Felrobbant egy váci lakás

Publikálás dátuma
2018.10.18 14:56
illusztráció.
Fotó: Shutterstock/
Egy egész társasházat ki kellett üríteni. Egy ember kórházba került.
Tűz és egy kisebb robbanás miatt riasztották a tűzoltókat Vácra, a Radnóti Miklós útra csütörtök kora délután - tájékoztat a katasztrófavédelem. Az eset egy társasház első emeleti lakásában történt.
Egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.
Az egységek eloltották a lángokat, majd megkezdték az épület átvizsgálását és átszellőztetését. A beavatkozás idejére a társasház lakóit biztonságos helyre kísérték az épületből.
2018.10.18 14:56

Gyújtogatás Dejtáron - Egy nő és három gyerek menekült a lángok elől

Publikálás dátuma
2018.11.16 12:37

Fotó: police.hu/
Elfogtak egy fiatalkorút, aki társával a gyanú szerint rágyújtotta a házat egy nőre és három gyerekre tavaly Dejtáron. A 17 éves fiú ellen emberölés kísérlete miatt indítottak nyomozást, társát már a bűncselekmény elkövetése után letartóztatták - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.
Nágel Tamás elmondta: a most elfogott fiú 21 éves társa tavaly augusztus 7-én éjszaka felgyújtott egy udvaron álló melléképületet, amelynek a tetőszerkezete leégett. Öt nappal később az akkor 16 éves fiúval a családi ház bejárati ajtaja előtt különböző éghető anyagokat halmozott fel, azokat és az ajtó melletti bejárati ablakot égésgyorsító anyaggal leöntötték és meggyújtották. A házban tartózkodó nő és három kiskorú gyermek egy másik ablakon menekült ki a lángok elől. 
A sajtóreferens közölte: a szakértői vélemény szerint a házban lévők élete közvetlen veszélyben volt és a tűz a szomszédos épületekre is átterjedhetett volna. Mint elmondta, a fiatalkorú gyanúsítottat a napokban fogták el, őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását. A 21 éves férfit még az esetet követően, 2017. szeptember 5-én letartóztatták, ő jelenleg más, vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt jogerős szabadságvesztését tölti. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság mindkettejük ellen emberölési kísérlet és közveszélyokozás miatt indított büntetőeljárást.
2018.11.16 12:37

Súlyos baleset - Kukásautó rombolt le egy BKK-buszt a Keletinél (fotó)

Publikálás dátuma
2018.11.16 11:13

Fotó: Facebook / Omnibusz/
Az ablakok és ajtók is kitörtek a busz egyik felén. Úgy tudni, nincsenek sérültjei a péntek reggeli balesetnek.
Súlyos baleset történt péntek reggel a budapesti Keleti pályaudvarnál - írja az Omnibusz buszokkal foglalkozó közösségi oldal. A BKK egy járműve, egy Mercedes Citaro úgy ütközött össze egy kukásautóval, hogy - mint az a képeken látszik - egyik oldalán majdnem minden ablaka és ajtaja kitört. Amennyire megítélhető, talán a kukásautó hátulja kaszálta el a busz oldalát. Számos vázelem is eltört rajta, az Omnibusz szerint az egyetlen szerencse, hogy a teherautó hátulján épp nem kapaszkodott munkás.
Az utasok közül nem sérült meg senki a kommentelők szerint, akik elmondásuk alapján látták a balesetet. A helyszínen állítólag elismerte felelősségét a kukásautó vezetője.
2018.11.16 11:13
Frissítve: 2018.11.16 11:19