Hat és fél évet kapott a játékpisztolyos zuglói rabló

Publikálás dátuma
2018.11.08. 18:53
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi még 2010-ben próbálta kirabolni a patikát, de végül pénz nélkül távozott.
A bíróság 6 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélt egy most 43 éves férfit, aki nyolc évvel ezelőtt megpróbált kirabolni egy zuglói gyógyszertárat – közölte az ügyészség. Mint írják, a vádirat szerint a vádlott még 2010. decemberében vásárolt egy valódinak látszó játékpisztolyt. December 23-án bement a gyógyszertárba és a nyitva tartás felől érdeklődött, majd távozott. Nem sokkal zárás előtt visszament, az egyik pénztárhoz lépett és kért egy doboz C-vitamint. Miközben az alkalmazott beütötte a termék árát a pénztárgépbe, a férfi elővette a játékfegyvert, fenyegetően ráfogta a sértettre és a bevételt követelte. A sértett nem engedelmeskedett, megnyomta a pánik gombot. Ezután megszólalt a szomszéd irodában a telefon, ezért közölte a vádlottal, hogy felveszi, majd így is tett és átment a szomszéd helyiségbe. Mialatt a telefonált, a férfi pénz nélkül, káromkodva elhagyta a gyógyszertárat, az elkövetéskor viselt egyes ruhadarabjait pedig a helyszín közelében hátrahagyta. Az ismeretlen tettes miatt felfüggesztett nyomozás bizonyítékait a rendőrök 2018-ban újra megvizsgálták. A DNS vizsgálat eredményt hozott: a helyszínen hagyott tárgyakról biztosított minta egyezést állapított meg egy a nyilvántartásban szereplő férfi DNS-profiljával. Az új büntetőeljárási törvény adta lehetőségeket kihasználva a budapesti XIV. és XVI. kerületi ügyészség kezdeményezte, hogy kössenek egyezséget a terhelttel, aki beismerte a bűncselekményt. A terhelt és védője elfogadta a kerületi ügyészség által megállapított feltételeket, miszerint az ügyészség 6 év 6 hónap fegyházbüntetés, valamint 7 év közügyektől eltiltás kiszabását veszi tudomásul. A bírósági előkészítő ülésen a vádlott továbbra is beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság megállapította, hogy az egyezség jóváhagyásának feltételei fennállnak, így azt jóváhagyta, és azzal azonos tartalommal nyomban ítéletet hozott. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.
Szerző

Súlyos baleset: két autó ütközött, sokan megsérültek Békéscsabánál

Publikálás dátuma
2018.11.08. 13:03
A kép illusztráció
Fotó: Népszava
Egy embert feszítővágóval kellett kiszabadítani összetört autójából, teljes a lezárás Csabaszabadi és Gerendás között.
Két személyautó ütközött össze a Csabaszabadi és Gerendás közötti úton - tájékoztat a katasztrófavédelem.
Egy személy súlyosan, három pedig könnyebben megsérült.

A tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki az egyik roncsból, majd átadták a mentőknek. A beavatkozás és a helyszínelés idejére az utat lezárták.
Szerző

Gyermekei megölésével fenyegette élettársát, hogy az hamisan tanúskodjon

Publikálás dátuma
2018.11.08. 10:11
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Hatósági eljárásban elkövetett kényszerítés miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy 33 éves férfi ellen, aki letartóztatása alatt életveszélyes fenyegetésekkel kényszerítette élettársát, hogy rá nézve kedvező tanúvallomást tegyen.
Az erőszakos bűncselekmények miatt már korábban is elítélt vádlott idén januárjában azért került előzetes letartóztatásba, mert karácsonykor életveszélyesen bántalmazta tőle külön élő feleségét.
A férfi előzetesbe került, ám szerzett egy mobiltelefont, melyről tizennyolcszor felhívta élettársát, hogy rávegye, tanúvallomásában hazudja azt, hogy a feleség sérüléseit más okozta.

Az élettárs nem egyezett bele a hazugságba, erre a vádlott veréssel, illetve a nő gyermekeinek a megölésével fenyegette meg. Az asszony végül félelmében eleget tett a kérésnek, s hamis vallomást tett a rendőrségen, később azonban elismerte, hogy hazudott, de azt is elmondta, miért nem mert igazat mondani.
A férfi nemcsak őt, de feleségét is megfenyegette, hogy vonja vissza a vele szemben tett feljelentését – az ügyészség abban az ügyben már korábban vádat emelt. A vádhatóság a jelenleg más ügyben szabadságvesztését töltő, visszaeső vádlottal szemben börtönt indítványozott a vádiratban.
Szerző