Beismerte az emberölést a nyíregyházi késelő

Publikálás dátuma
2018.11.27. 14:15
Illusztráció. Fotó: Shutterstocki
Egy 21 éves lány holttestét találták meg a rendőrök egy, a férfihoz köthető gépkocsiban.
Beismerő vallomást tett gyanúsítotti kihallgatása során az a mátészalkai férfi, akiről nemrég kiderült, hogy egy 21 éves lány holttestét találták meg a hozzá köthető gépkocsi csomagtartójában – tudta meg a 24.hu. Az információt a portálnak megerősítette Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője is.
„A gyanúsítotti kihallgatás megtörtént. Az emberöléssel gyanúsított K. Antal beismerő vallomást tett”

– mondta az őrnagy.

Múlt héten mi is beszámoltunk arról, hogy egy férfi lőfegyverrel, vagy annak utánzatával bántalmazta egy nyíregyházi üzlet női alkalmazottját, majd megszúrta egy késsel. A rendőrök egy napon belül azonosították, majd elfogták a gyanúsítottat, aki részben beismerte tettét. A rendőrség kedd délelőtt közölte, hogy további nyomozási cselekményeket hajtottak végre a férfi ügyében, és egy, a hozzá köthető gépkocsi csomagterében egy nő holttestét találták meg. A rendőrök a letartóztatásban lévő K. Antalt emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását. K. Antalnak most már nem csak életveszélyt okozó testi sértés hanem emberölés miatt is felelnie kell. 
Szerző

Kétezer autóval ügyeskedtek a milliárdos bizniszt bonyolító bűnözők

Publikálás dátuma
2018.11.27. 12:39

Fotó: Vajda József
Ugyan évről évre kevesebb kocsi esetében sikerül megspórolni az adót, még mindig hatalmasat lehet kaszálni a járgányokon.
Rövid időn belül két jelentős, összesen csaknem 1,3 milliárd forint kárt okozó, használt gépjárművek kereskedelméből származó költségvetési csalást leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Zámbó Péter, a NAV Bűnügyi főigazgató-helyettese szerint a bűnszervezetek a 27 százalékos áfa megfizetését cégláncolatok, külföldi cégek közbeiktatásával akarták kikerülni. A két bűncselekményben összesen körülbelül 2 ezer gépjármű érintett. Az 1 hónapja tartott házkutatásokat követően 200 millió forintnyi vagyontárgyat zároltak, két embert vettek őrizetbe, hármat gyanúsítottként hallgattak ki, az elkövetőket akár 10 év szabadságvesztésre is ítélhetik . A gépjármű-kereskedelemből Zámbó Péter kifejtette, hogy a l a szervezett bűnözés mindig részesülni akart, de a szakmai szervezetek segítségével és hatósági együttműködésekkel egyre jobban háttérbe szorulnak. Az adóhatóság 2016-ban 13, idén pedig 5 ilyen szervezetet azonosított, ezzel a majdnem három év alatt csaknem 20 milliárd forint elkövetési értékű bűncselekmény okozóit iktatta ki. A tapasztalatok szerint - mint mondta - a legfertőzöttebb terület a főváros mellett Pest, Fejér és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye. Hangsúlyozta egyúttal, hogy a bűnözők nem csupán a költségvetést, hanem a vevőket is megkárosíthatják, hiszen a garanciajogokat a gyorsan eltűnő strómancégekkel szemben lehetetlen érvényesíteni. Zámbó Péter szerint a használt autót vásárlók gyanút foghatnak, ha a járművet az eladók autómosóknál, benzinkutaknál vagy házhoz szállítva akarják átadni. A bűnözők haszna a járművek értékével egyenesen arányos, ezért gyakran drága luxusautókat közvetítenek. A főigazgató-helyettes közölte, hogy a szervezett bűnözői csoportok hetente frissülő adóhatósági nyilvántartásában jelenleg 176 társaság szerepel, köztük továbbra is találhatók gépjármű-bűnözői csoportok. Az adatbázist a hatóságok operatív és stratégiai döntéshozatalánál is felhasználják - tette hozzá. Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke hangsúlyozta, hogy az előtörténeti adatok hiányossága is bűnözőkre utalhat. A szakmai szervezetek egyik feladata fölhívni az ilyen esetekre a figyelmet, hiszen - mint fogalmazott - nagyon sokan felkészületlenül vásárolnak használt autót, így könnyen becsaphatják őket a szervezett bűnözői csoportok.
Szerző

Halálra gázolt egy embert a vonat a pécsi vonalon

Publikálás dátuma
2018.11.27. 12:26
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A járatok 60-120 perccel hosszabb menetidővel közlekednek.
Személyvonat gázolt el egy embert kedden délelőtt a Budapest–Pécs vasútvonalon, Szabadegyháza és Sárosd között – írja a Mávinform. A hatósági helyszínelés idejére a vágányt lezárták, az érintett szakaszon előre láthatóan pótlóbusz szállítja az utasokat. A járatok 60-120 perccel hosszabb menetidővel közlekednek. Az MTI úgy értesült, hogy a gázolás áldozata életét vesztette. 
Szerző
Témák
gázolás baleset
Frissítve: 2018.11.27. 12:27