Gázolt az 1-es villamos a Róbert Károly körúton

Publikálás dátuma
2018.11.06. 17:41
Illusztráció
Fotó: Népszava
A sérült az ütköző alá szorult, ideiglenesen pótlóbuszok szállítják az utasokat a járat vonalán.
Járókelőt ütött el kedden délután az 1-es villamos a Róbert Károly körúton: a gázolás Mexikói út felüljárója alatt történt, olvasónk pedig látta, hogy tűzoltók dolgoznak a sérült kiszabadításán.
„Egy 30 év körüli férfit ütött el a villamos, a tűzoltói beavatkozásra pedig azért volt szükség, mert a sérült az ütköző alá szorult. Kollégáim kiemelték, majd hordágyra fektették a férfit, ezután átadták a mentőknek” – mondta lapunknak Kisdi Máté, a fővárosi katasztrófavédelem szóvivője.
A balesetről a BKK is beszámolt, igaz, honlapjukon forgalmi okként említették a gázolást: mint jelezték, az 1-es villamos Zugló vasútállomás és Lehel utca / Róbert Károly körút között ideiglenesen nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal lehet utazni. 
Szerző

Zavartalanul lopta az áramot 9 évig egy siófoki férfi

Publikálás dátuma
2018.11.06. 17:08

Fotó: police.hu
Idén ősszel bukott le a 66 éves férfi, aki beismerte tettét, ügyében pedig lopás miatt indul eljárás. Mai áron évi százezer forintnyi áramot lophatott el.
A gyanú szerint közel 9 éve lopta az áramot egy siófoki férfi - írja a police.hu. Az áramszolgáltató végül idén ősszel fogott gyanút: szeptember 27-én tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy a város egy családi házában szabálytalan módon és jogosulatlanul vételezik az elektromos áramot.
A nyomozók megállapították, hogy egy 66 éves férfi a beépített fogyasztómérő készüléket megkerülve, az évek alatt mintegy 25 000 kWh áramot lopott el. Ez a mai áramárakat nézve, nagyjából 900 ezer forintos megtakarítást jelenthetett - mostanáig.
A rendőrök november 5-én gyanúsítottként hallgatták ki a helyi lakost, aki vallomásában elismerte a bűncselekmény elkövetését. Lopás megalapozott gyanújával indult ellene eljárás
Szerző

Jogosulatlanul használt mozgáskorlátozott parkolási engedélyt egy bíró

Publikálás dátuma
2018.11.06. 12:33
Illusztráció
Fotó: Népszava
Pénzbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.
A Központi Nyomozó Főügyészség közokirat-hamisítás miatt emelt vádat egy bíróval szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az ügyészség közleményében azt írja, a vádirat szerint a bíró még május 15-én jogosulatlanul használt fel egy más személy nevére kiállított mozgáskorlátozott parkolási igazolványt Budapest belvárosában. A bíró a jármű szélvédője mögött, a műszerfalon helyezte el az engedélyt annak ellenére, hogy a használatra – mivel mozgásában korlátozott személyt nem szállított – nem volt jogosult, majd parkolójegy váltása nélkül elindult a munkahelye felé. A bíró az igazolvány jogosulatlan használatát a helyszínen elismerte és átadta azt az intézkedő rendőröknek. A köztársasági elnök a bíró mentelmi jogát az Országos Bírósági Hivatal elnökének javaslatára a büntetőeljárás lefolytatása végett felfüggesztette. A bíró gyanúsítotti kihallgatásán vallomást tett és beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben. 
Szerző
Témák
bíró Budapest