Rablás, bunyó, autófeltörés: komoly priuszt hozhat össze a Zuglóban keménykedő banda

Publikálás dátuma
2018.11.07 21:43

Fotó: Shutterstock
Órák leforgása alatt három bűncselekményt is elkövettek a Zuglóban lekapcsolt trió tagjai. A fiatal férfiak hamarosan letartóztatásba kerülhetnek.
Sorozatban követett el bűncselekményeket egy háromfős banda a zuglói Francia úton: a trió egyik, szakcsi tagja először egy szerb állampolgárt fenyegetett és rabolt ki késsel november 4-én este, majd elmenekült a zsákmánnyal. 
Pár órával később, november 5-én hajnalban azonban két érdi társával tért vissza a Francia útra, hogy autókat lopjanak. Összesen 9 autót törtek fel, de egyiket sem sikerült elvinniük, így csak a bennük talált értékeket vitték magukkal. Az egyik kocsiban egy bankkártyát is találtak, amivel később egy kiskőrösi áruházban akartak fizetni – sikertelenül, mert a tulaj addigra már letiltatta a kártyát. 
A banda eközben szóváltásba és dulakodásba keveredett az áruház biztonsági őrével, a helyszínre riasztott rendőrök így még az üzlethelyiségben elfoghatták őket. A két érdi lakost lopás kísérletével, szakcsi barátjukat rablással és lopás kísérletével gyanúsítja az ügyben eljáró Zuglói Rendőrkapitányság. A három 19 éves férfit kihallgatásuk után őrizetbe vették, a rendőrség indítványozta letartóztatásukat, írja a police.hu.

Kiégett egy cukrászda Leányfalun

Publikálás dátuma
2019.04.22 15:57

Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán
Ketten voltak az épületben, amikor az kigyulladt, de időben ki tudtak menekülni - úgy tudni, senki sem sérült meg.
Kigyulladt egy vendéglátóhely Leányfalun, a Móricz Zsigmond úton, a Petőfi sétány közelében, tájékoztatott a katasztrófavédelem hétfő kora délután. A tűz az üzemi részt és az eladóteret is érintette:
teljes terjedelmében égett a két, szorosan egymás mellé épített részből álló, L-alakú épület mintegy négyszázötven négyzetméteres teteje, és a lángok az alsó szinten is érintettek körülbelül ötven négyzetmétert.
Az épületben ketten tartózkodtak, ők kijöttek a tűz keletkezésekor. Az első hírek szerint senki sem sérült meg.
A lángokat, a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, a szentendrei és a fővárosi hivatásos, valamint a leányfalui és a visegrádi önkéntes tűzoltók fékezték meg. Az egységek kihoztak két gázpalackot is, amelyeket nem ért hőhatás.

Autó lángolt a VIII. kerületben

Publikálás dátuma
2019.04.22 14:49
Illusztráció
Fotó: Népszava
Az utas- és a motortér égett.
Kigyulladt egy személygépkocsi Budapest VIII. kerületében, a Szigony utcában - írja a Katasztrófavédelem a honlapján. Az utas- és a motortér égett. A fővárosi hivatásos tűzoltók elfojtották a lángokat és megkezdték az utómunkálatokat.