Leszúrta társát egy sarkkutató, mert az mindig elmondta a könyvek végét

Publikálás dátuma
2018.10.30 21:25
A Bellingshausen kutatóállomás, ahol a bűntény történt.
Fotó: AFP/ VANDERLEI ALMEIDA
Négy éve volt összezárva a két orosz tudós. Állítólag ittak is, mielőtt egyiküket konyhakéssel a mellkasában kellett kimenteni a kutatóállomásról.
Konyhakéssel esett egy 55 éves orosz mérnök, Sergey Savitsky a Bellingshausen antarktiszi kutatóállomáson 52 éves tudóstársának, Oleg Beloguzovnak - írja a Sun. A két férfi konfliktusának forrása állítólag az volt, hogy Beloguzov rendszeresen elárulta, mi lesz a vége azoknak a könyveknek, amiket Savitsky olvasott.
A sértett túlélte a támadást, nincs életveszélyben, bár a szíve is megsérült a mellkasába állított késtől. Egy chilei kórházba szállították. Támadója ellen Szentpéterváron indul eljárás, melynek házi őrizetben várja eredményét. Sajnálja a történteket.
Ez lehet az első eset, hogy gyilkossági kísérletet követett el valaki az Antarktiszon, véli a lap. A két férfi négy évet töltött együtt a déli sarkvidéki kutatóállomáson, ahol az unalom ellen mindketten ugyanannak a könyvtárnak olvasták a könyveit. Az olvasáson kívül két orosz tévécsatornát is nézhettek, illetve rendelkezésükre állt egy edzőterem, és némi alkohol. Utóbbinak állítólag szintén jutott szerep a bűntényben.
2018.10.30 21:25

Bivalytámadás a Zemplénben - Két súlyos sérültet vitt el mentőhelikopter

Publikálás dátuma
2018.11.14 20:09
Illusztráció
Fotó: DPA / dpa Picture-Alliance/ ROLAND WEIHRAUCH
Bivalyok támadtak meg két embert a Borsod-Abaúj Zemplén megyei Mályinkán szerdán - erősítette meg a rendőrség az MTI-nek. A sérülteket mentőhelikopterrel kellett kórházba vinni.
A baleset egy Mályinka melletti állattartó telepen történt, a mentők két súlyos sérültet vittek a megyei kórházba. A 444.hu értesülései szerint az oltást végző állatorvost, segédjét, illetve az állatok gondozóit támadták meg a bivalyok. A 450 lelkes településen ellentmondó hírek keringenek arról, hogy az éppen bivalyokat oltó állatorvos és a másik két embert egy vagy több bika, vagy éppen az oltásra váró borjak anyja támadta-e meg, egyesek szerint "tömeges bivalyőrjöngés" történt.
Janasóczki Attila, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy két ott dolgozót tiportak meg az állatok. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. A megyei kórház azt közölte az MTI-vel, hogy a sérültek kérésére nem adhat információt az állapotukról.
A házi bivaly tehenek 400-800 kilogrammosra, a bikák 600-700-ra is megnőnek. Alapvetően jámbor állatok, de az idegenekkel szemben kifejezetten bizalmatlanok.
2018.11.14 20:09

Pincébe zárt idős emberek lakásait árulhatták, a TEK kapcsolta le a lakásmaffiát

Publikálás dátuma
2018.11.14 16:07

Fotó: ügyészség.hu/
Kilenc helyszínen tíz embert, köztük ügyvédeket fogtak el a Terrorelhárítók. Áldozataikkal tartási szerződést kötöttek, így szerezték meg ingatlanjaikat. Több gyanúsítottnál lakhatásra alkalmatlan körülmények közt, pincében illetve sufniban találtak rá idős emberekre a hatóságok.
9 helyszínen akcióztak egyszerre kedden a budapesti nyomozó ügyészek a Készenléti Rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, valamint a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársaival közösen - írja honlapján az ügyészség. A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult ügyben végrehajtott akció eredményeként
10 gyanúsítottat fogtak el és állítottak elő, köztük 4 ügyvéd is van.
A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak idős vagy szellemileg leépült emberek bizalmába férkőztek azzal a céllal, hogy a megtévesztésükkel velük életjáradéki vagy tartási szerződést kössenek, és ezáltal csalárd módon megszerezzék az ingatlanjaik tulajdonjogát. A szerződések megkötésében közreműködő ügyvédek ügyvédi kötelességüket megszegve működtek közre a szerződések megkötésében. A nyomozás tárgyát jelenleg négy – 12 és 21 millió forint közötti értékű – ingatlan képezi.
A házkutatások során a hatóságok több sufniba, illetve pincébe zárt időskorú, kiszolgáltatott személyt is találtak egyes gyanúsítottak ingatlanán.
Az eddig kihallgatott 10 gyanúsítottal szemben a megalapozott gyanú több rendbeli, jelentős kárt okozó, idős vagy fogyatékosságánál fogva a bűncselekmény felismerésére korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette, illetve kísérlete, az ügyvéd gyanúsítottakkal szemben pedig ügyvédi visszaélés bűntette. A nyomozó ügyészek emellett további bűncselekmények gyanúját is vizsgálják.
Az áldozatok számára a Budapest Főváros Kormányhivatal áldozatsegítő szakemberei teljes körű tájékoztatást nyújtottak az igénybe vehető áldozatsegítő, valamint jogi segítségnyújtási szolgáltatásokról. Az áldozatok pszichológusi segítségnyújtásban is részesültek, ketten pedig igénybe kívánták venni a védett szálláson történő elhelyezést, ahol folyamatosan megkapnak minden további segítséget a társadalomba történő sikeres visszailleszkedés érdekében.
2018.11.14 16:07