Előfizetés

Összeesett a pályán, majd meghalt egy csornai focista

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.11.11. 20:02
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A mentőknek először sikerült újraélesztenie a 28 éves játékost, ám Sipőcz Tamás a mentőautóban életét vesztette.
Haláleset miatt szakították meg a 60. perc táján a Csorna-Lébény megyei első osztályú mérkőzést - írja a Kisalföld. A Csorna 28 éves játékosa, Sipőcz Tamás mérkőzés közben elhunyt.
A futballistát a kiérkező mentőknek sikerült ugyan újraélesztenie, de később az oldalvonal mellett a mentőautóban elhunyt. A játékvezető ezért félbeszakította az összecsapást.
A Csornai SE közösségi oldalán utoljára még a játék állásáról adott hírt, de a tragédia óta egyre többen nyilvánítanak részvétet a beszámoló alatt.

Pásztory Dóra történelmet írt, először került paralimpiai bajnok az Úszó Hírességek Csarnokába

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.11.11. 18:18

Fotó: Shutterstock
Öten kapták meg a kitüntetést, köztük a kétszeres paralimpiai bajnok úszó, Pásztory.
Az olimpiai bajnok Gyenge Valériát és Risztov Évát, a paralimpiai aranyérmes Pásztory Dórát, valamint Sós Csaba szövetségi kapitányt és Média-díjasként, posztumusz idősebb Knézy Jenőt iktatták be szombaton a Magyar Úszó Hírességek Csarnokának tagjai közé - írja az MTI.
Pásztory Dóra beiktatása történelminek nevezhető, mivel ő az első paralimpikon tagja a Hírességek Csarnokának.
"Minden olyan díj, amely nem tesz különbséget olimpiai és paralimpiai teljesítmény között példaértékű és nagyon sokat tesz az esélyegyenlőségért"

- kommentálta a hírt közösségi oldalán Pásztory. "Remélem ezzel inspirálok edzőket, egyesületeket, szülőket es leendő bajnokokat, hogy nyissanak a parasportolók felé és hogy az úszást válasszák" - tette hozzá a sportoló.

Ütésváltás az ifjúsági ökölvívó-vb után

Bernau Péter
Publikálás dátuma
2018.11.11. 17:15
MTI Fotók: Kovács Attila
Bár a budapesti ifjúsági ökölvívó-világbajnokság már közel három hónapja befejeződött, az igazi "boksz" csak most kezdődött el. A nemzetközi szövetség (AIBA) szerint ez volt minden idők legjobb ifjúsági vb-je, mi hozzátesszük, vélhetően a legdrágább is: egyelőre 348 millió forintos hiánnyal zárt az esemény, a történteket az ügyészség vizsgálja.
Az utólag rendkívül hányattatott sorsú vb megpróbáltatásai már idén tavasszal elkezdődtek, amikor a szövetség elnöksége Győrből Budapestre, a Duna Arénába költöztette az eseményt. A győriek azt a tájékoztatást kapták, hogy a városban található aréna nem felel meg minden szempontból az AIBA szigorú előírásainak. 
A több mint ötezer néző befogadására alkalmas fővárosi létesítményben rendkívül látványos körítéssel - az AIBA véleménye szerint felnőtt világversenyek is megirigyelhették volna a külsőségeket -, kevés szurkoló előtt rendezték meg augusztus 20-31. között a világeseményt, amely után robbant a bomba: 348 millió forint hiányzik a kasszából. A honi sajtóban az elmúlt napokban számtalan cikk jelent meg, melyek csalással, sikkasztással vádolták meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetséget (MÖSZ). A MÖSZ vasárnap délután közleményt adott ki, amelyben visszautasította a vádakat. A szervezet többek között azt írta, hogy három fő felelt a vb gazdasági hátteréért, de ők már távoztak a MÖSZ-ből. 
"A hivatalos eljárást megindítottuk annak tisztázásra, hogy a 2018. évi Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokság vonatkozásában, büntetőjogi értelemben felelősség terheli-e, a döntési és végrehajtási folyamatokban részt vevő személyeket, addig csak és kizárólag ki nem fizetett szállítói számlákról és a számviteli rend megsértéséről beszélhetünk" - olvasható a MÖSZ közleményében. 
"Nekünk 76,2 millió forint járt volna a vb költségeiből - mondta a Népszavának Balogh Sándor, a Duna Arénát üzemeltető Bp Nonprofit 2017 Kft. ügyvezető igazgatója. - Ebből az összegből 16,5 millió forintot nem kaptunk még meg. A szövetséggel augusztusban úgy kért tőlünk árajánlatot, hogy már májusban megállapodott egy másik céggel a technikai háttér biztosításáról." 
"Elnökként engem terhel minden felelősség, ha valami nem úgy sikerül, ahogy kell - nyilatkozta a Népszavának Erdei Zsolt, a MÖSZ elnöke. - Az látszott, hogy a vb költségvetése nem tartható, az AIBA-nak szigorú és komoly elvárásai voltak, ezért további forrást kértünk az EMMI-től, de pótköltségvetési kérelmünket elutasították. Ezután ott próbáltuk csökkenteni a kiadásokat, ahol lehetett. Sajnos az látszott, hogy nem tudjuk tartani a költségvetést." 
Erdei hozzátette: ő nem jogi és gazdasági szakember, a legjobban az ökölvíváshoz ért. 
"Olyan emberekkel vettem körül magam, akikben bízom, és akiket a saját szakterületükön a legjobbnak gondolok - emelte ki a sportvezető. - Amikor a vb után láttam, hogy nagy a baj, akkor az elnökségi ülésen javasoltam, kérjünk ügyészségi vizsgálatot, de leszavaztak. Most mégis van vizsgálat, aminek örülök, mert így minden kétséget kizáróan kiderül, kinek, mekkora a felelőssége."