Rablás, bunyó, autófeltörés: komoly priuszt hozhat össze a Zuglóban keménykedő banda

Publikálás dátuma
2018.11.07 21:43

Fotó: Shutterstock/
Órák leforgása alatt három bűncselekményt is elkövettek a Zuglóban lekapcsolt trió tagjai. A fiatal férfiak hamarosan letartóztatásba kerülhetnek.
Sorozatban követett el bűncselekményeket egy háromfős banda a zuglói Francia úton: a trió egyik, szakcsi tagja először egy szerb állampolgárt fenyegetett és rabolt ki késsel november 4-én este, majd elmenekült a zsákmánnyal. 
Pár órával később, november 5-én hajnalban azonban két érdi társával tért vissza a Francia útra, hogy autókat lopjanak. Összesen 9 autót törtek fel, de egyiket sem sikerült elvinniük, így csak a bennük talált értékeket vitték magukkal. Az egyik kocsiban egy bankkártyát is találtak, amivel később egy kiskőrösi áruházban akartak fizetni – sikertelenül, mert a tulaj addigra már letiltatta a kártyát. 
A banda eközben szóváltásba és dulakodásba keveredett az áruház biztonsági őrével, a helyszínre riasztott rendőrök így még az üzlethelyiségben elfoghatták őket. A két érdi lakost lopás kísérletével, szakcsi barátjukat rablással és lopás kísérletével gyanúsítja az ügyben eljáró Zuglói Rendőrkapitányság. A három 19 éves férfit kihallgatásuk után őrizetbe vették, a rendőrség indítványozta letartóztatásukat, írja a police.hu.
2018.11.07 21:43

Vezetékszakadás miatt bénult le a vasúti forgalom Rákosnál

Publikálás dátuma
2019.01.21 20:11
Illusztráció
Fotó: Népszava/
Több vonat is kimaradhat a fővárost Szolnokkal összekötő vonalon, mivel megrongálódott a felsővezeték Rákos állomáson.
Jelentős késésekre és akár vonatkimaradásokra is számítani kell a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon hétfő este, mert Rákos állomást műszaki hiba miatt lezárták - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.
Kavalecz Imre szerint a felsővezeték megrongálódott, emiatt kellett lezárni az állomást. A vasúttársaság azt javasolja, hogy aki teheti, vegye igénybe a BKK-járatokat az elővárosi vonatok helyett, továbbá a H8-as gödöllői HÉV vonalat, a BKV 168E, 169E autóbuszait, illetve az M2-es metrót az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között. A MÁV online térképe alapján mindkét vonalon 60 percet meghaladó késésekkel közlekednek a vonatok.
2019.01.21 20:11

Meghalt egy nő, akire ráomlott egy lakatlan ház teteje

Publikálás dátuma
2019.01.21 19:22

Fotó: /
Lakatlan ház tetőszerkezete omlott két emberre Encsen, egyikük a helyszínen meghalt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Dojcsák Dávid elmondta, hogy a ház padlásterében egy nő és egy férfi tartózkodott, amikor a baleset bekövetkezett. A férfi ki tudott menekülni, a nő azonban a romok alá szorult, a mentők már nem tudtak rajta segíteni. Az encsi hivatásos tűzoltók a társhatóságokkal együttműködve dolgoznak a helyszínen.
Szerző
2019.01.21 19:22