Kéz a kézben olvad a Jobbik és az LMP

Publikálás dátuma
2018.11.25. 08:56
Gyöngyösi Márton frakcióvezető és Sneider Tamás a Jobbik családi napján.
Fotó: Mónus Márton / MTI
Átrendeződik az ellenzéki oldal, miközben a Fidesz egyelőre kitart, noha egyre kevesebben gondolják, hogy az országban rendben mennek a dolgok.
Több százezer szavazót veszített a Jobbik a parlamenti választás óta. Az ellenzéki párt áprilisban még a listás szavazatok 19 százalékát szerezte meg, azaz csaknem 1,1 millió voksot kapott, most a teljes népességben 8 (ez mintegy 650 ezer embert jelent), míg a biztos szavazó pártválasztóknál 13 százalékon áll – derült ki a Publicus Intézet legfrissebb, a Vasárnapi Hírek megbízásából készített kutatásából. A csökkenést csak részben magyarázza, hogy a volt jobbikosok által alapított Mi Hazánk Mozgalom a teljes népességen belül 1, a biztos szavazó pártválasztóknál pedig 2 százalékon áll jelenleg.
A Jobbikban zajló folyamatok kísértetiesen hasonlóak az LMP-ben történtekhez. Az ökopárt bő 400 ezres bázisának (7 százalék) ugyanis mintegy a fele odalett. Az LMP, ahogy az előző hónapban, novemberben is a teljes népesség 2, míg a biztos szavazók 4 százalékát tudhatja maga mögött.
A Fidesz továbbra is toronymagasan vezet, most a biztos szavazók 54 százaléka voksolna rájuk, ami két százalékos javulás októberhez képest, és 5 százalékponttal jobb, mint az áprilisi eredmény. Az MSZP-Párbeszéd egy százalékpontot rontott az ősz végére, de a biztos szavazó pártválasztóknál még így is a második. A DK 5, a Kétfarkú Kutya Párt 3, a Momentum 2 százalékon áll. A bizonytalanok száma elérte az augusztusi csúcsot, most 49 százalékos. A Fidesz jó szereplése egyébként azért is érdekes, mert közben jelentősen csökkent azoknak a száma, akik szerint az országban kedvező irányba mennek a dolgok. Ebbe a csoportba most 41 százalék tartozik, ami február-március környékén volt legutóbb ilyen alacsony.
Szerző
Témák
Publicus pártok

Nem tudni, mi történt, de Orbán Viktor szomorú vasárnapról posztol

Publikálás dátuma
2018.11.25. 08:46

Fotó: Facebook
A miniszterelnök nem adott magyarázatot, csak kirakta Seress Rezső ikonikus számát.
Megvan az a jelenet, amikor a Szomorú vasárnap című dalt énekli Marozsán Erika egy étterem közepén, egy náci tisztnek? Ezt posztolta most Orbán Viktor. És ettől tényleg szomorú a reggel.
Szerző

Ötös lottó – Kihúzták a nyerőszámokat

Publikálás dátuma
2018.11.24. 20:08
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 47. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 12 (tizenkettő) 19 (tizenkilenc) 20 (húsz) 43 (negyvenhárom) 61 (hatvanegy) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 46 darab, nyereményük egyenként 1.047.310 forint; 3 találatos szelvény 3324 darab, nyereményük egyenként 15.460 forint; 2 találatos szelvény 87.482 darab, nyereményük egyenként 1285 forint. Joker: 948890
Szerző