Szolnok;műtrágyagyár;Bige László;

2018-11-15 17:47:16

Rendőrök szállták meg a szolnoki műtrágyagyárat

Közel háromszáz rendőr és katasztrófavédelmi munkatárs vizsgálódik a gyár területén, a jelek szerint hulladékügyek miatt nyomoznak – de más ok is lehet a háttérben.

Szabályosan elözönlötték a rendőrök a szolnoki műtrágyaüzemet: az MTI értesülései szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda és a katasztrófavédelem szakértői dolgoznak a helyszínen, a nyomozók pedig a hulladékgazdálkodás megsértése és más bűncselekmény gyanújával vizsgálódnak.

Hogy a „más bűncselekmény” mi lehet, arról Gál Kristófot, az ORFK szóvivőjét kérdeztük, de ő sem kapott közelebbi tájékoztatást az NNI-től.

A miabonyunk.hu hírportál szerint a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai gyakorlatilag megszállták a szolnoki műtrágyagyárat. Az információik szerint már kedd óta tartó akcióban mintegy háromszáz rendőr vesz részt. Úgy tudják, hogy a rendőrök és a katasztrófavédelmisek az éjszakát is a gyár területén töltötték.

 A hírportál értesülései szerint valaki feljelentette az üzemet környezetszennyezés miatt. A dolgozókat folyamatosan hallgatják ki – írták. Lapunk megkereste az üzemet működtető Bige Holding Kft. ügyvezető igazgatóját, Kubola Imrét, ám ő a tulajdonos, Bige László kérését követve nem nyilatkozott a történtekről.