Megint vizes vb-t rendezne Budapest

Publikálás dátuma
2018.11.30. 18:38

Fotó: MOLNÁR ÁDÁM
Ausztrália, Oroszország, Szerbia, az Egyesült Államok, Kína és Ukrajna is jelezte érdeklődését.
A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA) bejelentette, hogy hét nemzeti szövetség – köztük Budapesttel a magyar – szeretné megrendezni a 2025-ös és a 2027-es világbajnokságot. A FINA pénteki hírlevele szerint a hétfői határidőig a magyar főváros mellett Ausztrália Melbourne-nel, Oroszország Kazannyal, Szerbia Belgráddal, az Egyesült Államok Greensboróval, valamint Kína és Ukrajna egy később megnevezendő helyszínnel jelezte érdeklődését. A szervezet és a jelentkezők képviselői január 25-én találkoznak Lausanne-ban, ahol a FINA átadja a pályázat pontos feltételeit tartalmazó dokumentumokat. Ezt követően a szövetségeknek június 17-ig van lehetőségük beadni a hivatalos pályázatot, a FINA vezető testülete pedig július 11-én dönt a helyszínekről. Magyarország – Budapesten és Balatonfüreden – tavaly már rendezett vizes világbajnokságot, míg 2020-ban az úszók, vízilabdázók, szinkronúszók és műugrók Európa-bajnokságát rendezik meg a Duna Arénában, amely 2024-ben a rövidpályás vb-nek ad otthont. A 2019-ben a dél-koreai Kvangcsu, 2021-ben a japán Fukuoka, 2023-ban pedig a katari Doha ad majd otthont a nagymedencés vb-nek.
Szerző

Jövőre együtt indul vegyespárosban Babos és Fucsovics

Publikálás dátuma
2018.11.30. 18:30

Fotó: GREG WOOD / AFP
A 2019-es ausztrál nyílt teniszbajnokságon már biztos együtt állnak rajthoz.
Jövőre együtt indul a tenisz Grand Slam-tornák vegyespáros versenyében a jelenlegi két legjobb magyar játékos, Fucsovics Márton és Babos Tímea. A molcsapat.hu honlap beszámolója szerint a 2019-es ausztrál nyílt teniszbajnokságon, amelyen Babos idén női párosban nyert, vegyespárosban pedig döntőt játszott, már biztosan együtt állnak rajthoz, és a tervek szerint annyi Grand Slam-versenyen indulnak el, amennyin csak tudnak.
„A cél Tokió, az olimpia”

– mondta az együttműködésről Babos.

Fucsovics hozzátette: szerinte ott akár egy érem is összejöhet. Fucsovics az interjúban megjegyezte, hogy Babossal ellentétben még soha nem játszott a felnőtt mezőnyben vegyespárost, de az, hogy most a világ legjobb női páros játékosával szerepelhet, nagyon motiválja. A 25 éves Babos – aki tavaly és idén is megnyerte a világbajnokságot – párosban összesen 13 hétig vezette a WTA-rangsort, egyesben jelenleg 59., Fucsovics az egyéni ranglistán a 36., párosban juniorként nyert Grand Slam-tornát.
Szerző
Frissítve: 2018.11.30. 19:27

Negyedik kalapban a magyarok az Eb-sorsoláson

Publikálás dátuma
2018.11.30. 17:32

Fotó: Tóth Gergő
Vasárnap délben (Tv: M4 Sport, Sport1) Dublinban készül el a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek csoportbeosztása. A magyar válogatott a Nemzetek Ligájában elért eredményei alapján (második lett csoportjában a C divízióban) a negyedik kalapba került Románia, Görögország, Albánia, Montenegró, Ciprus, Észtország, Szlovénia, Litvánia és Grúzia társaságában. Ezekkel az együttesekkel tehát nem találkozhatnak a magyarok.
A válogatottak öt-öt ötös és hatos csoportba kerülnek, mindegyikből az első két helyezett jut ki az Eb-re. További négy válogatott a Nemzetek Ligája rájátszásából harcolhatja ki az Eb-részvételt.
A kontinenstornát 2020-ban tizenhárom országban bonyolítják le, Budapesten is rendeznek három csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt, amennyiben 2019 végéig elkészül az új Puskás Stadion.
Szerző
Témák
labdarúgás