Halálra gázoltak egy embert Rákócziújfalun

Publikálás dátuma
2018.11.08. 19:00
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.
Halálos baleset történt csütörtökön Rákócziújfalu belterületén, a Felszabadulás út 102. szám előtt: egy személygépkocsi elütött egy gyalogost, aki a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu. A rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg a baleset helyszínelését, a forgalmat a környező utcákba terelik.
Szerző

Hat és fél évet kapott a játékpisztolyos zuglói rabló

Publikálás dátuma
2018.11.08. 18:53
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi még 2010-ben próbálta kirabolni a patikát, de végül pénz nélkül távozott.
A bíróság 6 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélt egy most 43 éves férfit, aki nyolc évvel ezelőtt megpróbált kirabolni egy zuglói gyógyszertárat – közölte az ügyészség. Mint írják, a vádirat szerint a vádlott még 2010. decemberében vásárolt egy valódinak látszó játékpisztolyt. December 23-án bement a gyógyszertárba és a nyitva tartás felől érdeklődött, majd távozott. Nem sokkal zárás előtt visszament, az egyik pénztárhoz lépett és kért egy doboz C-vitamint. Miközben az alkalmazott beütötte a termék árát a pénztárgépbe, a férfi elővette a játékfegyvert, fenyegetően ráfogta a sértettre és a bevételt követelte. A sértett nem engedelmeskedett, megnyomta a pánik gombot. Ezután megszólalt a szomszéd irodában a telefon, ezért közölte a vádlottal, hogy felveszi, majd így is tett és átment a szomszéd helyiségbe. Mialatt a telefonált, a férfi pénz nélkül, káromkodva elhagyta a gyógyszertárat, az elkövetéskor viselt egyes ruhadarabjait pedig a helyszín közelében hátrahagyta. Az ismeretlen tettes miatt felfüggesztett nyomozás bizonyítékait a rendőrök 2018-ban újra megvizsgálták. A DNS vizsgálat eredményt hozott: a helyszínen hagyott tárgyakról biztosított minta egyezést állapított meg egy a nyilvántartásban szereplő férfi DNS-profiljával. Az új büntetőeljárási törvény adta lehetőségeket kihasználva a budapesti XIV. és XVI. kerületi ügyészség kezdeményezte, hogy kössenek egyezséget a terhelttel, aki beismerte a bűncselekményt. A terhelt és védője elfogadta a kerületi ügyészség által megállapított feltételeket, miszerint az ügyészség 6 év 6 hónap fegyházbüntetés, valamint 7 év közügyektől eltiltás kiszabását veszi tudomásul. A bírósági előkészítő ülésen a vádlott továbbra is beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság megállapította, hogy az egyezség jóváhagyásának feltételei fennállnak, így azt jóváhagyta, és azzal azonos tartalommal nyomban ítéletet hozott. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.
Szerző

Súlyos baleset: két autó ütközött, sokan megsérültek Békéscsabánál

Publikálás dátuma
2018.11.08. 13:03
A kép illusztráció
Fotó: Népszava
Egy embert feszítővágóval kellett kiszabadítani összetört autójából, teljes a lezárás Csabaszabadi és Gerendás között.
Két személyautó ütközött össze a Csabaszabadi és Gerendás közötti úton - tájékoztat a katasztrófavédelem.
Egy személy súlyosan, három pedig könnyebben megsérült.

A tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki az egyik roncsból, majd átadták a mentőknek. A beavatkozás és a helyszínelés idejére az utat lezárták.
Szerző