Előfizetés

70 késszúrás, táskába rejtett test - Lezárult a nyomozás az újbudai gyilkosság ügyében

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.11.11. 08:32

Fotó: police.hu
Beismerte tettét az áldozatát ittasan, kábítószer hatása alatt különös kegyetlenséggel kivégző férfi.
Eltűntként keresett a rendőrség egy 24 éves férfit, akire végül tavaly szeptemberben találtak rá - holttestkereső kutya segítségével - írja honlapján a rendőrség. A budapesti XI. kerületben, Újbudán egy egy fás, bokros területen megtalált testet vizsgálva megállapították, hogy a férfit brutális módon ölték meg,
testén hetven késszúrás található.

Az áldozat ekkor már hónapok óta halott volt. A körülményeket úgy rekonstruálták: a férfi májusban egy újbudai lakásban előbb italozott és kábítószert fogyasztott, majd vitatkozott és dulakodott a 32 éves V. Zsolttal. V. ezt követően gyilkolta meg őt.
Az elkövető a holttestet egy táskába tette és elásta.

A nyomozók a 32 éves budapesti férfit napokkal áldozatának megtalálása után elfogták. A férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során
beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot átadták az illetékes ügyészség részére.

Lángok csaptak fel a Pusztaszeri úton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.11.10. 18:52
Illusztráció
Fotó: Népszava
Teljesen kiégett egy személyautó a II. kerületben.
Teljes terjedelmében égett egy személyautó szombat késő délután a Budapest II. kerületében húzódó Pusztaszeri úton - tájékoztat a Katasztrófavédelem. A tűzhöz a főváros hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték a jármű visszahűtését és átvizsgálását. Elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg.

Eltűnt egy taxis - Ezt a 68 éves férfit keresi a rendőrség

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.11.10. 17:45

Fotó: police.hu
Földes András István november 8-án délután erzsébetvárosi lakóhelyéről taxijával ismeretlen helyre távozott.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 68 éves budapesti Földes András István és a tulajdonában lévő ECS-201 forgalmi rendszámú, Skoda Octavia típusú autó eltűnése ügyében - írja a rendőrség honlapján.    A férfi 2018. november 8-án délután erzsébetvárosi lakóhelyéről taxijával ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedés ezidáig nem vezetett eredményre.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Földes András Istvánt felismeri, tartózkodási helyéről, eltűnésének körülményéről, vagy autója hollétéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.