Rablás, bunyó, autófeltörés: komoly priuszt hozhat össze a Zuglóban keménykedő banda

Publikálás dátuma
2018.11.07 21:43

Fotó: Shutterstock/
Órák leforgása alatt három bűncselekményt is elkövettek a Zuglóban lekapcsolt trió tagjai. A fiatal férfiak hamarosan letartóztatásba kerülhetnek.
Sorozatban követett el bűncselekményeket egy háromfős banda a zuglói Francia úton: a trió egyik, szakcsi tagja először egy szerb állampolgárt fenyegetett és rabolt ki késsel november 4-én este, majd elmenekült a zsákmánnyal. 
Pár órával később, november 5-én hajnalban azonban két érdi társával tért vissza a Francia útra, hogy autókat lopjanak. Összesen 9 autót törtek fel, de egyiket sem sikerült elvinniük, így csak a bennük talált értékeket vitték magukkal. Az egyik kocsiban egy bankkártyát is találtak, amivel később egy kiskőrösi áruházban akartak fizetni – sikertelenül, mert a tulaj addigra már letiltatta a kártyát. 
A banda eközben szóváltásba és dulakodásba keveredett az áruház biztonsági őrével, a helyszínre riasztott rendőrök így még az üzlethelyiségben elfoghatták őket. A két érdi lakost lopás kísérletével, szakcsi barátjukat rablással és lopás kísérletével gyanúsítja az ügyben eljáró Zuglói Rendőrkapitányság. A három 19 éves férfit kihallgatásuk után őrizetbe vették, a rendőrség indítványozta letartóztatásukat, írja a police.hu.
2018.11.07 21:43

Legalább 100 halálos balesetet jósol év végéig az ORFK

Publikálás dátuma
2018.11.14 11:53
Illusztráció
Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán
Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az éves statisztika alapján becsülte meg a várható halálesetek számát.
Idén eddig több mint 530-an haltak meg közlekedési balesetben Magyarországon - mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában. A szóvivő elmondta, a statisztikák alapján valószínűsíthető, hogy az utolsó másfél hónapban még több mint 100-an meghalnak az utakon.
A halálos balesetek száma az elmúlt évekkel összehasonlítva stagnál,  A személyi sérüléssel járó balesetek száma évente eléri a 15 ezret - fűzte hozzá.  A balesetek leggyakoribb okaként a Gál a gyorshajtást nevezte meg, az elsőbbség megadásának elmulasztását és a kanyarodás vagy irányváltoztatás szabályainak megsértését. 
2018.11.14 11:53

Agyonverte majd felgyújtotta kölyökkutyáit egy szentliszlói nő

Publikálás dátuma
2018.11.14 10:36
Illusztráció
Fotó: Pexels/
Nem volt pénze az alom felnevelésére, sem az anyaállat ivartalanítására: brutális módon ölt meg hét kiskutyát a 46 éves asszony.
Állatkínzás miatt emeltek vádat egy nő ellen, aki baltával agyonverte hét kölyökkutyáját, majd az állatok tetemét felgyújtotta – idézi az MTI a Zala Megyei Főügyészség közleményét. A vádirat szerint egyedül élő 64 éves szentliszlói nő 2013 óta tartott egy keverék nőstény kutyát. Az asszony munkanélküliként, havonta 44 ezer forintból élt. Nem volt pénze arra, hogy a kutyáját ivartalanítsa, de a párzási időszakban igyekezett elzárva tartani;  ennek ellenére idén tavasszal a kutya vemhes lett, hét kölyköt hozott világra az udvari fészerben.
A nő úgy döntött, hogy elpusztítja az egynapos kölyköket, ezért - miután alkoholból merített bátorságot -  egy virágföldes zsákba tette az állatokat, majd egy baltával addig ütötte őket, amíg életjelet adtak. A kölykök tetemét tartalmazó zsákot ezután fűrészporral, újságpapírral befedve és benzinnel lelocsolva meggyújtotta.  A bűnügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség folyatott eljárást.
2018.11.14 10:36
Frissítve: 2018.11.14 11:04