Előfizetés

A kormányoldal "Rákosin is túltevő propagandát folytat"

MTI
Publikálás dátuma
2018.10.23. 13:34

Fotó: Kovács Tamás / MTI
Keresztes László Lóránt szerint Magyarország szabadságát újabb és újabb kihívások fenyegetik, ezért ki kell mondani: a magyarság nem tűri jogaink lábbal tiprását, hangjának és gondolatainak elfojtását.
Az LMP társelnöke pártja október 23-ai megemlékezésén, a budapesti Mansfeld Péter-emlékműnél kedden kijelentette: akik harminc éve szembeszálltak az önkénnyel, "mára az árulás, a tolvajlás és rombolás katonái lettek". Megtanultak és alkalmaznak mindent, amely ellen egykor küzdöttek. Megbocsátottak mindenkinek, akiknek soha nem lett volna szabad megbocsátani - folytatta -, és elfelejtettek mindent, amire örökké emlékezni kellett volna. "A Fidesz soraiban ma ott ülnek a kommunista rendszer névtelenségben tartott fenntartói" - mondta Keresztes László Lóránt, hozzátéve, az ország mai vezetői nemzeti elkötelezettségűnek hazudják magukat, de azt a kommunista rendszert restaurálják, amelyben kibontakoztak, és kiszolgáltatják a nemzetet. Orbán Viktornak már nem számítanak Szent István intelmei, neki már csak Moszkva szava fontos - vélekedett az ellenzéki társelnök, aki szerint a "bolsevik elvű kormányzás" súlyos tragédiát okozott a nemzetünknek, hiszen az elmúlt években is több százezren voltak kénytelenek elhagyni az országot, ahogy az '56-os forradalom után is. Az LMP-s politikus szerint a kormányoldal "szellemi elődjeihez hasonlóan" nem tűri az ellenvéleményt, és "Rákosin is túltevő propagandát folytat", hatalmi, hatósági eszközökkel is fellép azok ellen, akik felhívják a figyelmet tetteire. Magyarországnak azonban át kell lépnie a 21. századba - hangsúlyozta Keresztes László Lóránt -, "el kell távolítani a hatalomból a nemzetet eláruló és meglopó tolvajokat", és fel kell készíteni a nemzetet az új idők súlyos kihívásaira. Az önkény, a rombolás és az ostobaság ellen nem fegyverekkel, hanem ismeretekkel és tájékozottsággal kell küzdeniük a mai fiataloknak - mondta, megjegyezve ugyanakkor: a hatalom éppen ezen eszközöket akarja elvenni tőlük. "1956 üzenete, hogy folyamatosan kell küzdenünk azért, amiben hiszünk és azokért, akiket szeretünk" - zárta szavait, majd elnöktársával, Demeter Mártával együtt megkoszorúzta Mansfeld Péter emlékművét. Mansfeld Péter 1956 októberében, 15 évesen csatlakozott a Széna téri felkelőkhöz. A forradalom leverését követően először életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, majd az ítéletet halálbüntetésre változtatták, és 1959. március 21-én kivégezték.

Lemosták a DIKTÁTOR-t

NKJ
Publikálás dátuma
2018.10.23. 13:12

Fotó: Népszava
Narancssárga ruhás FKF-alkalmazott sikálta 12 óra után 10 perccel a járdát az Andrássy út és a Vörösmarty utca kereszteződésében: egy súrolókefe és egy fél vödör víz segedelmével az égszínkék festékkel, láthatóan sablonnal felfújt DIKTÁTOR feliratot próbálta eltávolítani a közterületről. Magányos munkáját két rendőr biztosította. Rendőrből egyébként hihetetlen mennyiség jutott az ünnep delén arra a pár száz négyzetméterre, amelynek epicentrumában délután háromkor Orbán Viktor beszédet készül mondani. A Vörösmarty és az Eötvös utca között hermetikusan lezárt Andrássy útra már délben csak beléptető kapun át lehetett bejutni. Rendőrök vigyázták a Kodály körönd kereszteződését, rendőrtisztek cirkáltak rendőrautóval a más gépjárművektől megtisztított úttesten, az Eötvös utcában pedig a Készenléti Rendőrség osztagával lehetett találkozni. Az Oktogonon viszont egyelőre az árusoké a főszerep: lehet kapni nemzetiszín sípot, zászlót, szentkoronás címerrel díszített huszárcsákót, sőt van olyan lobogó is, amelyből a szemfüles kereskedő kimetszette a címert - csak a Szent Korona maradt.

Valtonosok terelik az embereket a Terror Házába

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.23. 13:08

Fotó: Népszava
Kisebb tömeg áll a Terror Háza bejárata előtt, szekuritisok engedik be az érdeklődőket az ünnepnapon ingyenesen látogatható tárlatokra.
Több százan álltak kedd délelőtt az Andrássy úton a terrormúzeum előtt: a tömeg a Vörösmarty utcai bejárat előtt torlódott fel – kollégánk lefotózta a belépésre várókat. Az érdeklődőket a Valton Security emberei engedik be az épületbe – a nagy érdeklődést magyarázhatja, hogy a Terror Háza az ünnepnapon ingyenesen látogatható. Csak egyetlen tárlatot nem lehet látogatni,  Az akció fedőneve: Lenin – Német pénzzel Oroszország ellen című időszaki kiállítás zárva tart október 23-án.