Csütörtökön is marad a borús, esős idő

Publikálás dátuma
2018.10.24 16:28
A kép illusztráció
Fotó: AFP/ CHARLY TRIBALLEAU
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul, néhol fagypont alá is hűlhet a levegő.
A Kárpát-medence időjárását légköri frontok teszik mozgalmassá: az elvonult hidegfront mögött csütörtökön egy melegfront vonul át nyugatról kelet felé haladva az országon, útját több helyen gyenge eső, zápor kíséri – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.
Csütörtökön jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen várható gyenge eső, zápor. Főként az ország északi felén megerősödik a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél enyhébb lehet a hajnal, az Északi-középhegység és a Tiszántúl fagyzugos helyein fagypont alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunától keletre 9 és 14, a Dunántúlon 14 és 18 fok között várható.
Pénteken erősen és gyengébben felhős időszakok egyaránt lesznek, néhol kisebb eső, zápor alakulhat ki. A délnyugati, nyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul majd.
Szombaton az ország északnyugati felén erősen felhős lesz az ég, és több helyen várható eső, zápor, máshol a több-kevesebb napsütés mellett többször változik a felhőzet, és kevesebb lesz a csapadék. Északnyugaton az északi, másutt a délnyugati szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23, északnyugaton csupán 9 és 14 fok között lehet.
Vasárnap a Dunántúl nyugati felén sok lesz a felhő, máshol több-kevesebb napsütés is lehet, főként a Dunántúl nyugati harmadán várható eső, zápor. A déli szelet erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul, de északnyugaton hűvösebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19 és 25 fok között valószínű.

Napi rekord

Kedden a fővárosban megdőlt a napi széllökés rekord: a Budapest János-hegy állomásán 120 km/h (33,4 m/s) széllökést mértek – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat. A korábbi budapesti napi szélrekord 73 km/h (20,3 m/s) volt, amit 2017-ben szintén a János-hegyi műszer regisztrált.

Frissítve: 2018.10.24 16:28

Ellenzéki demonstráció volt Kiskunhalason

Publikálás dátuma
2019.02.22 21:45
Képünk illusztráció
Fotó: Szabad Pécs
A tüntetők nem egy konkrét intézkedés miatt zárták le a városhoz közeli főút egyik sávját, hanem úgy általában az Orbán-kormány ténykedése miatt tiltakoztak.
Ellenzéki pártok és civilek demonstráltak Kiskunhalas közelében lezárva a félpályát a város melletti főút egy szakaszán - írja az atv.hu. A Kiskunmajsára vezető úton 200-250 méter hosszan állták el az autók délután. A tüntetők az akció okaként külön megemlítették rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály, de hozzátették, ezúttal általában véve bírálták az Orbán-kormányt.

"Vidéken is hajlamosak az emberek arra, hogy kifejezzék az ellenvéleményüket a kormány azon politikájával szemben, amellyel azt bizonyítja napi mint nap, hogy egyáltalán nem érdekli az ellenzék véleménye." - mondta az ATV-nek Marton Imre, az MSZP elnökségi tagja. A tudósítás megjegyzi, a tüntetés miatt komoly torlódás nem alakult ki, atrocitás nem történt.

Orbán Viktor felmentette a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét

Publikálás dátuma
2019.02.22 19:22

Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.
Felmentették a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét, az erről szóló miniszterelnöki határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg - írja az MTI. Orbán Viktor rendelete szerint Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.