Beismerte az emberölést a nyíregyházi késelő

Publikálás dátuma
2018.11.27 14:15
Illusztráció. Fotó: Shutterstocki
Egy 21 éves lány holttestét találták meg a rendőrök egy, a férfihoz köthető gépkocsiban.
Beismerő vallomást tett gyanúsítotti kihallgatása során az a mátészalkai férfi, akiről nemrég kiderült, hogy egy 21 éves lány holttestét találták meg a hozzá köthető gépkocsi csomagtartójában – tudta meg a 24.hu. Az információt a portálnak megerősítette Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője is.
„A gyanúsítotti kihallgatás megtörtént. Az emberöléssel gyanúsított K. Antal beismerő vallomást tett”
– mondta az őrnagy.
Múlt héten mi is beszámoltunk arról, hogy egy férfi lőfegyverrel, vagy annak utánzatával bántalmazta egy nyíregyházi üzlet női alkalmazottját, majd megszúrta egy késsel. A rendőrök egy napon belül azonosították, majd elfogták a gyanúsítottat, aki részben beismerte tettét. A rendőrség kedd délelőtt közölte, hogy további nyomozási cselekményeket hajtottak végre a férfi ügyében, és egy, a hozzá köthető gépkocsi csomagterében egy nő holttestét találták meg. A rendőrök a letartóztatásban lévő K. Antalt emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását. K. Antalnak most már nem csak életveszélyt okozó testi sértés hanem emberölés miatt is felelnie kell. 

Gázcsövet akartak lopni, végül magukra hívták a rendőröket

Publikálás dátuma
2019.04.25 13:50
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/ Eugene Odinokov
A két férfi egy üzemcsarnok gázvezetékét vágta át, a szivárgás láttán azonban nagyon megrémültek.
Ritka hogy a tolvajok maguk értesítsék a rendőrséget, de 2017 májusában ez történt egy fővárosi, Schweidel utcai üzemcsarnokban. A a X. és XVII. kerületi ügyészség vádirata szerint két férfi lopott fémtárgyakat egyikük munkahelyéről, és több begyűjtött fémcső, szögvas után kitalálták, hogy elviszik a csarnokot ellátó gázcsövet is. Le is flexelték a csövet, de furcsa módon nem számoltak azzal, hogy ezzel szivárgást okoznak: a levegőben terjedő gázt érezve, előbb szigetelőszalaggal próbálták elzárni a csővéget, majd felhívták a rendőrséget is.
A két ügyészség közveszélyokozás bűntette és szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A halmazati szabályokra tekintettel, a törvénysértések miatt a vádlottak akár kettőtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatóak, ám az ítéletre várhatóan kihat majd az is, hogy a nagyobb bajt megelőzve feladták magukat.
Frissítve: 2019.04.25 14:38

Lángoló nyaralóban lelte halálát egy ember Csongrádon

Publikálás dátuma
2019.04.25 11:54
A kép illusztráció, egy mentési gyakorlaton készült.
Fotó: Népszava
Teljes terjedelmében égett a 30 négyzetméteres épület, a tragédiára a lángok megfékezése után derült fény.
Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy harminc négyzetméteres nyaraló csütörtök délelőtt Csongrádon, a Keszeg utcában, írja a katasztrófavédelem.
A helyszínre a csongrádi és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat.
Az egységek az ingatlan átvizsgálása során egy holttestet találtak.