Perverz videót rendezett hallgatóival az NKE egy tanszékvezetője, nem taníthat tovább

Publikálás dátuma
2018.10.15. 19:08
Nemzeti Közszolgálati Egyetem - illusztráció
Fotó: Népszava
Egy vizsgálatot figyelmeztetéssel megúszott, ám egy újabb bejelentés és némi visszhang a sajtóban már a tanári állásába került.
Nem taníthat tovább a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) Angyal Miklós, az egyetem Krimináltaktikai és Metodikai Tanszékének megbízott vezetője - tájékoztatta az intézmény hétfőn az MTI-t.
A döntés oka egy videó, amit Angyal Miklós rendőr ezredes, illetően egyetemi docens egy vetélkedőre készített - mint az Átlátszó írja, rendezőként jegyzi a három perces felvételt. A kisfilmben az egyetem hallgatónőivel azt játszatta el a Guy Ritchie filmektől ihletett Angyal, hogy az egyik záróvizsga tételsorát szeretnék kikényszeríteni az egyik oktatótól.
A videóban a leggyakrabban használt szavak: a kuki, a punci, valamint a nagy- és a kisajkak. A fűzőt vagy épp feszülő bőrnadrágot viselő hallgatók közben pisztollyal fenyegetik egymást.

Mint kiderül, az NKE korábbi vezetése egyszer már lefolytatott egy vizsgálatot a videó miatt, ami írásbeli figyelmeztetéssel zárult. ám az nem zárult számonkéréssel. A múlt héten érkezett újabb bejelentés alapján viszont ismét áttekintették a vizsgálati anyagot. Ezt már nem élte túl Angyal tanári állása.
Közölték: az NKE továbbra is elismeri Angyal Miklós szakmai kvalitásait és oktatói, valamint tudományos tevékenységét, ugyanakkor úgy ítéli meg, hogy
"az elkészült kisfilm tárgya, hangvétele és stílusa összeegyeztethetetlen az egyetem szellemiségével és értékrendjével, továbbá súlyosan rombolja az intézmény megítélését".

Ennek megfelelően az NKE vezetése hétfőn kezdeményezte az országos rendőrfőkapitánynál, hogy szüntessék meg Angyal Miklós NKE-re vezénylését, ezzel befejezte oktatói tevékenységét az egyetemen.
Mint az Átlátszó kitér rá, Angyalnak nem ez az első botrányos ügye. 2011-ben egy pécsi mélygarázsban meztelenül találtak rá egy autó tetején, ráadásul egy olyan hölgy társaságában, aki nem a felesége volt. Az autó tulajdonosa rongálásért feljelentést tett. Angyal ekkor a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikai osztályvezetőjeként dolgozott. A rendőrség pár héttel később közleményben tudatta a vezetői kinevezés visszavonását. A történtek után Angyal Miklós csak az akkori országos rendőrfőkapitány kegyelmével dolgozhatott tovább a testületnél.
Szerző

Kisvasút után luxusrepülőre ültette Orbánt Basky

Publikálás dátuma
2018.10.15. 17:56

Fotó: Facebook / Basky
Hiába keresi a rendőrség, nem valószínű, hogy leállna a legutóbb fideszes polgármesterként bemutatkozó alkotó - vagy alkotók.
Banksy aláírásával jelent meg június végén egy pesti házfalon egy kép, melyen Orbán Viktor lovagol Thomas gőzmozdonyon. Az egyből hatalmas érdeklődést kiváltó munkáról hamar kiderült: jelentősen több köze van a Magyar Kétfarkú Kutya Párthoz, mint a világhírű street-art művészhez. Baskyt, a "természetes személynek" tekintett fiktív művészt már keresni is kezdte a rendőrség a Kutyapárton.
Ám a művészt - aki legutóbb Basky László fideszes polgármesterként mutatkozott be közösségi oldalán - vélhetően ez nem tántorítja el az alkotástól. Országszerte jelennek meg egyre újabb munkái, mint például a "Repülős Viki / i belive i can fly" című.
Szerző

"Idegengyűlölő, rasszista és antiszemita" - mondták rá belga lapokban, pert indított Trócsányi

Publikálás dátuma
2018.10.15. 17:36
Trócsányi László igazságügyi miniszter
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Jelképes kártérítésért nyújt be keresetet az igazságügyi miniszter egy belga zsidó szervezet ellen, miután egy közleményük miatt kénytelen volt lemondani egy konferencia-szereplést.
Trócsányi László igazságügyi miniszter pert indít Belgiumban jóhírnév megsértése miatt - írja közleményében az Igazságügyi Minisztérium.
Az ügy előzménye, hogy Trócsányi a kormány tagjaként, és mint a Szegedi Tudományegyetem professzora, meghívást kapott, hogy részt vegyen a Louvain-la-Neuve-i Katolikus Egyetem (UCL) és a brüsszeli St-Louis Egyetem közös szervezésében még májusban megrendezett, "Ellenőrzés és vendégszeretet: a napjaink demokráciáját meghatározó migrációs politikák" című nemzetközi konferencián. Ám néhány nappal a konferencia előtt a "Centre Communautaire Laic Juif" (CCLJ) nevű, humanista értékek mellett kiálló szekuláris zsidó szervezet közleményt jelentetett meg:
megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a konferenciára "egy idegengyűlölő, rasszista és antiszemita magyar miniszter" is meghívást kapott.

A közleményt számos jelentős belga lap is átvette. Trócsányi László kénytelen volt lemondani a konferencián való részvételt.
Mint az Igazságügyi Minisztérium írja, a CCLJ álláspontja "minden alapot nélkülöz", mivel Trócsányi László ezzel szemben "számos tanújelét adta a zsidóság iránti barátságának". Sőt, "az elmúlt héten" egy francia lap, a Le Monde "méltatta a Szegedi Tudományegyetemen a számos nyugat-afrikai országból érkező egyetemi hallgatót fogadó Frankofón Egyetemi Központ létrehozásában játszott szerepét".
A sértő és gyalázkodó, alaptalan közlemény miatt az igazságügyi miniszter pert indít Belgiumban.

Pontosabban, jelképes összegű nem vagyoni kártérítésért keresetet nyújt be az illetékes belga bíróságon. az eljárás 2018. október 18-án, csütörtökön indul a brüsszeli francia nyelvű Elsőfokú Bíróság Első Tanácsa előtt. A bíróság előtti jogi képviseletet François Jongen médiaügyekre szakosodott ügyvéd, a Louvain-i Katolikus Egyetem professzora látja el.
Szerző
Frissítve: 2018.10.15. 18:56