Eltűnt egy taxis - Ezt a 68 éves férfit keresi a rendőrség

Publikálás dátuma
2018.11.10. 17:45

Fotó: police.hu
Földes András István november 8-án délután erzsébetvárosi lakóhelyéről taxijával ismeretlen helyre távozott.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 68 éves budapesti Földes András István és a tulajdonában lévő ECS-201 forgalmi rendszámú, Skoda Octavia típusú autó eltűnése ügyében - írja a rendőrség honlapján.    A férfi 2018. november 8-án délután erzsébetvárosi lakóhelyéről taxijával ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedés ezidáig nem vezetett eredményre.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Földes András Istvánt felismeri, tartózkodási helyéről, eltűnésének körülményéről, vagy autója hollétéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.
Szerző
Témák
eltűnt taxis

Kilenc perc

Publikálás dátuma
2018.11.10. 12:47
Illusztráció
Fotó: Kállai Márton
Az abonyi rendőrök rövid idő alatt azonosították és elfogták egy lopás feltételezett elkövetőjét.
A Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrsére 2018. november 9-én 8 óra 51 perckor érkezett bejelentés arról, hogy ismeretlen tettes egy abonyi ingatlan udvarára a kerítésen átmászva bejutott, majd onnan ellopott egy motoros fűnyírót - olvasható a rendőrség honlapján. Az Abonyi Rendőrőrs parancsnok-helyettese és a helyi körzeti megbízott soron kívül értékelték az üggyel összefüggésben rendelkezésükre álló információkat és a tettes vélt menekülési útvonala felé indultak. Ezt követően, a bejelentéstől számított kilenc percen belül elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 30 éves abonyi férfit, majd a lopott fűnyírót is megtalálták.   Az abonyi férfit lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a ceglédi nyomozók, a lefoglalt fűnyírót pedig visszaadták tulajdonosának. A gyanúsítottal szemben a további eljárást szabadlábon hagyása mellett az Abonyi Rendőrőrs folytatja le. 
Szerző
Témák
lopás Abony

Lefejelte az intézkedő rendőrt a repülőgépen - Itt az ítélet

Publikálás dátuma
2018.11.10. 10:53
Képünk illusztráció.
Fotó: Népszava
Felfüggesztett börtönre ítéltek egy lett férfit, aki lefejelt egy rendőrt - tájékoztatta az ügyészség szombaton az MTI-t.
A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) közleménye szerint a lett férfi hétfőn érkezett repülővel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Még a gépen - landolás közben - összeverekedett egy utastársával. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság állományába tartozó rendőrök a repülőgép fedélzetén intézkedés alá vonták a két ittas állapotban lévő fiatal férfit, s felszólították őket személyazonosságuk igazolására. A vádlott ennek nem tett eleget, és lábával az egyik rendőr felé rúgott, majd a másik rendőrt állkapcsánál lefejelte. A főtörzsőrmester nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett. Miután a verekedésért bíróság elé állított elkövetőket garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélték, a rendőrökre támadó férfit a KNYF őrizetbe vette. A lett férfit gyorsított eljárásban, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is bíróság elé állították. Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a vádlottat 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.
Szerző