A Győrnek sikerült, az FTC-nek nem

Publikálás dátuma
2018.11.11. 20:04

Fotó: Czagány Balázs / MTI
Érden is kikapott a CSM Bucurestitől az FTC-Rail Cargo Hungaria a női kézilabda BL vasárnapi rangadóján. Az ETO szombati sikerével bebiztosította csoportelsőségét.
A csapatok bemutatásánál az illendőség úgy kívánta, hogy az érdi műsorközlő előbb a vendég bukarestieket szólítsa pályára. Így is történt, ám a vendéggárda játékosainak nevét nem igazán lehetett hallani az arénát színültig megtöltő közönség füttyszava majd a már-már menetrendszerű „románozás” miatt. 
A hangulat egy-egy hasonló blokkot leszámítva később barátságosabb volt, eleinte pedig egészen ünnepi: Háfra Noémi és Nerea Pena góljaival 43 másodperc után 2-0-ra elhúzott a Ferencváros, amely az 5. minutumban már 4-1-re vezetett. A vendégek trénere, Dragan Djukic a történtekre reagálva időt kért, ez pedig remek húzásnak bizonyult: a szusszanásnyi szünet felrázta csapatát, kisvártatva fordult a kocka. A 11. percben, 5-5-nél először egalizált a CSM, majd átvette a vezetést is, aztán folyamatosan, egyre nagyobb különbséggel növelte előnyét. Az első játékrész utolsó 10 percének kezdetén jellemzőn négygólos hátrányból próbált kapaszkodni az FTC, de nem sikerült felzárkózni, 17-10-es vendégelőnynél mehettek pihenőre a felek.
A térfélcserét követően nem lett könnyebb a Ferencváros egyébként sem egyszerű feladata, hiszen a második 30 perc bukaresti góllal kezdődött. Erre többek között a duplázó Háfra révén gólokkal felelt az FTC, amelynek voltak jó periódusai a mérkőzésen, de ezúttal esélytelen volt a fordításra, 34-28-ra kikapott,  így a szezonban másodszor is pont nélkül maradt a legutóbbi kiírást bronzérmesként záró CSM ellenében. A románok sikerükkel pontszámban utolérték a magyar ezüstérmest a D csoport elején, illetve az egymás elleni eredménynek köszönhetően a hétvégi utolsó játéknap előtt meg is előzték.
A C csoportban, ahol a címvédő Győri Audi ETO KC is szerepel már nincs nyitott kérdés: a Győr szombaton bebiztosította csoportelsőségét, miután 32-23-ra győzött a Krim Mercator Ljubljana otthonában. A győriek továbbra is vesztett pont nélkül állnak a BL-ben.

Újabb veszprémi vereség

Idénybeli negyedik vereségét szenvedte el a férfi kézilabda BL-ben szombaton a Telekom Veszprém: David Davis csapata ezúttal Svédországban, a Kristianstad vendégeként kapott ki 32-29-re. A svéd gárda idénybeli első sikerének örülhetett. „A második játékrész katasztrofális volt. Próbáltam változtatni a védekezésen, de nem működött. Folytatjuk a munkát” – olvasható David nyilatkozata klubja honlapján. A magyar bajnok MOL-Pick Szeged vasárnap este érvényesítette a papírformát, 29-26-ra nyert Dániában a Skjern ellen.

Szerző

Összeesett a pályán, majd meghalt egy csornai focista

Publikálás dátuma
2018.11.11. 20:02
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A mentőknek először sikerült újraélesztenie a 28 éves játékost, ám Sipőcz Tamás a mentőautóban életét vesztette.
Haláleset miatt szakították meg a 60. perc táján a Csorna-Lébény megyei első osztályú mérkőzést - írja a Kisalföld. A Csorna 28 éves játékosa, Sipőcz Tamás mérkőzés közben elhunyt.
A futballistát a kiérkező mentőknek sikerült ugyan újraélesztenie, de később az oldalvonal mellett a mentőautóban elhunyt. A játékvezető ezért félbeszakította az összecsapást.
A Csornai SE közösségi oldalán utoljára még a játék állásáról adott hírt, de a tragédia óta egyre többen nyilvánítanak részvétet a beszámoló alatt.
Szerző

Pásztory Dóra történelmet írt, először került paralimpiai bajnok az Úszó Hírességek Csarnokába

Publikálás dátuma
2018.11.11. 18:18

Fotó: Shutterstock
Öten kapták meg a kitüntetést, köztük a kétszeres paralimpiai bajnok úszó, Pásztory.
Az olimpiai bajnok Gyenge Valériát és Risztov Évát, a paralimpiai aranyérmes Pásztory Dórát, valamint Sós Csaba szövetségi kapitányt és Média-díjasként, posztumusz idősebb Knézy Jenőt iktatták be szombaton a Magyar Úszó Hírességek Csarnokának tagjai közé - írja az MTI.
Pásztory Dóra beiktatása történelminek nevezhető, mivel ő az első paralimpikon tagja a Hírességek Csarnokának.
"Minden olyan díj, amely nem tesz különbséget olimpiai és paralimpiai teljesítmény között példaértékű és nagyon sokat tesz az esélyegyenlőségért"

- kommentálta a hírt közösségi oldalán Pásztory. "Remélem ezzel inspirálok edzőket, egyesületeket, szülőket es leendő bajnokokat, hogy nyissanak a parasportolók felé és hogy az úszást válasszák" - tette hozzá a sportoló.
Szerző