Leszúrta társát egy sarkkutató, mert az mindig elmondta a könyvek végét

Publikálás dátuma
2018.10.30 21:25
A Bellingshausen kutatóállomás, ahol a bűntény történt.
Fotó: AFP/ VANDERLEI ALMEIDA
Négy éve volt összezárva a két orosz tudós. Állítólag ittak is, mielőtt egyiküket konyhakéssel a mellkasában kellett kimenteni a kutatóállomásról.
Konyhakéssel esett egy 55 éves orosz mérnök, Sergey Savitsky a Bellingshausen antarktiszi kutatóállomáson 52 éves tudóstársának, Oleg Beloguzovnak - írja a Sun. A két férfi konfliktusának forrása állítólag az volt, hogy Beloguzov rendszeresen elárulta, mi lesz a vége azoknak a könyveknek, amiket Savitsky olvasott.
A sértett túlélte a támadást, nincs életveszélyben, bár a szíve is megsérült a mellkasába állított késtől. Egy chilei kórházba szállították. Támadója ellen Szentpéterváron indul eljárás, melynek házi őrizetben várja eredményét. Sajnálja a történteket.
Ez lehet az első eset, hogy gyilkossági kísérletet követett el valaki az Antarktiszon, véli a lap. A két férfi négy évet töltött együtt a déli sarkvidéki kutatóállomáson, ahol az unalom ellen mindketten ugyanannak a könyvtárnak olvasták a könyveit. Az olvasáson kívül két orosz tévécsatornát is nézhettek, illetve rendelkezésükre állt egy edzőterem, és némi alkohol. Utóbbinak állítólag szintén jutott szerep a bűntényben.
2018.10.30 21:25

Vezetékszakadás miatt bénult le a vasúti forgalom Rákosnál

Publikálás dátuma
2019.01.21 20:11
Illusztráció
Fotó: Népszava/
Több vonat is kimaradhat a fővárost Szolnokkal összekötő vonalon, mivel megrongálódott a felsővezeték Rákos állomáson.
Jelentős késésekre és akár vonatkimaradásokra is számítani kell a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon hétfő este, mert Rákos állomást műszaki hiba miatt lezárták - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.
Kavalecz Imre szerint a felsővezeték megrongálódott, emiatt kellett lezárni az állomást. A vasúttársaság azt javasolja, hogy aki teheti, vegye igénybe a BKK-járatokat az elővárosi vonatok helyett, továbbá a H8-as gödöllői HÉV vonalat, a BKV 168E, 169E autóbuszait, illetve az M2-es metrót az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között. A MÁV online térképe alapján mindkét vonalon 60 percet meghaladó késésekkel közlekednek a vonatok.
2019.01.21 20:11

Meghalt egy nő, akire ráomlott egy lakatlan ház teteje

Publikálás dátuma
2019.01.21 19:22

Fotó: /
Lakatlan ház tetőszerkezete omlott két emberre Encsen, egyikük a helyszínen meghalt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Dojcsák Dávid elmondta, hogy a ház padlásterében egy nő és egy férfi tartózkodott, amikor a baleset bekövetkezett. A férfi ki tudott menekülni, a nő azonban a romok alá szorult, a mentők már nem tudtak rajta segíteni. Az encsi hivatásos tűzoltók a társhatóságokkal együttműködve dolgoznak a helyszínen.
Szerző
2019.01.21 19:22