Halálhírét keltették, de Bulgáriában elfogták a körözött férfit

Publikálás dátuma
2018.12.03. 14:23
illusztráció
Fotó: Shutterstock
A vádlott tavaly ősszel még megjelent a tárgyalásán, majd eltűnt.
Költségvetési csalás miatt köröztek egy férfit, és bár egy rokona korábban bejelentette a halálát, Bulgáriában elfogták – közölték egy hétfői bírósági sajtótájékoztatón Kecskeméten. Egy 43 éves férfi – a gyanú szerint – fiktív számlákkal 101 millió forintos költségvetési csalást követett el, mivel nem attól vett gabonát, akitől a számlát befogadta – ismertette Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője. A vádlott tavaly ősszel még megjelent a tárgyalásán, ahol tagadta a bűncselekményt, majd eltűnt, ezért körözést és elfogatóparancsot adtak ki ellene. Valamivel később a sógora bejelentette, hogy a férfi és családja autóbalesetben meghalt. Időközben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal újabb büntetőeljárást kezdeményezett a vádlott ellen, a nyomozás pedig kiderítette, hogy a férfi nem hunyt el. Később Bulgáriában el is fogták, majd átadták Magyarországnak. Itthon a férfit letartóztatták, és közokirat-hamisítás ügyében is eljárást indítottak ellene – tette hozzá a szóvivő.
Szerző

Ellopta egy volt dolgozó a debreceni idősotthon lakóinak a pénzét

Publikálás dátuma
2018.12.03. 11:24
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
A rendőrök elfogták a férfit, aki a kihallgatáson beismerő vallomást tett.
November 16-án érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy debreceni idősek otthonába betörtek. A bejelentő elmondta, hogy az ott lakók pénze egy irodában volt elzárva, azonban az ismeretlen ezt tudta és elvitte az összes készpénzt – írja a police.hu. A nyomozók adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, így a látókörükbe került egy 26 éves férfi, aki régebben az otthonban dolgozott, mint ápoló. Sz. Szabolcs gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett, a nála tartott kutatás során a rendőrök hiánytalanul megtalálták az idősek pénzét, amit lefoglaltak, majd visszaadták a sértetteknek. A rendőrség a helyi férfival szemben lopás elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.
Szerző

Árokba csapódott egy autó az M6-oson, két ember meghalt

Publikálás dátuma
2018.12.03. 09:33

Fotó: police.hu
A baleset az autópálya Budapest felé vezető oldalán történt.
Árokba csapódott egy autó az M6-os autópályán Iváncsa térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A gépkocsi 48 éves vezetője, valamint 44 éves utasa is olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket vesztette – írja a police.hu. A helyszíni szemle és a műszaki mentés már befejeződött, a rendőrök a forgalomkorlátozást feloldották, az autópálya újra teljes szélességében járható a főváros felé vezető oldalon. 
Szerző
Frissítve: 2018.12.03. 14:19