Előfizetés

Tévékre szakosodott a balatoni nyaralók feltörője

Vas András
Publikálás dátuma
2018.11.21. 09:26

Fotó: Shutterstock
Mi sem jobb keresetkiegészítés, mint ajtófelfeszítéssel szerzett ékszer vagy elektromos cikk.
Nagyobb értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a siófoki ügyészség egy román-magyar férfi ellen, aki egy hónap alatt hét dél-balatoni házat tört fel. A 29 éves vádlott februárban alkalmi munkásként dolgozott Siófok környékén, s úgy döntött, kereset-kiegészítésként könnyen mozdítható és eladható dolgokat lop el lakókörnyezetéből. Elsőként egy teraszajtót befeszítve jutott be egy ingatlanba, ahonnét 265 ezer forintnyi ékszerrel távozott. Másnap egy ablakot betörve jutott három tévéhez, s harmadszorra is ablakon át vitt el televíziókat. Négy másik helyre is betört, de volt, hogy a riasztó zavarta meg, máskor a tulajdonos volt otthon, vagy éppen nem talált lopnivalót, egyszer pedig nem tudta befeszíteni az ablakot. Az ügyészség a tárgyalására előzetesben váró férfival szemben börtönt indítványozott a vádiratban.

Késelésig fajult egy vita Hegyeshalomban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.11.21. 09:18

Fotó: poice.hu
Az elkövetőt elfogták, egy férfit kórházba vittek.
A rendőrségre szerdán, 22 óra 15 perckor bejelentés érkezett arról, hogy késelés történt egy hegyeshalmi ipari terület előtt az utcán – írja a police.hu. A rendőröknek a szemtanúk elmondták, hogy két férfi összeszólalkozott, majd verekedtek és dulakodás közben az egyikük egy késsel megszúrta a másikat. A sérültet a mentők kórházba vitték. A rendőrök a helyszínen elfogták és a rendőrkapitányságra előállították a késelőt, egy 26 éves mosonmagyaróvári lakost. A nyomozók a férfit súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Lelőttek egy nőt Óbudán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.11.21. 08:19

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A Virág utcában lövéseket hallottak, egy nő életét vesztette. A rendőrség lezárta a területet.
A rendőrségre szerda reggel, fél 6 után érkezett bejelentés, hogy a főváros III. kerületében a Virág utcában lövéseket hallottak és egy nő fekszik a földön. A helyszínen kiderült, hogy a nőt több lövés érte, és olyan súlyosan megsérült, hogy meghalt – írja a police.hu. A bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható férfit a helyszín közelében fogták el. A rendőrség a területet lezárta és megkezdte az ügy felderítését.
Fotó: MTI / Mihádák Zoltán