Újabb pénzügyőröket állítottak elő a röszkei vesztegetési ügyben

Publikálás dátuma
2018.11.21. 13:05
Képünk illusztráció
Fotó: Németh András Péter
Eddig összesen 48 gyanúsítottat hallgattak ki.
Újabb tizenöt pénzügyőrt állítottak elő és hallgattak ki a bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytatott ügyben. Az ügyészség közleményében felidézi: a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben májusban az együttműködő szervekkel több helyszínen is házkutatást tartottak, és 33 pénzügyőrt gyanúsítottként hallgattak ki. Kedden a Központi Nyomozó Főügyészség a Készenléti Rendőrség és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak bevonásával ismét nyomozati cselekményeket hajtott végre, ez alkalommal 15 pénzügyőrt állítottak elő és hallgattak ki. Az ügyészség 6 őrizetben lévő – beosztotti állománykategóriába tartozó – pénzügyőr esetében szerdán dönt arról, hogy indítványozza-e letartóztatásuk elrendelését a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírájánál. A nyomozás eddigi adatai szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság állományába tartozó pénzügyőrök 2017 októbere és 2018 májusa között rendszeres haszonszerzésre törekedve jogtalan előnyként készpénzt fogadtak el a Magyarország államhatárát átlépő külföldi állampolgároktól, tevékenységüket összehangolva 4350 esetben követtek el korrupciós bűncselekményt. Az ügyben eddig 48 gyanúsítottat hallgattak ki, a korábban meggyanúsított és letartóztatott pénzügyőrök közül 11-en jelenleg is a legszigorúbb kényszerintézkedés hatálya alatt állnak.
Szerző
Témák
Röszke NAV

Fegyveres rablót keresnek Vas megyében

Publikálás dátuma
2018.11.21. 11:36
illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi egy szombathelyi dohányboltban kényszerítette a bevétel átadására az eladót.
Fegyveres rablás elkövetőjét keresik a rendőrök Vas megyében – közölte az MTI-vel a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán. Seffer Lilla őrnagy tájékoztatása szerint az ismeretlen férfi kedd este fél tíz körül bement a szombathelyi Zanati úton lévő dohányboltba, ahol az eladót, gázriasztó fegyverrel fenyegetve, a bevétel átadására kényszerítette, majd gyalogosan elmenekült a helyszínről. Hozzáfűzte: a fegyveres rablás gyanúsítottja 40-45 év körüli, 165-170 centiméter magas, zömök testalkatú, a bűncselekmény elkövetésekor kapucnis fekete bőrkabátot, kötött sapkát, piros-fekete színű álarcot, kék farmert és barna munkavédelmi bakancsot viselt.
Szerző

Nyolc év fegyházra ítélték a bicskei gyermekotthon szexuális zaklatással vádolt volt igazgatóját

Publikálás dátuma
2018.11.21. 11:19
A bicskei gyermekotthon épülete Forrás: Google View
Egy korábbi nevelő másfél évet kapott, három évre felfüggesztve.
Nyolc év fegyházbüntetésre ítélték a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóját, három év felfüggesztettre pedig az egyik volt nevelőjét, akiket az otthonban lakó fiúk azzal vádoltak meg, hogy a két férfi gyerekkorukban évekig szexuálisan kihasználta őket – írja az Index. A vád szerint 2004 és 2016 között az elsőrendű vádlott, a bicskei gyermekotthon korábbi vezetője, V. János legalább tíz kiskorú fiút, a másodrendű vádlott, K. Béla pedig négy gyereket zaklatott szexuálisan, mindketten kihasználva a gondozásuk alatt álló kiskorú sértettekkel fennálló alá-fölérendeltségi viszonyukat. A portál azt írja, a volt igazgatót szerdán kezén és lábán bilincsbe verve vezették a Székesfehérvári Törvényszék dísztermébe, vádlott-társa szabadlábon védekezhetett. A 168 Óra cikke szerint a korábbi igazgató büntetése 8 év fegyházban letöltendő szabadságvesztés, amelynek kétharmada letöltése után szabadon bocsátható, illetve nyolc évre közügyektől eltiltás. Véglegesen eltiltották minden olyan munkától, amely kiskorúak nevelésével vagy gondozásával függ össze. Szexuális visszaélés, szeméremsértés és kiskorú veszélyeztetés vádja alól felmentette a bíróság. A volt nevelőt, K. Bélát egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság, három évre felfüggesztve. Végleges hatállyal eltiltották kiskorú gyerekek nevelésével, gondozásával összefüggő foglalkozástól. Szexuális visszaélés bűntette, kiskorú veszélyeztetése bűntette alól felmentette őt a törvényszék.
Szerző
Frissítve: 2018.11.21. 12:01