Fának csapódott egy busz a Kékestetőnél, 12 utas megsérült

Publikálás dátuma
2018.11.24. 14:05

Fotó: police.hu
Egy embert a tűzoltók emeltek ki a buszból, a helyszínre melegedőbuszt küldtek.
Letért az úttestről és fának csapódott egy utasokkal teli autóbusz Gyöngyös térségében, Mátraháza és Kékestető között – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-nek azt mondta, a különjáratú autóbuszon a sofőrrel együtt negyvenen utaztak. Tizenkét utas megsérült, a helyszínre melegedőbuszt küldött a Volán-társaság. Egy sérültet a tűzoltóknak kellett kiemelni a buszból.
Szerző
Témák
baleset busz
Frissítve: 2018.11.24. 17:14

Paprikasprayt fújt egy utas a 2-es metróban, többen rosszul lettek

Publikálás dátuma
2018.11.24. 14:01

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között pótlóbuszok közlekedtek. Garázdaság miatt nyomoz a rendőrség.
A 2-es metró helyett pótlóbusz járt az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között műszaki ok miatt – közölte szombaton a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán. Az Index egyik olvasója arról számolt be, hogy kigyulladt a metró a Stadionok megállónál, a portálnak képet is küldött, amelyen tűzoltók láthatóak. Egy utas szerint viszont valaki gázspray-t fújt a vagonba, ezért meghúzták a vészféket. Később a BKK közölte, hogy 13 óra körül paprikasprayt fújt ki egy utas a metró egyik szerelvényén, ezért többen rosszul lettek. A metró azután állt meg, hogy az utasok használták a vészjelzőt.
„A Puskás Ferenc Stadion és a Keleti pályaudvar közötti vonalszakaszról jelenleg is tart az utasok kimenekítése és a műszaki mentés. A sajtóban tévesen megjelent hírekkel ellentétben sem tűzeset, sem gázszivárgás nem történt. A mentők a Puskás Ferenc Stadion állomásnál felállított ideiglenes mentősátorban látják el azokat az utasokat, akiknek erre szüksége van”

– tették hozzá.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese az MTI-nek elmondta, hogy a Stadionok és a Keleti pályaudvar metróállomások között megállt szerelvény utasainak a felszínre juttatásához kérték a segítségüket. A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, az összes utast sikerült kihozni a metróból. Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője közölte, hogy a paprikaspray egy szóváltást követően kerülhetett elő, egy másik utas pedig gázszivárgást feltételezve húzhatta meg a vészféket. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, garázdaság miatt nyomoz. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője azt mondta, hogy 4 mentőkocsival vonultak a helyszínre és 20 embert kellett köhögés és könnyezés miatt megvizsgálniuk. Kórházba senki nem került és orvosi ellátásra sem volt szükség, az összes tünet átmenetinek bizonyult – tette hozzá.
Szerző
Frissítve: 2018.11.24. 18:07

Oldószert tettek osztálytársai egy sárvári kislány italába

Publikálás dátuma
2018.11.24. 11:46
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Társai szinte azonnal rájöttek, hogy butaságot csináltak. Az alsós gyermeket megfigyelésre kórházba vitték.
Körömlakklemosó oldószert, acetont tett két osztálytársa egy alsós kislány italába Sárváron. A gyereket megfigyelésre kórházba vitték, de orvosai szerint nem szenvedett maradandó károsodást és már otthon lábadozik. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek korábban annyit erősített meg, hogy az ügyben büntetőeljárást indult, de részletekkel nem szolgált. Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója szombaton elmondta: természetesen a tankerület is kivizsgálja a történteket, de a rendőrségi nyomozás lezárultáig részletekről ők sem nyilatkozhatnak. Hozzátette: szerencsére a kislány orvosai szerint már jól van, nem szorul kórházi kezelésre. Az egyik sárvári iskolában történt mérgezésről a nyugat.hu olvasói levélre hivatkozva számolt be pénteken, majd a részletekről a 112press.hu írt bővebben. Beszámolójuk szerint két kilenc év körüli kislány valamin összeveszett, és egyikük úgy akarta büntetni a másikat, hogy az italába körömlakklemosót, acetont öntetett egy harmadik osztálytársukkal. Szinte azonnal rájöttek, hogy butaságot csináltak, ezért az acetont betöltő kislány kiöntötte az italt. A kulacs alján azonban még maradt némi folyadék, és belekortyolt a megbüntetni akart gyerek. Röviddel ezután hasfájásra panaszkodott, ezért osztálytársai szóltak tanítójuknak, az iskola vezetői pedig értesítették a mentőket és a szülőket is.
Szerző
Témák
Sárvár
Frissítve: 2018.11.24. 11:49