Leszúrta társát egy sarkkutató, mert az mindig elmondta a könyvek végét

Publikálás dátuma
2018.10.30 21:25
A Bellingshausen kutatóállomás, ahol a bűntény történt.
Fotó: AFP/ VANDERLEI ALMEIDA
Négy éve volt összezárva a két orosz tudós. Állítólag ittak is, mielőtt egyiküket konyhakéssel a mellkasában kellett kimenteni a kutatóállomásról.
Konyhakéssel esett egy 55 éves orosz mérnök, Sergey Savitsky a Bellingshausen antarktiszi kutatóállomáson 52 éves tudóstársának, Oleg Beloguzovnak - írja a Sun. A két férfi konfliktusának forrása állítólag az volt, hogy Beloguzov rendszeresen elárulta, mi lesz a vége azoknak a könyveknek, amiket Savitsky olvasott.
A sértett túlélte a támadást, nincs életveszélyben, bár a szíve is megsérült a mellkasába állított késtől. Egy chilei kórházba szállították. Támadója ellen Szentpéterváron indul eljárás, melynek házi őrizetben várja eredményét. Sajnálja a történteket.
Ez lehet az első eset, hogy gyilkossági kísérletet követett el valaki az Antarktiszon, véli a lap. A két férfi négy évet töltött együtt a déli sarkvidéki kutatóállomáson, ahol az unalom ellen mindketten ugyanannak a könyvtárnak olvasták a könyveit. Az olvasáson kívül két orosz tévécsatornát is nézhettek, illetve rendelkezésükre állt egy edzőterem, és némi alkohol. Utóbbinak állítólag szintén jutott szerep a bűntényben.

Kiégett egy cukrászda Leányfalun

Publikálás dátuma
2019.04.22 15:57

Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán
Ketten voltak az épületben, amikor az kigyulladt, de időben ki tudtak menekülni - úgy tudni, senki sem sérült meg.
Kigyulladt egy vendéglátóhely Leányfalun, a Móricz Zsigmond úton, a Petőfi sétány közelében, tájékoztatott a katasztrófavédelem hétfő kora délután. A tűz az üzemi részt és az eladóteret is érintette:
teljes terjedelmében égett a két, szorosan egymás mellé épített részből álló, L-alakú épület mintegy négyszázötven négyzetméteres teteje, és a lángok az alsó szinten is érintettek körülbelül ötven négyzetmétert.
Az épületben ketten tartózkodtak, ők kijöttek a tűz keletkezésekor. Az első hírek szerint senki sem sérült meg.
A lángokat, a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, a szentendrei és a fővárosi hivatásos, valamint a leányfalui és a visegrádi önkéntes tűzoltók fékezték meg. Az egységek kihoztak két gázpalackot is, amelyeket nem ért hőhatás.

Autó lángolt a VIII. kerületben

Publikálás dátuma
2019.04.22 14:49
Illusztráció
Fotó: Népszava
Az utas- és a motortér égett.
Kigyulladt egy személygépkocsi Budapest VIII. kerületében, a Szigony utcában - írja a Katasztrófavédelem a honlapján. Az utas- és a motortér égett. A fővárosi hivatásos tűzoltók elfojtották a lángokat és megkezdték az utómunkálatokat.