Legalább 100 halálos balesetet jósol év végéig az ORFK

Publikálás dátuma
2018.11.14. 11:53
Illusztráció
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az éves statisztika alapján becsülte meg a várható halálesetek számát.
Idén eddig több mint 530-an haltak meg közlekedési balesetben Magyarországon - mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában. A szóvivő elmondta, a statisztikák alapján valószínűsíthető, hogy az utolsó másfél hónapban még több mint 100-an meghalnak az utakon.
A halálos balesetek száma az elmúlt évekkel összehasonlítva stagnál,  A személyi sérüléssel járó balesetek száma évente eléri a 15 ezret - fűzte hozzá.  A balesetek leggyakoribb okaként a Gál a gyorshajtást nevezte meg, az elsőbbség megadásának elmulasztását és a kanyarodás vagy irányváltoztatás szabályainak megsértését. 
Szerző

Agyonverte majd felgyújtotta kölyökkutyáit egy szentliszlói nő

Publikálás dátuma
2018.11.14. 10:36
Illusztráció
Fotó: Pexels
Nem volt pénze az alom felnevelésére, sem az anyaállat ivartalanítására: brutális módon ölt meg hét kiskutyát a 46 éves asszony.
Állatkínzás miatt emeltek vádat egy nő ellen, aki baltával agyonverte hét kölyökkutyáját, majd az állatok tetemét felgyújtotta – idézi az MTI a Zala Megyei Főügyészség közleményét. A vádirat szerint egyedül élő 64 éves szentliszlói nő 2013 óta tartott egy keverék nőstény kutyát. Az asszony munkanélküliként, havonta 44 ezer forintból élt. Nem volt pénze arra, hogy a kutyáját ivartalanítsa, de a párzási időszakban igyekezett elzárva tartani;  ennek ellenére idén tavasszal a kutya vemhes lett, hét kölyköt hozott világra az udvari fészerben.
A nő úgy döntött, hogy elpusztítja az egynapos kölyköket, ezért - miután alkoholból merített bátorságot -  egy virágföldes zsákba tette az állatokat, majd egy baltával addig ütötte őket, amíg életjelet adtak. A kölykök tetemét tartalmazó zsákot ezután fűrészporral, újságpapírral befedve és benzinnel lelocsolva meggyújtotta.  A bűnügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség folyatott eljárást.
Szerző
Frissítve: 2018.11.14. 11:04

Fegyveres rablás történhetett, rengeteg a rendőr egy budapesti áruháznál

Publikálás dátuma
2018.11.13. 21:44

Fotó: Facebook / Rákosvidék
Meghiúsult fegyveres rablás történhetett a XVII. kerületben, nyombiztosítók dolgoznak a helyszínen.
"A járókelők elmondása szerint meghiúsult fegyveres rablás történt a Borsó utcában. A rendőrség hírzárlatot rendelt el" - írta kedd este 8 körül közösségi oldalán a budapesti XVII. kerület helyi híreivel foglalkozó Rákosvidék. A poszthoz képeket is feltöltöttek, ezeken az látszik, hogy fehér kezeslábasba öltözött rendőrök helyszínelnek egy rendőrségi kordonnal körbevett áruház körül.
A rendőrség kedd késő estig még nem adott hírt a történtekről. A történtekkel az Index.hu-t is megkereste egy olvasójuk, aki szerint nyombiztosítók dolgoznak az Újlak utcai JYSK áruháznál.
Szerző