Kajakos arany az ifjúsági olimpián

Publikálás dátuma
2018.10.13. 08:22
Illusztráció
Fotó: Jaap Arriens / NurPhoto
Aranyérmet nyert Rendessy Eszter a kajakosok gyorsasági versenyében a nyári ifjúsági olimpián, Buenos Airesben.
Rendessy a selejtező után a nyolcad-, a negyed- és az elődöntőben is nagyszerűen lapátolt, majd a fináléban sem tudta megszorítani ellenfele, a szlovák Katarina Pecsukova.
A magyar küldöttség eddig kilenc arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett. A vegyescsapatversenyekben elért helyezések a hivatalos éremtáblába nem számítanak bele.
Szerző
Fotó: Farkas József

Sportfotók Albert Flóriántól Elen Tittelig

November 9-ig látható a 80 éves Farkas József World Press Photo-, Ezüstgerely és MOB-életműdíjas fotóművész kiállítása a Magyar Sportok házában

Szerző

Megosztás
Ferencváros-Cardiff City 1974
Fotó: Farkas József
100 m gátfutás Európa Kupa 1970
Fotó: Farkas József
Albert Flórián Magyarország-Jugoszlávia 1967
Fotó: Farkas József
Célfoto Népszava Kupa 1973
Fotó: Farkas József
Bicskei Bertalan, Budapesti Honvéd 1969
Fotó: Farkas József
Cselgáncs Európa Bajnokság 1971
Fotó: Farkas József
Fatér Károly a Csepel kapusa gólt kap 1968
Fotó: Farkas József
Földi Imre Magyar Bajnokság 1973
Fotó: Farkas József
Gergely Gábor Európa bajnokság 1982
Fotó: Farkas József
Katona Gábor Magyar Bajnokság 1987
Fotó: Farkas József
Kjell Johansson adogat 1973
Fotó: Farkas József
Machán Róbert 1970
Fotó: Farkas József
Newman USA Öttusa VB 1979
Fotó: Farkas József
NSzK-Portugália 1985
Fotó: Farkas József
Sportlövő 1970
Fotó: Farkas József
Szabó Bence Hungária Kupa 1992
Fotó: Farkas József
Ujpesti Dózsa - Csepel röplabda bajnoki 1968
Fotó: Farkas József

Nagy küzdelmet, de győzelmet vár Éles József

Publikálás dátuma
2018.10.13. 08:03

Fotó: eleskezisuli.hu
A Telekom Veszprém élére kedden kinevezett tréner, David Davis új együttesével szombaton debütál a férfi kézilabda BL-ben. A csapat egykori klasszisa sikert remél.
A veszprémiek (az akkor még magyar szövetségi kapitányként is dolgozó) Ljubomir Vranjessel vágtak bele a Bajnokok Ligája csoportkörébe, melyet a várakozásoknak megfelelően a Kielce elleni hazai győzelemmel (29-27) kezdtek. A folytatásban ugyan a Barcelona vendégeként hárommal kikaptak, ekkor azonban még sokan legyintettek, mondván, a katalán városban ez belefér. Az igazi feketeleves szeptember 29-én a Veszprém Arénában következett, ahonnan elvitte a két pontot az erősen tartalékos Vardar – e ponton köszönte meg Vranjes munkáját a klubvezetés. A múlt héten, Bresztben 29-28-ra nyerő gárda kispadján már Gulyás István megbízott edző ült. Az ötödik fordulóban szombat este a sorozat tavaszi győztese, az eddig nagy meglepetésre nulla ponttal álló, így a kiesés szélére sodródó Montpellier vendége lesz a Telekom Veszprém az A csoport rangadóján (17.30, tv: Sport1) – immáron David Davis vezényletével. 
„Mindenkit meglep, hogy a Montpelliernek négy meccsből nulla pontja van, még akkor is, ha tudjuk, hogy sérülések tizedelik a csapatot. Ezzel együtt is azt gondolom, hogy nagyon nehéz dolga lesz a Veszprémnek, hiszen a csapat nincs annyira jó passzban, hogy kényelmesen hátradőlhessen. Davis néhány nap alatt nem tud csodát tenni, ezért szerintem most a játékosokon a sor, hogy megmutassák, mennyire tudnak küzdeni a veszprémi színekért. Biztosan mindent megtesznek majd a hazaiak is, de szerintem a Veszprém nyer” – mondta a mérkőzés esélyeivel kapcsolatban Éles József a Népszavának.
A Veszprém és a magyar válogatott korábbi kiváló kézilabdázójának véleményére természetesen az edzőváltás kapcsán is kíváncsiak voltunk. 
„Azt úgyis az idő dönti majd el, hogy az új edző beváltja-e a hozzáfűzött reményeket. Emlékezhetünk Vranjes példájára: ő úgy jött ide, mint a kézilabdázás José Mourinhója, aztán igazából nagy eredményeket nem ért el, sőt, az elmúlt 10-15 év legsikertelenebb edzője volt. Pedig róla azt mondták, hogy ha valaki, akkor ő BL-győztes csapatot tud csinálni a Veszprémből – folytatta a lapunknak nyilatkozó Éles. – Davisről annyit tudok, hogy kiváló pedagógus, nagyon szimpatikus volt a nyilatkozata, amelyben azt mondta, tanulni szeretne Veszprémben. Mindenképpen időre lesz szüksége ahhoz, hogy a maga képére formálja az együttest, fel kell mérnie, hogy milyen a csapata és e szerint kialakítani egy jó védekezést és támadást. Relatíve jó ütemben vette át a csapatot, hiszen az egy sikertelen időszakban van, így ebből csak jól jöhet ki.”
A hazai bajnokságban a Veszprémet sok év után a tavasszal újra legyőző MOL-Pick Szeged számára is folytatódik a BL, a magyar bajnokcsapat vasárnap lép pályára. Akkor az SG Flensburg-Handewitt látogat az újszegedi sportcsarnokba (17.00, tv: Sport1). Juan Carlos Pastor vezetőedző négyből négy sikerrel álló gárdája korábban kétszer, hét éve találkozott a németekkel, mindkét alkalommal a rivális örülhetett. A Flensburg ebben a kiírásban mostanáig két-két sikert és kudarcot élt meg a B csoportban – a szegediek egyértelmű célja, hogy a saját statisztikáját javítsa tovább.

Érden az FTC, idegenben a Győr

Mindkét magyar kézilabdacsapat vasárnap lép pályára a női BL 2. fordulójában. Előbb a D csoportban egy hete a CSM Bucuresti vendégeként egy 36-31-es vereséggel kezdő FTC-Rail Cargo Hungaria fogadja – figyelem: Érden! – a norvég Vipers Kristiansandot (14.30, tv: Sport1), majd este a C jelű négyes nyitányán a Krim Mercator Ljubjanát 39-23-ra elgázoló címvédő, a Győri Audi ETO KC a Thüringer HC vendége lesz (18.45, tv: Sport1).

Szerző