Politikai szeánsz: Saját háza előtt idézték meg az ifjú Orbán Viktor szellemét

Publikálás dátuma
2018.11.15. 19:32

Fotó: Szalmás Péter / Népszava
Emlékeztetni szeretnénk Orbán Viktor fiatalkori szellemét, hogy milyen gerinctelen és korrupt politikus lett idős korára – jelentette ki Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke Felcsúton, a miniszterelnök politikáját bíráló mozgóplakát előtt. A Brüsszelből indult furgon platóján lévő hirdetőfalon a miniszterelnök látható pénzkötegek felett, mellette pedig az olvasható - angolul és magyarul is -, hogy „Kezdetben csak a pénzünkre utazott, most Európa egysége a tét”. A plakáttal korábban Guy Verhofstadt, a liberális ALDE vezeteője üzent az Európai Néppárt kongresszusának: zárják ki a Fideszt a pártcsaládból. Fekete-Győr András Bécsben vette át a jármű vezetését, onnan Győrbe, majd Felcsútra ment Orbán Viktor szülőháza elé. - A Fidesz és a kormány lenyúlja az EU pénzeit, ezekből az összegekből pedig családja, Tiborcz István és Mészáros Lőrinc gazdagodik, aminek következtében Magyarország már a második legkorruptabb ország az Európai Unióban – fogalmazott a Momentum elnöke. Azt is megjegyezte, hogy az elmúlt években mást sem láttunk, mint a gyűlöletkeltő plakátokat „a politikailag magatehetetlen Soros Györggyel” vagy Brüsszellel. – Most viszont visszanyal a fagyi, Orbán Viktor saját magát láthatja a hirdetőfalon, ezúttal viszont az igazsággal kell szembesülnie – mondta. Fekete-Győr András úgy vélte nem tekinthető európainak a Fidesz korrupt politikája, ezért szerinte óriási tétje lesz a jövő májusi európai parlamenti választásoknak. Emlékeztetett arra is, hogy a Momentum progresszív európapártiként határozza meg magát, és ha mandátumot szereznek a jövő évi európai parlamenti választáson akkor az ALDE frakciójába ülnek be. A mozgó plakátos akciót egyébként az ALDE finanszírozza és mintegy 8 ezer euróba (2,4 millió forintba) kerül. A furgon vasárnapig lesz Magyarországon, pénteken például a CEU-melletti tüntetésen lesz látható, majd országos körútra indulnak vele, hogy így is támogassák Hadházy Ákos független képviselő Európai Ügyészséghez való csatlakozásért indított aláírásgyűjtését.  

Másfél hónap alatt 270 ezer aláírás

Másfél hónap alatt már több mint 270 ezer aláírást gyűjtöttek össze az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében – közölte a kezdeményező Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. A politikus elmondása szerint a kezdeti 1500 fős aláírásgyűjtő csapat jelentősen bővült, jelenleg már a pártok – a Momentum, az MSZP, a Demokratikus Koalíció és a Jobbik – is segítenek.

Szerző
Témák
plakát

Orbán előtt mondott beszédet, aztán ukrán kémelhárítók hallgatták ki a kárpátaljai rektort

Publikálás dátuma
2018.11.15. 19:31

Fotó: Németh András Péter
Orosz Ildikó a Terror Háza előtt szólalt fel október 23-án: három héttel később az Ukrán Biztonsági Szolgálat tisztjei előtt kellett magyarázkodnia.
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) Kárpátalja megyei kirendeltsége beidézte és november 14-én kihallgatta Orosz Ildikót, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektorát az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján a Terror Háza Múzeumnál tartott központi megemlékezésen elmondott beszéde miatt - adta hírül csütörtökön a Karpatalja.ma hírportál. Az portál szerint Orosz Ildikót, aki egyben a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) képviselője, az SZBU munkatársa hívta föl november 13-án azzal, hogy a számára alkalmas napon keresse fel a szolgálat ungvári részlegét kihallgatásra, mivel feljelentette őt egy ukrán parlamenti képviselő. Másnap a rektor az ügyvédje kíséretében felkereste a hatóság irodáját, ahol közölték vele, hogy a feljelentés tárgya az október 23-i magyarországi megemlékezésen tartott beszéde - olvasható az MTI által is idézett cikkben.
Orosz Ildikó a híroldalnak nyilatkozva elmondta, hogy a feljelentő kilétét nem fedték fel előtte, de a titkosszolgálat kihallgatói arról érdeklődtek, hogy ki hívta meg őt a beszéd megtartására, mi volt a meghívás célja, és milyen hatást fejtett ki a felszólalása, továbbá arra kérték, fejtse ki bővebben, mit értett az elhangzott kijelentésein. Kihallgatóival közölte, hogy személyes meghívást kapott a rendezvényre, ahol saját gondolatait közölte. Nem mögöttes céloktól vezérelve szólalt fel - húzta alá -, hanem ünnepi beszédet mondott, amelynek szövege ukrán, magyar és angol nyelven is olvasható a Karpatalja.ma hírportálon.
„Ezek az én gondolataim, ezeket én közöltem. Amit szerettem volna, azt elmondtam, a beszédemhez se hozzátenni, sem abból elvenni nem kívánok. Mindenki úgy értelmezze azt, ahogy szeretné” - fejtette ki Orosz Ildikó a kihallgatása kapcsán.   Orosz azt is elmondta, hogy a kihallgatásáról készült jegyzőkönyvet elolvashatta az ügyvédjével együtt, s az eljárás higgadt körülmények között, korrekt módon folyt. 
Szerző

Műpéniszek hátterében fényképezték le Lázár Jánost

Publikálás dátuma
2018.11.15. 18:36
Lázár János és csupasz szemléltetőeszközei
Fotó: Facebook/Burány Sándor
A korábbi kancelláriaminiszter egy kispesti iskolában kampányolt a dohányzás ellen – zavarba ejtően csupasz bemutató babák társaságában.
Két gumipénisz – először ez ötlik az olvasó szemébe, amikor megnézi a fotót, amit Burány Sándor Párbeszéd-képviselő készített Lázár János kispesti iskolalátogatásáról.
A volt kancelláriaminiszter és a mezőhegyesi ménesbirtok jelenlegi intézője  a dohányzás veszélyeire szerette volna felhívni a figyelmet (a rossz szokást egyébként teljesen be is tiltaná), de nagyon is élethű babákkal demonstrálta a szenvedélybetegség okozta károkat. 
„Az ártalmakat bábukon szemléltették, ez a legenyhébb képek egyike. Hát, ijesztgetni azt tudnak. El sem tudom képzelni, milyen lesz a drogstratégia” -írta Facebook-oldalán Burány. Egy másik képén Lázár társai a www.cigiaciki.hu feliratú molinó mellett állnak büszkén. Ez is említésre méltó, hiszen a honlapot még 2004- ben készítették, az Egészségügyi Szociális és Családügyi Minisztérium megbízásából – és bár azóta két ráncfelvarráson is átesett, 2007-ben és 2017-ben, máig a régi tartalmak elérhetőek rajta. Kattintgatni csak óvatosan érdemes: szerkesztőségi gépeinket vörös ablakkal figyelmeztette adathalászat veszélyére a Google.
Szerző