett. András Tamás rendőr alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a portálnak megerősítette, hogy emberi maradványokat, csontokat találtak a roncsban. Bűncselekményre utaló körülmény eddig nem merült fel, az esetet közigazgatási eljárás keretében vizsgálják. A roncsot és az emberi maradványokat szakértők vizsgálják.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Szerző
Témák
Dunakeszi Duna
Frissítve: 2018.10.11. 11:28

Kalapáccsal verte agyon szüleit, de nem kell börtönbe mennie

Publikálás dátuma
2018.10.11. 11:04
A szüleit meggyilkoló férfi pszichés betegsége miatt nem büntethető. A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Hiába ölt meg két embert és támadt rá tűzoltókra, a soproni férfi pszichés betegsége miatt nem büntethető.
Kóros elmeállapota miatt felmentette az emberölés vádja alól az első fokon eljáró Győri Törvényszék azt a férfit, K. R.-t, aki tavaly novemberben megölte a szüleit Sopronban. A bíróság elrendelte a vádlott határozatlan idejű kényszergyógykezelését - tájékoztatta a törvényszék szóvivője, Havasiné Kulcsár Petra  a távirati irodát. Kulcsár Petra elmondása szerint a férfi ellen különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés, valamint felfegyverkezve, hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt emeltek vádat. 
K.R. a szüleivel élt, 2005 óta állt pszichiátriai kezelés alatt, állapota 2016 decemberében romlott, a kezelés ellenére is agresszívvé vált a viselkedése. Tavaly november 2-án a férfi ismeretlen okból a szüleire támadt, és halálukig kalapáccsal, szúró- és vágóeszközökkel, húsverőkkel ütlegelte őket.  Másnap reggel rendőrök érkeztek a helyszínre, mert bejelentést kaptak arról, hogy a lakásból folyik a víz. Nem tudtak bemenni a lakásba, ezért a tűzoltók betörték az ajtót, ekkor a vádlott egy kalapáccsal támadt rájuk.  A férfit végül elfogták és a győri pszichiátriai osztályra szállították.A bíróság az ítélet indokolásában kifejtette, hogy a vádlott elmeállapota a szülei megölésének időpontjában kizárta azt, hogy cselekménye következményeit felismerje. 
A szakértők megerősítették, hogy a vádlott beszámítási képessége kizárt volt a cselekmény elkövetésének idején. A hatályos büntető törvény pedig a beszámítási képesség kizártságát büntethetőséget kizáró okként határozza meg. Az ítélet nem jogerős, ám az ügyész és a védő  istudomásul vette; a vádlott a jogszabály adta lehetőségek szerint nyolc napon belül nyilatkozhat az elsőfokú döntésről.
Szerző