Hajnalban -9,3 fokot mértek Csíkszeredán

Publikálás dátuma
2018.11.08 17:47
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Tíz órakor pedig -5 fok volt. Más településeken is fagypont alá süllyedt a hőmérséklet.
Csütörtök hajnalban -9,3 Celsius-fokot mértek Csíkszeredán – írja a maszol.ro a meteorológiai szolgálat adatai alapján. Székelyföld más településein is fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, Sepsiszentgyörgyön például -6,1, Kézdivásárhelyen pedig -5,8 Celsius-fokot mértek. Tíz órakor még mindig -5 fok volt Csíkszeredán, akár csak Maroshévizen. Gyergyóalfaluban -4 fokot mértek, az ország más településein többnyire enyhült reggelre a fagyos idő.
Frissítve: 2018.11.08 17:47

Trump kontra Mueller: itt a jelentés, ami segíthet megérteni az amerikai történelem legnagyobb botrányát

Publikálás dátuma
2019.03.23 07:45

Fotó: AFP/ MANDEL NGAN
Ha Robert Mueller jelentésében lesznek is perdöntő állítások, az elnök "trónfosztása" akkor sem egy szimpla jogi procedúra, hanem bonyolult politikai hadjárat - hiszen a republikánusok nélkül nem megy.
William Barr igazságügyi miniszter megkapta Robert Mueller jelentését, amely a 2016-os elnökválasztásba való orosz beavatkozást vizsgáló különleges ügyész munkájának végét jelzi, írja a 444.hu. Már Donald Trumpot is értesítették, hogy véget ért a vizsgálat, amelyet ő boszorkányüldözésnek tart. Az amerikai elnök vádjai azért meglepőek, mert a volt FBI-igazgatót és az ország egyik legnagyobb tekintélyű ügyészét a saját minisztériuma kérte fel a vizsgálatra. Így Trump hiába akarta kirúgatni Muellert, ez nem sikerült, sőt: a különleges ügyész nyomozása alapján elítélték Trump korábbi kampányfőnökét, helyettes kampányfőnökét, a személyi ügyvédjét és két vezető tanácsadóját. Továbbá vádat emeltek két tucatnál is több orosz állampolgár, köztük számos hírszerző ellen. Azt egyelőre nem tudni, hogy a jelentés mekkora részét teszi publikussá az igazságügyi minisztérium. Barr miniszter azt írta a kongresszusi képviselőknek, hogy már a hétvégén közölheti velük a dokumentum legfőbb megállapításait. A mindenkit foglalkoztató kérdés persze az, hogy lesz-e a jelentésben olyan információ, amely a demokraták szerint indokolttá teszi Donald Trump elmozdítását az elnöki székből. (Ilyen súlyú tény lehet az igazságszolgáltatás akadályoztatása). Igaz, ha akad is perdöntőnek tűnő állítás a Mueller-jelentésben, az elnök leváltása akkor sem szimpla jogi procedúra lesz, hanem egy összetett politikai háború - ugyanis az úgynevezett impeachmenthez a republikánusok szavazatai is kellenek. Több amerikai lap idéz forrásokat, akik szerint Mueller nem javasol több vádemelést, de ettől még a szövegben tucatjával lehetnek olyan információk, amelyek mindent borítanak. 

A hangsebesség ötszörösével süvítene Putyin csodafegyvere - már ha nem állna bele mindig a földbe

Publikálás dátuma
2019.03.23 07:27
Testing Burevestnik nuclear cruise missile
Fotó: AFP
Még legalább egy évtizedig nem valósulhat meg az az atommeghajtású szuperfegyver, melynek fejlesztését maga Vlagyimir Putyin jelentette be, idézi a CNBC-t a portfolio.hu. Az orosz csodarakéta a hangsebesség ötszörösével tudna repülni, ráadásul az USA-nak egyelőre nincs ellenszere. Csakhogy az amerikai titkosszolgálat szerint legjobb esetben is csak néhány darab készül majd belőle, mivel egyelőre nem volt sikeres tesztje és túl drága. Állítólag az idén egyszer tesztelték a rakétát, tavaly pedig mind a négy próbálkozás sikertelen volt, a földbe csapódott a pusztító eszköz.