Csütörtökön is marad a borús, esős idő

Publikálás dátuma
2018.10.24 16:28
A kép illusztráció
Fotó: AFP/ CHARLY TRIBALLEAU
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul, néhol fagypont alá is hűlhet a levegő.
A Kárpát-medence időjárását légköri frontok teszik mozgalmassá: az elvonult hidegfront mögött csütörtökön egy melegfront vonul át nyugatról kelet felé haladva az országon, útját több helyen gyenge eső, zápor kíséri – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.
Csütörtökön jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen várható gyenge eső, zápor. Főként az ország északi felén megerősödik a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél enyhébb lehet a hajnal, az Északi-középhegység és a Tiszántúl fagyzugos helyein fagypont alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunától keletre 9 és 14, a Dunántúlon 14 és 18 fok között várható.
Pénteken erősen és gyengébben felhős időszakok egyaránt lesznek, néhol kisebb eső, zápor alakulhat ki. A délnyugati, nyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul majd.
Szombaton az ország északnyugati felén erősen felhős lesz az ég, és több helyen várható eső, zápor, máshol a több-kevesebb napsütés mellett többször változik a felhőzet, és kevesebb lesz a csapadék. Északnyugaton az északi, másutt a délnyugati szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23, északnyugaton csupán 9 és 14 fok között lehet.
Vasárnap a Dunántúl nyugati felén sok lesz a felhő, máshol több-kevesebb napsütés is lehet, főként a Dunántúl nyugati harmadán várható eső, zápor. A déli szelet erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul, de északnyugaton hűvösebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19 és 25 fok között valószínű.

Napi rekord

Kedden a fővárosban megdőlt a napi széllökés rekord: a Budapest János-hegy állomásán 120 km/h (33,4 m/s) széllökést mértek – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat. A korábbi budapesti napi szélrekord 73 km/h (20,3 m/s) volt, amit 2017-ben szintén a János-hegyi műszer regisztrált.

2018.10.24 16:28
Frissítve: 2018.10.24 16:28

Péntekre is tüntetést szerveznek a Kossuth térre

Publikálás dátuma
2018.12.14 10:22

Fotó: MTI/ Balogh Zoltán
„Legyünk kinn holnap is, mutasd meg te is, hogy eleged van, hogy nincs rendben az, ami zajlik! Öltözz melegen.
„Mutasd meg te is, hogy eleged van, hogy nincs rendben az, ami zajlik!” – üzenték a szervezők.
Újabb tüntetést szerveznek a Kossuth térre, miután szerdán – bár az ellenzék minden eszközzel megpróbálta megakadályozni – a parlament kormánypárti többsége végül megszavazta a rabszolgatörvényt.   Szerda este a Parlamenttől a Parlamentig vonult a tüntető tömeg, ám közben végigjárta a belvárost és elfoglalt két hidat. A Fidesz székházánál két rendőrt gázspray-vel fújtak le, a Kossuth téren a tiltakozók ellen használtak könnygázt. Csütörtökön is tiltakozás volt: a Parlamentnél a rendőrök többször is felszólítás nélkül fújtak könnygázt a tüntetőkre, de ezzel csak felbőszítették a tömeget. Elvitték a Momentum alelnökét, a tiltakozók bedobták a Parlament ablakát. A pénteki, 17 órakor kezdődő tüntetésről a szervezők előzetesen csak annyit írtak:
„Legyünk kinn holnap is, mutasd meg te is, hogy eleged van, hogy nincs rendben az, ami zajlik! Öltözz melegen.”
Cikkünk megjelenéséig csaknem négyezer ember jelezte, hogy részt vesz az eseményen, vagy érdeklődik iránta.
2018.12.14 10:22

Független újságírókkal ültetné össze Orbán Viktort a legnagyobb sajtószervezet

Publikálás dátuma
2018.12.14 09:56

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/ Szecsődi Balázs
A MÚOSZ mindent megtesz, hogy a miniszterelnök betarthassa ígéretét.
„Az év vége felé, amikor látjuk, hogy mi a helyzet, tartok egy sajtótájékoztatót és majd a sajtótájékoztatón örömmel állok rendelkezésükre”, ígérte az őt kérdezni próbáló újságíróknak Orbán Viktor. Fontosnak tartva, hogy a miniszterelnök állhasson szavának a MÚOSZ mint Magyarország legnagyobb, több ezres tagságú újságíró-szervezete fölajánlja, hogy házigazdaként megszervezi és lebonyolítja a magyar miniszterelnök sajtótájékoztatóját, biztosítva, hogy az újságírók egyenlő feltételekkel kapjanak lehetőséget a kérdezésre.
A MÚOSZ bízik benne, hogy az alaptörvény és a médiatörvény vonatkozó rendelkezéseinek szellemében megfogalmazott konstruktív javaslatunk a kormányfőnél pozitív fogadtatásra talál, és annak révén a sajtószakma tevékenyen hozzájárulhat a közvélemény tájékozódási igényének kielégítéséhez, a szabad nyilvánosság működési rendellenességeinek korrekciójához.
2018.12.14 09:56