Körömollóval raboltak ki egy lányt a szolnoki vonaton (videó)

Publikálás dátuma
2018.11.16. 14:27
A fegyverként használt körömolló
Fotó: police.hu
A támadó először beszélgetni próbált, aztán a pénzt követelte. Meg is kapta, de nem sokáig örülhetett neki.
Félórán belül elkapták a rendőrök azt a 26 éves szolnoki férfit, aki a rendőrség gyanúja szerint csütörtök délután kirabolt egy lányt a Szolnok-Cegléd vasúti vonalon.
A gyanúsított előbb beszélgetést kezdeményezett, aztán pillanatokon belül a lány pénzét követelte, és egy ollóval fenyegette a rémült sértettet. Az utas oda is adta neki a nála lévő pénzt, a feltételezett támadó pedig leszállt zsákmányával az abonyi állomáson. Ott is fogták el a rendőrök, a kirabolt lány ugyanis azonnal szólt a kalauznak, ő pedig értesítette a hatóságokat a bűntényről -írja a police.hu.
A gyanúsítottat az abonyi rendőrörsön kihallgatták, majd őrizetbe vették, várhatóan letartóztatásba is kerül majd.
Szerző

Egy ember meghalt és négyen megsérültek, mikor felborult egy autó az M3-ason

Publikálás dátuma
2018.11.16. 13:31
Illusztráció
Fotó: Népszava
A roncsok közül feszítővágóval kellett kiszabadítani a baleset sérültjeit. A helyszínre mentőhelikopter érkezett, a helyszínelés teljes lezárás mellett folyik.
Halálos baleset történt péntek délben az M3-as autópálya 243-as kilométerében, a Mohos pihenőhelynél - tájékoztat a rendőrség és a katasztrófavédelem. Szalagkorlátnak ütközött és felborult egy személyautó a Vásárosnamény felé vezető oldalon.
Két ember szorult a roncsok közé, őket feszítővágóval szabadították ki. Az első hírek szerint egyikük a helyszínen belehalt sérüléseibe. További négy sérültje is van a balesetnek, hozzájuk mentőhelikopter érkezett.
A rendőrök a baleset helyszínelését teljes pályás útlezárás mellett megkezdték, a forgalmat Nagykállónál az autópályáról leterelik.
Szerző

Gyújtogatás Dejtáron - Egy nő és három gyerek menekült a lángok elől

Publikálás dátuma
2018.11.16. 12:37

Fotó: police.hu
Elfogtak egy fiatalkorút, aki társával a gyanú szerint rágyújtotta a házat egy nőre és három gyerekre tavaly Dejtáron. A 17 éves fiú ellen emberölés kísérlete miatt indítottak nyomozást, társát már a bűncselekmény elkövetése után letartóztatták - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.
Nágel Tamás elmondta: a most elfogott fiú 21 éves társa tavaly augusztus 7-én éjszaka felgyújtott egy udvaron álló melléképületet, amelynek a tetőszerkezete leégett. Öt nappal később az akkor 16 éves fiúval a családi ház bejárati ajtaja előtt különböző éghető anyagokat halmozott fel, azokat és az ajtó melletti bejárati ablakot égésgyorsító anyaggal leöntötték és meggyújtották. A házban tartózkodó nő és három kiskorú gyermek egy másik ablakon menekült ki a lángok elől. 
A sajtóreferens közölte: a szakértői vélemény szerint a házban lévők élete közvetlen veszélyben volt és a tűz a szomszédos épületekre is átterjedhetett volna. Mint elmondta, a fiatalkorú gyanúsítottat a napokban fogták el, őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását. A 21 éves férfit még az esetet követően, 2017. szeptember 5-én letartóztatták, ő jelenleg más, vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt jogerős szabadságvesztését tölti. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság mindkettejük ellen emberölési kísérlet és közveszélyokozás miatt indított büntetőeljárást.
Szerző