Ezt is lehet közpénzből: hajléktalannak adtak otthont a Kétfarkúak

Publikálás dátuma
2018.11.01 12:53

Fotó: Facebook/MKKP
Robinak nem volt lakása, állása - aztán jött az MKKP, némi civil segítség, és a férfi azóta saját lakókocsijából járhat dolgozni.
Állami támogatásából, 150 milliós kampánykeretéből teremtett otthont a Magyar Kétfarkú Kutyapárt egy győri hajléktalan férfinak: a párt forrásaira bárki pályázhatott egy épkézláb tenderrel, a jelentkezők egyike pedig Robi nevű, fedél nélküli férfinek szeretett volna segíteni.
„Violettának volt egy üres telke Győr szélén, vettünk félmillióból egy lakókocsit, itt lakik azóta Robi, aki eddig hajléktalan volt. Azóta lett munkája és már ő vesz kaját annak a kutynak is, akit egyik éjjel bedobott valaki hozzá. Ezt szeretnénk bővíteni még több lakókocsival”- írta Facebook-oldalán az MKKP. 
Hozzátették, hogy azért Gyurcsány Ferenc ötlete is tetszik nekik, és lehet, hogy ők is kiülnek majd egy éjjel a Parlament lépcsőjére, demonstrálni a hajléktalanok érdekében – hátha egy napig figyelnek a kezdeményezésükre. A párt arra is emlékeztet , hogy december 15-ig még lehet pályázni jövő évi központi támogatásuk összegére is, a Rózsa Sándor Népi Közpénz-tékozló Alapnál várják a megvalósítható ötleteket.
A kormánybosszantó poénok mellett a Kutyapárt idáig fejlesztések, és civil programok sorát indította el: buszmegállót, bicikliutat építenek, utat kátyúznak faültetési programot hirdetnek meg, színezéssel hívják fel a figyelmet a a töredezett és balesetveszélyes járdaszakaszokra – igaz, munkáik közül nem sok marad meg tartósan, az önkormányzatok többnyire rossz néven veszik, ha valaki a területükön hívja fel a figyelmet valamilyen hiányosságra. Nemrég például a felcsúti önkormányzat követelte az MKKP-tól, hogy állítsák vissza eredeti állapotukba (!) a településen feltöltött kátyúkat .

122 milliót csaltak ki a Mazsihisztől ismeretlenek

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:56
MTI Fotó: Kallos Bea
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz. Feljelentést tettek, és egy belső vizsgálat nyomán kirúgtak két munkatársat.
Csalók vették rá a Mazsihisz munkatársait, hogy egy másik bankszámlaszámra utalják a budapesti Rumbach Sebestyén utca zsinagóga felújítására szánt pénz egy részét - írja a hvg.hu. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége még február elején jelentetett meg egy közleményt honlapján arról, hogy
"súlyos pénzügyi – mintegy 122 millió forint értékű – bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon".
Az ügy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítását végző fővállalkozó egyik számlájának kifizetésével kapcsolatos. Az izraeli sajtóban megjelent hírek szerint a csalást januárban követték el, a telefonos és e-mail-es megtévesztés pedig arra irányult, hogy a csalók két Mazsihisz-munkatársnál elérjék, hogy az általuk kezelt bankszámlára utaljanak. A hvg.hu úgy tudja:
egy hazai bankszámlaszámról van szó, és a csalók a hiteleshez megtévesztésig hasonlító igazolással erősítették meg a "megváltozott számlaszámot".
A Mazsihisz vezetése a bűncselekmény miatt nem csupán feljelentést tett, de azonnali belső vizsgálatot is elrendelt. Két dolgozótól váltak meg, akik egyike vezető beosztásban volt. A lapok által idézett jelentés szerint bár a Mazsihisz áldozata volt a csalásnak, a munkatársak hibát követtek el.
A Rumbach-zsinagóga felújítása az esettől függetlenül zavartalanul halad tovább.
Frissítve: 2019.02.23 20:02

Kisorsolták az ötös lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:47
Illusztráció/Népszava
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 11 (tizenegy) 27 (huszonhét) 46 (negyvenhat) 48 (negyvennyolc) 87 (nyolcvanhét) Joker: 600945
Szerző