Pisztollyal rabolt rágót, 15 évvel fizethet érte

Publikálás dátuma
2018.11.20. 16:28
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A szerb férfi lövöldözött, autót állított meg, és fegyverrel „vásárolt be” egy benzinkúton. Nem igazán érte meg vitézkednie.
Letartóztatná a győri járási ügyészség azt a szerb férfit, aki november 18-án reggel fegyverrel duhajkodott a városban. Közleményük szerint a gyanúsított az út közepén gyalogolt, és megállásra kényszerített egy autót – aztán pisztolyával kétszer a levegőbe lőtt. 
 A férfi ezután egy közeli benzinkúthoz ment, ahol rágógumit és energiaitalt markolt fel. Mikor a termékek árát kérték tőle, a szerb gyanúsított megmutatta pisztolyát az üzlet dolgozóinak. A keménykedő külföldit aztán még a helyszínen elfogták, majd őrizetbe vették a rendőrök.
A vádhatóság a szökés és a bűnismétlés veszélyére hivatkozva kérte a férfi letartóztatását. Mint írják, gyanúsítottnak az eljárás során három bűncselekményről kell számot adnia: minősített rablásról, minősített garázdaságról és lőfegyverrel visszaélésről. A büntetési tétel – a halmazati szabályokra tekintettel – eléri a tizenöt évet.
Szerző

Pónilovakkal nevelte Bandi nevű lopott szarvasát

Publikálás dátuma
2018.11.20. 13:41
Bandi, a lopott szarvas
Fotó: police.hu
A 22 éves férfi az elmúlt egy évben nagyon megszerette Bandit, ám a gímszarvast lefoglalták a rendőrök.
Tavaly ősszel egy ötvöskónyi lakos a kutasi erdőből eltulajdonított egy gímszarvas borjút, amit ettől kezdve otthona hátsó udvarában tartott és nevelt fel - írja a police.hu. A rendőrök a 22 éves férfit hétfőn előállították, ahol a nyomozók lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Vallomásában elmondta, hogy
az erdőben dolgozott, amikor rátalált a magányos borjúra, ekkor úgy döntött, hogy hazaviszi. Pónilovak között tartotta és időközben nagyon megszerette, el is nevezte Bandinak.

A szarvasbikát az eljárás során lefoglalták, majd visszaadták a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. képviselőinek, akik az állatot egy vadasparkba szállították.
Bandit hétfőn lefoglalták, egy vadasparkba fogják szállítani.
Fotó: police.hu
Szerző

Öt év börtön a telefonokkal csaló, csóró jogásznak

Publikálás dátuma
2018.11.20. 09:58

Fotó: Shutterstock
Németországban kapták el és adták ki a magyar hatóságoknak a különböző cégek nevében telefont vásárló szakembert.
Öt év börtönre ítélte a siófoki bíróság azt a 42 éves, budapesti férfit, aki az egyik mobilszolgáltatótól csalt ki értékes telefonokat, kihasználva jogász végzettségét. A jogász végzettségű vádlottnak 2015-ben nem volt munkahelye és rendszeres jövedelme, így nehéz anyagi körülmények között élt. Az országban több helyen, így például Siófokon felkereste az egyik mobilcég boltjait, ahol hamis okiratokat – így meghatalmazást és aláírási címpéldányt – felhasználva magát különböző cégek képviselőjének adta ki, majd a nevükben részletfizetési kedvezménnyel egyszerre több, nagy értékű mobiltelefont vásárolt úgy, hogy a készülékek kezdő részleteit az ügylet hitelességének igazolása érdekében nyomban befizette. A társaságok, melyek nevében eljárt csak akkor szereztek tudomást a szerződésekről, amikor a mobilszolgáltató a jelentkezett náluk a részletfizetések miatt. A fővárosi jogász 2016 márciusáig a mobilszolgáltató 21 értékesítési partnerét verte át, alkalmanként 347 ezer- 1,32 millió, összesen közel 15 millió forint értékben vitt el tőlük telefonokat, melyeket aztán eladott. Egy budapesti szerződéskötésnél bukott le végül, az értékesítőnek gyanús lett a férfi, ezért rendőrt hívott. A nyomozás alatt a vádlott külföldre szökött, végül európai elfogatóparanccsal fogták el az idén májusban Németországban.  A siófoki bíróság jelentős kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt ítélte el végül a férfit, aki – mivel az ügyész és a védelem is fellebbezett – a másodfokú verdiktig előzetesben marad.
Szerző