Előfizetés

Egy szatyorban 25 millió forint cserélt gazdát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.31. 09:53
Illusztráció: Thinkstock
A "cipekedő alkalmatosságban" több mint egy kiló kokain foglalt helyet - ám hasznait már nem élvezhették a dílerek, mert a rendőrség lecsapott.
Jelentős - több mint ötvenmillió forintot érő - mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak egy bolgár, egy szerb és egy magyar férfi ellen. A három férfi egy budapesti kávézóban találkozott,rövid megbeszélés után távoztak, majd négy óra múlva visszatértek. A magyar egy pénzzel teli papírtasakkal érkezett, amelyet a szerb elrejtett a parkolóban lévő autójában, viszonzásképpen pedig a kocsiból pedig elővett egy szatyrot, amelyben 1054 gramm kokain volt, és átadta két társának (a másik a bolgár volt). A közbelépő rendőrök a bolgár férfi kabátja alatt még 232 gramm kokaint találtak. A szerb férfi pedig a nyomozóknak megmutatta a gépkocsijában lévő rejtekhelyet, amelyből további 1054 gramm kokain, valamint a korábban átvett 39 600 euró került elő. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 51,5 millió forint. A Nemzeti Nyomozó Iroda az elfogott férfiakat gyanúsítottként hallgatta ki, őrizetbe vette őket és kezdeményezte letartóztatásukat.

Leszúrta társát egy sarkkutató, mert az mindig elmondta a könyvek végét

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.30. 21:25
A Bellingshausen kutatóállomás, ahol a bűntény történt.
Fotó: VANDERLEI ALMEIDA / AFP
Négy éve volt összezárva a két orosz tudós. Állítólag ittak is, mielőtt egyiküket konyhakéssel a mellkasában kellett kimenteni a kutatóállomásról.
Konyhakéssel esett egy 55 éves orosz mérnök, Sergey Savitsky a Bellingshausen antarktiszi kutatóállomáson 52 éves tudóstársának, Oleg Beloguzovnak - írja a Sun. A két férfi konfliktusának forrása állítólag az volt, hogy Beloguzov rendszeresen elárulta, mi lesz a vége azoknak a könyveknek, amiket Savitsky olvasott.
A sértett túlélte a támadást, nincs életveszélyben, bár a szíve is megsérült a mellkasába állított késtől. Egy chilei kórházba szállították. Támadója ellen Szentpéterváron indul eljárás, melynek házi őrizetben várja eredményét. Sajnálja a történteket.
Ez lehet az első eset, hogy gyilkossági kísérletet követett el valaki az Antarktiszon, véli a lap. A két férfi négy évet töltött együtt a déli sarkvidéki kutatóállomáson, ahol az unalom ellen mindketten ugyanannak a könyvtárnak olvasták a könyveit. Az olvasáson kívül két orosz tévécsatornát is nézhettek, illetve rendelkezésükre állt egy edzőterem, és némi alkohol. Utóbbinak állítólag szintén jutott szerep a bűntényben.

Kigyulladt kazánház miatt égett kis híján halálra egy ember Szergényben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.30. 18:18
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A tulajdonosnak sikerült elzárnia a gázt, megelőzve ezzel, hogy nagyobb baj legyen. Ám életveszélyesen megsérült.
Tűz ütött ki egy családi háznál Szergényben kedden kora este - tájékoztat a katasztrófavédelem. A tűzoltók a helyszínen megállapították, a ház közelében álló kazánház stukatúrja égett.
A tulajdonost súlyos, életveszélyes égési sérülésekkel szállítják a mentők kórházba.

Az egységek kiérkezése előtt a sérült elzárta a közműveket. A tűzoltók egy vízsugárral kezdték oltani a tüzet, emellett megkezdték a füsttel telítődött lakóépület kiszellőztetését.