Előfizetés

Balesetet szenvedett egy magyar barlangász Erdélyben

MTI
Publikálás dátuma
2018.11.04. 09:24
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A nőt kihűléses állapotban hozták ki, majd a gyulafehérvári kórház sürgősségi osztályára szállították.
Balesetet szenvedett magyar barlangászt mentettek ki szombaton az erdélyi Szolcsvai Búvópatak barlangjából a Fehér megyei hegyi és barlangi mentők – jelentette az Agerpres hírügynökség. A 30 éves magyarországi barlangász nő három társával próbált végighaladni a Szolcsvai Búvópatak barlangján, ám egy négy méteres zuhanás következtében combtörést szenvedett. A barlangász nőt kihűléses (hipotermiás) állapotban sikerült kihozni a barlangból. Mentővel szállították a gyulafehérvári kórház sürgősségi osztályára. A mentéshez a Bihar, Kolozs és Arad megyei barlangi mentőket is készenlétbe helyezték, de segítségükre végül nem volt szükség. A román hegyimentő-szolgálat honlapján azt közölte, hogy a csoport – melynek a balesetet szenvedett barlangász is a tagja volt – engedély nélkül jutott be az amúgy rácsokkal elzárt barlangba. 

A szolcsvai Búvópatak barlangja

A Torockói-hegységben levő Szolcsvai Búvópatak barlangja az egyik legnagyobb romániai aktív barlang. Az 1,2 kilométer hosszú járatain átfolyik a Szolcsva pataka, mely több helyen is föld alatti vízeséseken zúdul alá. A barlangban telel Európa legnagyobb denevérpopulációja, melynek egyedszámát 84 ezresre becsülik.

Több mint fél kiló kábítószert találtak a csepeli dílernél (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.11.04. 08:32

Fotó: police.hu
A 36 éves férfi lakásában 663,8 gramm marihuána is volt, a rendőrök őrizetbe vették.
A lakásán fogtak el a nyomozók egy kábítószer-kereskedőt, akinél 663,8 gramm marihuánát is találtak.  A police.hu oldalon közzétett beszámoló szerint a csepeli rendőrök szerdán jelentek meg a XXI. kerületben egy Zöldfa utcai lakásnál, mivel tudomásukra jutott, hogy ott kábítószert árulnak. A nyomozók – 663,8 gramm kábítószergyanús növényi származékot, – 34 darab pakettet és benne kábítószergyanús port, – ezek adagolásához szükséges eszközöket (tasakok, digitális mérleg, morzsoló), – illetve mobiltelefonokat találtak és foglaltak le. A helyszínen elfogták a 36 éves budapesti L. Lászlót. A férfit kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatására, amit az illetékes bíróság szombaton rendelt el.   

Késelés volt egy kecskeméti szórakozóhelynél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.11.04. 08:03
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Megszúrtak egy férfit, a feltételezett elkövetőt elfogták a rendőrök.
Megszúrtak egy férfit az egyik kecskeméti szórakozóhely előtt vasárnap hajnalban – írja a police.hu. A férfit kórházba szállították. A feltételezett elkövetőt elfogták a rendőrök, elszámoltatása folyamatban van.