Autós vitte kórházba az utcán megkéselt nőt

Publikálás dátuma
2018.11.06 10:00
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség egy középkorú férfi ellen, aki hasba szúrta feleségét.
A vádlott és a sértett évek óta külön éltek, ám nem váltak el, s három gyermekük miatt rendszeresen találkoztak. Júliusban az egyik este a férfi bejelentés nélkül, ittasan jelent meg a nő kaposvári albérleténél: a gyerekekről érdeklődött, s rendezni akarta kapcsolatukat. Az asszony nem engedte be a lakásba, inkább lement vele az utcára beszélgetni, ám séta közben rájött, értelmetlen, szabadulni akart, ezért azt mondta, várja a barátja.
Férje megsértődött és indulatba jött, üvöltözni kezdett feleségével, majd a zsebéből elővett egy kést, s hasba szúrta asszonyát. Második szúrása csak azért nem ért célt, mert a nő a karjával kivédte. Közben a sértett segítségért kiabált, s egy arra járó autós meg is állt, majd azonnal a kórházba vitte, ahol az erősen vérző nőt meg is műtötték – a szakértők később megállapították, orvosi ellátás hiányában belehalhatott volna sérüléseibe.
A megyei főügyészség indítványozta, ha a tárgyalására előzetesben váró vádlott az előkészítő tárgyaláson beismeri bűnösségét, a bíróság hat év börtönre ítélje.
Témák
késelés

Több méter magas hullámok, veszélyes partszakasz - majdnem mozgásképtelenül sodródik az óceánjáró

Publikálás dátuma
2019.03.23 17:47

Fotó: AFP/ ODD ROAR LANGE
Összesen ezerháromszáz ember sorsa múlik azon, mire jutnak a mentőalakulatok.
Meghibásodott egy tengerjáró hajó hajtóműve Norvégia partjai közelében, ezért a fedélzeten tartózkodó több mint 1300 embert ki kell menteni – közölte a norvég rendőrség, írja az index.hu. A Viking Sky nevű hajó irányíthatatlanul sodródik a szárazföld felé, és vészjelzést adott le. A hajó a Viking Cruises csoport tulajdona, és a vállalat weboldala szerint 930 utas fogadására képes. A mentőhajók és helikopterek már elindultak a Viking Skyhoz, a szárazföldön pedig előkészítették az emberek fogadásához szükséges létesítményeket – közölték a mentők. A tengeren óránkénti 70 kilométeres sebességű szél fúj.  A BBC azt írja: a helyszínen több méter magasak a hullámok. A hajó kevesebb mint 5 kilométernyire van a parttól. Mindez a Hustadvika nevű körzetben történik, amely az egyik legveszélyesebb norvég partszakasz.  A BBC ugyanakkor azt is hozzáteszi, a hírek szerint a hajónak már sikerült újraindítania az egyik hajtóművet, és miközben a mentés folytatódik, valamennyit már tudott távolodni a parttól.

Zebrán átfutó kislányt gázoltak el Veszprémben

Publikálás dátuma
2019.03.23 16:32
A veszprémi baleset helyszíne
Fotó: police.hu
A 11 éves gyerek súlyosan megsérült a balesetben, a rendőrség is vizsgálja a történteket.
Zebrán ütöttek el egy gyereket szombaton kora délután, a veszprémi Brusznyai Árpád úton. A 11 éves kislány a kijelölt helyen, ám futva akart átkelni az úttesten amikor egy jobbról érkező személyautó elsodorta, a balesetben nyolc napon túl gyógyuló, tehát súlyosnak számító sérüléseket szenvedett.
 A baleset körülményeit a Veszprémi Rendőrkapitányság vizsgálja. A rendőrség a történtek kapcsán azt is hangsúlyozza, hogy a zebrán való átkelés során a gyalogosoknak is fokozottan kell figyelniük, piros jelzés esetén pedig soha ne próbáljanak átjutni.