Tűz volt az ATV székházában, a csatorna adása nem elérhető

Publikálás dátuma
2018.11.30. 14:38
Tűzoltók dolgoznak a kigyulladt ATV-székház tetején még izzó részek oltásán a főváros X. kerületében
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Már nem ég az épület teteje, a tűzoltók az izzó részeket oltják. Körülbelül harminc embernek kellett elhagynia a székházat.
Körülbelül százötven négyzetméteren égett a szigetelés az ATV székházának tetőhéjazata alatt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatás aszerint az épületet kiürítették, a székházat körülbelül harminc ember hagyta el. Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője később az MTI-vel közölte, hogy már nem ég az épület teteje. Mint mondta, a tűzoltók alulról, az álmennyezet felől jutottak el a fém héjazat és az álmennyezet közötti szigeteléshez, ahol már nincs tűz. Elvégezték az utómunkálatokat és hőkamerával átvizsgálták a székház tetőszerkezetét, de nem találták nyomát parázslásnak. Az épületben újra van áram. A tűzoltók levonultak a helyszínről és átadták azt a rendőrségnek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint közérdekű üzem működésének gondatlanságból elkövetett megzavarása miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen.   Az ATV igazgatója korábban az Indexnek megerősítette, hogy kollégái az A épületben erős füstöt észleltek, így ki kellett üríteni az épületet.
Később Németh S. Szilárd az ATV Facebook-oldalán közzétett videóban azt mondta, a délutáni tűzeset miatt pénteken már biztosan nem lesz élő adás. Közölte, hogy az épület tetején hegesztettek, egy szikra elpattant, emiatt az álmennyezetnél tűz keletkezett, és izzani kezdett a mennyezet. Németh S. Szilárd elmondta, hogy hazaküldték a riportereket, szerkesztőket, pénteken már biztosan nem lesz élő adás, de remélik, hogy szombaton már minden úgy lesz, „ahogy a műsorújságban szerepel”. Ha péntek este visszajön az adás, akkor felvett és archív anyagokat sugároznak. Kitért arra is, hogy nem sérült meg senki, és jelen állás szerint a műszaki berendezésekben sem esett komoly kár. Felhívta a figyelmet arra: ahhoz, hogy az izzást kezelni lehessen, a tetőt több ponton meg kellett bontani, ezért a székház teteje most „lyukas”.
Szerző
Témák
ATV füst tűzoltó
Frissítve: 2018.12.01. 19:04

Lezuhant egy kisrepülőgép Sárvárnál - Nem élte túl a pilóta

Publikálás dátuma
2018.11.30. 13:20

Fotó: police.hu
Lezuhant egy motoros kisrepülőgép pénteken kora délután Sárvár és Rábapaty között, a pilóta kizuhant a gépből és meghalt - értesült az MTI hivatalosan egyelőre meg nem erősített forrásokból.
A gép szárnyából szivárog az üzemanyag, a tűzoltók a helyszínen dolgoznak, a területet a rendőrség lezárta, a baleseti helyszínelés megkezdődött. Az MTI információja szerint a lezuhant gép elhunyt pilótája Vas megyei lakos, aki az eddigi adatok szerint egyedül utazott a gépen. 
A rendőrség közlése szerint: légi közlekedési baleset történt 2018. november 30-án 12 óra 18 perckor Sárvár és Rábapaty között. Egy kisrepülőgép eddig tisztázatlan körülmények között a 84-es számú főút 66-os kilométerszelvényénél található mezőgazdasági területre zuhant. A légi járművet egy 65 éves sárvári férfi vezette, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az elsődleges információk szerint a baleset következtében egy villanyoszlop is megrongálódott, ezért Rábasömjén egész területén, valamint Rábapaty és Sárvár egyes részein az áramellátás szünetel. A helyszínelés és a műszaki mentés jelenleg is folyamatban van.
Szerző
Frissítve: 2018.11.30. 14:03

A temető mellett gázoltak halálra egy gyalogost Gyálon

Publikálás dátuma
2018.11.30. 08:31

Fotó: police.hu
A járókelőt pénteken hajnalban, a város külterületén ütötte el egy személyautó.
Belehalt sérüléseibe az a gyalogos, akit péntek hajnalban fél öt után gázolt el egy személyautó a 4602-es úton, Gyál határában - közvetlenül a helyi temető mellett.
A rendőrség teljes útzár mellett kezdte meg a helyszínelést, a vizsgálat idejére a forgalmat a környező utakra terelték, írja a police.hu.
Szerző
Frissítve: 2018.11.30. 09:23