Autós vitte kórházba az utcán megkéselt nőt

Publikálás dátuma
2018.11.06. 10:00
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség egy középkorú férfi ellen, aki hasba szúrta feleségét.
A vádlott és a sértett évek óta külön éltek, ám nem váltak el, s három gyermekük miatt rendszeresen találkoztak. Júliusban az egyik este a férfi bejelentés nélkül, ittasan jelent meg a nő kaposvári albérleténél: a gyerekekről érdeklődött, s rendezni akarta kapcsolatukat. Az asszony nem engedte be a lakásba, inkább lement vele az utcára beszélgetni, ám séta közben rájött, értelmetlen, szabadulni akart, ezért azt mondta, várja a barátja.
Férje megsértődött és indulatba jött, üvöltözni kezdett feleségével, majd a zsebéből elővett egy kést, s hasba szúrta asszonyát. Második szúrása csak azért nem ért célt, mert a nő a karjával kivédte. Közben a sértett segítségért kiabált, s egy arra járó autós meg is állt, majd azonnal a kórházba vitte, ahol az erősen vérző nőt meg is műtötték – a szakértők később megállapították, orvosi ellátás hiányában belehalhatott volna sérüléseibe.
A megyei főügyészség indítványozta, ha a tárgyalására előzetesben váró vádlott az előkészítő tárgyaláson beismeri bűnösségét, a bíróság hat év börtönre ítélje.
Szerző
Témák
késelés

Külföldön próbált volna szerencsét a gyulai börtönből meglépett rab (videó)

Publikálás dátuma
2018.11.06. 08:34

Fotó: police.hu
A rendőrök Budapesten fogták el a férfit.
Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki 2018. október 26-án, az engedélyezett távollétéről a meghatározott időre nem ment vissza Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe – írja a police.hu. A 40 éves T. László Németországba akart szökni, ott akart munkát vállalni. Hétfőn Budapestről, a Keleti pályaudvartól indult volna, de a rendőrök – közvetlenül az indulás előtt – elfogták. A hódmezővásárhelyi férfit előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol fogolyszökés miatt büntetőeljárás indult ellene. A kihallgatását követően visszavitték a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe.
Szerző
Frissítve: 2018.11.06. 09:35

Újraélesztettek egy nőt Újbudán

Publikálás dátuma
2018.11.06. 08:22

Fotó: Kállai Márton
Egy szálló portása jelezte a rendőröknek, hogy az egyik lakó rosszul lett.
Hétfőn, az esti órákban értesítette a körzeti megbízottakat egy XI. kerületi szálló portása arról, hogy az egyik ott lakó nő rosszul van. A rendőrök ellenőrizték a nő életfunkcióit. Mivel a légzése és a keringése leállt, egyikük megkezdte a szívmasszázst – írja a police.hu. A helyszínre érkező mentők átvették a rendőröktől az asszony újraélesztését, majd stabilizálását követően kórházba vitték.
Szerző