Marad a hideg, napközben is fagypont körül lesz a hőmérséklet

Publikálás dátuma
2018.11.28 16:06
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Helyenként hószállingózás is előfordulhat csütörtökön, néhol pedig megélénkül a szél.
Szárazabb, hidegebb léghullámok érkeznek térségünk fölé, csütörtökön -8 fokig is csökkenhet a hőmérséklet – derük ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
Holnap délkelet felől tovább növekszik a felhőzet: délkeleten többnyire erősen, északkeleten és délnyugaton gyengén, máshol változóan felhős idő várható. Helyenként hószállingózás is lehet, és néhol megélénkül a keleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -8 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +2 fok között alakul.
Péntek éjszaka főként a középső országrészben alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet, amely napközben szakadozik, csökken. A Dunántúlon nyugat felől növekszik a magas- és középszintű felhőzet. Csapadék nem valószínű, de a délkeleti, keleti szél északnyugaton helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -10 fok között alakul, északkeleten lesz leghidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -3 fok között várható.
Szombaton a Dunántúlon többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, keletebbre változóan felhős időre számíthatunk. A Dunántúlon – főként annak nyugati részén – szórványosan hószállingózás, kisebb havazás lehet, és mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon -2 és -6, máshol -5 és -12 fok között várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig +2 és -3 fok között alakul.
Vasárnap szakadozott felhőzetre számíthatunk erősen és gyengébben felhős időszakokkal. Késő délutántól, estétől elsősorban északnyugaton helyenként gyenge vegyes halmazállapotú csapadék valószínű, néhol ónos csapadék sem kizárt. A délkeleti szél északnyugaton néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között várható, északkeleten lesz hidegebb.
Frissítve: 2018.11.28 16:16

Egy német kabaré szerint a Fideszt három érv tartja a Néppártban: Audi, BMW, Mercedes

Publikálás dátuma
2019.03.23 17:51
A Mercedes-gyár belülről. Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Orbán kormánya egy percig sem maradhatna életben uniós lóvé nélkül: ha szuverenitást akarnak, akkor jöjjenek ki a saját pénzükből - üzent a német köztévé kabaréműsora.
Több mint öt percet foglalkozott Orbán Viktorral a német közszolgálati adó, a ZDF politikai kabaréműsorának péntek esti adása. A Heute show az Európai Néppárt és a Fidesz konfliktusát és annak átmeneti feloldását magyarázta meg – írja a 444.hu. Mint a konfliktus forrásai, Oliver Welke műsorában szóba kerültek a Soros-Juncker plakátok, amik a műsor szerint színtisztán antiszemiták. Plusz szemtelen hazugságok az Európai Unióról. 
"Egyébként Orbán korrupt kormánya egy percig sem tudna életben maradni az EU lóvéja nélkül. Ezért cserébe mondjuk néhány menekültet átvállalhatna"
- tette hozzá Welke. Majd idézték Orbánt, hogy „szuverének akarunk maradni”, mire Weike visszaüzent: 
"akkor maradjatok magatok, jó lenne ha megtanulnátok, hogy lehetne külföldi pénz nélkül kijönni."
A műsorban azzal is elviccelődnek, hogy a kormány még a túlóratörvényt is bevezette. 
"Így működik a populizmus: a hülyék kimennek az utcára, hogy nem akarunk gazdasági bevándorlókat, erre mondja a kormány, hogy jó ötlet, akkor ti fogtok 400 órával többet dolgozni" - jegyezték meg.

A neonáci tüntetést Soros szervezte - Trump begőzölt támogatójával akarja naggyá tenni a kormány a családokat

Publikálás dátuma
2019.03.23 17:24

Fotó: AFP/ MANDEL NGAN
Több ominózus díszvendége is volt annak a "Makig Families Great Again!" (Tegyük újra naggyá a családokat!) elnevezésű rendezvénynek, amit március közepén tartottak Magyarország Washingtoni nagykövetségén, írja a 444.hu.
Egyrészt megjelent Donald Trump volt biztonságpolitikai tanácsadója, a Magyarországon korábban körözés alatt álló, kétes előéletű, magyar származású Sebastian Gorka. Másrészt ott volt Trump tanácsadója, Kathryn Talento, abortuszellenes aktivista, aki szerint a hormonális fogamzásgátlók úgy működnek, hogy a már megfogant magzatot kilökik a szervezetből, anélkül, hogy a nő tudna róla, hogy terhes volt.
És a "családvédő csapatot" erősítette egy republikánus képviselő is. Akit kilenc testvére annyira utál, hogy a tavaly őszi kongresszusi választásokon 9 testvére inkább a demokrata ellenfele kampányfilmjeiben szerepelt.
De ez csak a Gosar-jéghegy csúcsa, a mélyben sokkal durvább dolgok rejtőznek. Például:
  • Gosar bojkottálta Ferenc pápa kongresszusi beszédét, tiltakozásul amiatt, hogy a pápa hisz a klímaváltozásban, ami szerinte csak áltudományos humbug.
  • A republikánus állította, hogy a charlottesville-i neonáci tüntetést az amerikai baloldal és Soros szervezte, hogy lejárassák Trumpot.