A szurkolókat büntetik a Magyar Kupa érthetetlen meccs-időpontjaival

Publikálás dátuma
2018.12.05 19:44

Fotó: MTI/ Bodnár Boglárka
Az nem kifogás, hogy korán sötétedik - ezzel a viszonylag ismert körülménnyel lehet számolni a mérkőzésnaptár összeállításánál.
Hétköznap délben tétmérkőzést játszani enyhén szólva bizarr ötlet. A labdarúgó Magyar Kupa legutóbbi fordulójában ez történt. A legjobb 16 közé jutásért rendezett találkozókból hétre ebben a szokatlan időpontban került sor. A Pénzügyőr – Puskás Akadémia összecsapás ezt tetőzte, délelőtt 11 órakor léptek pályára a csapatok.
Lehet magyarázkodni, hogy az alacsonyabb osztályú együttesek pályáin nincs világítás, és ha esetleg hosszabbítás lenne, akkor besötétedik. Ez igaz, ám a körülmények nem ismeretlenek a szervezők előtt. A játéknapok kijelölésénél ezt figyelembe lehetne venni, és a korábban sötétedő napokra eső fordulót hétvégén kellene megrendezni.A Magyar Kupa jövőre ünnepli alapításának századik évfordulóját, és az elmúlt évtizedekben gyakran felvetődött, hogyan lehetne ez a sorozat még rangosabb. Elméletben van rangja, hiszen a győztes kijut a nemzetközi porondra, és a kiírás azt is tartalmazza, hogy az MK segíti a magasabb és alacsonyabb osztályú csapatok versenyrendszerű találkozását. A „kicsiknek” kevés az esélyük arra, hogy jogot szerezzenek az indulásra a nemzetközi kupában, de rangos élcsapat fogadására van lehetőség, és ez csak ritkán adatik meg alacsonyabb osztályú klub történetében. Egy ilyen összecsapást vélhetően minél többen szeretnének megtekinteni, ezt azonban akadályozza a furcsa időpont. A szurkoló megteheti, hogy szabadságot vesz ki, netán táppénzre megy, vagy ha a diák, akkor "lóg" az iskolából, de nem szerencsés ez a kényszerhelyzet. 
Van megoldás, csak meg kell találni a megfelelő időpontot, és ez nem ördöngős feladat. Ha a szervezők komolyan gondolják, hogy rangosabbá teszik a Magyar Kupát, legyen komoly érdeklődés a mérkőzések iránt, akkor erre jobban figyeljenek. Üres nézőtér előtt játszani a csapatoknak sem élmény, de leginkább a szurkolókat büntetik az érthetetlen időpontokkal.
2018.12.05 19:44

Rasovszky a tavalyi év legjobbja, Hosszú második lett a LEN-nél

Publikálás dátuma
2019.02.15 10:33

Fotó: AFP/ FRANCOIS XAVIER MARIT
A női úszók között a svéd Sarah Sjöström diadalmaskodott.
Rasovszky Kristófot választották 2018 legjobb nyíltvízi úszójának a vizes sportokat tömörítő európai szövetség, a LEN szavazásán. A szervezet pénteki tájékoztatása szerint a voksoláson a nemzeti szövetségek és az egyes LEN bizottságok tagjai szavazhattak a legjobbakra. A női úszók között 2013 és 2016 között sorozatban négyszer győztes Hosszú Katinka a második lett a svéd Sarah Sjöström mögött. A 21 éves Rasovszky – aki a LEN Awards-szavazások 2008 óta íródó történetében első magyar férfi nyíltvízi úszó győztes – a glasgow-i Európa-bajnokságon két arany- és egy ezüstérmet nyert. 
Szerző
2019.02.15 10:33

Fucsovics negyeddöntős Rotterdamban

Publikálás dátuma
2019.02.15 07:51
Fucsovics Márton
Fotó: AFP/ WILLIAM WEST
A magyar játékos a kilencedik helyen kiemelt grúz Nikoloz Baszilasvilit győzte le.
Fucsovics Márton negyeddöntőbe jutott csütörtökön az 1,96 millió euró (626,5 millió forint) összdíjazású rotterdami keménypályás férfi tenisztornán, miután legyőzte Nikoloz Baszilasvilit. Fucsovics számára nem indult jó a találkozó, a magyar játékos 2:2 után elbukta az adogatását. 5:5-nél azonban beérte riválisát, a rövidítésben pedig – amelyben Baszilasvili szervából nem nyert pontot – magabiztosan zárta le a 46 percig tartó első játszmát. A második szett rögtön a 27 esztendős nyíregyházi teniszező két brékjével kezdődött. Mivel saját adogatásait hozta, így 5:1-nél Baszilasvili a mérkőzésben maradásért szervált, ám sikertelenül, így 6:1-gyel végződött a 34 perces második játszma. A vasárnap Szófiában döntőt játszó Fucsovics összességében 1 óra 21 perc alatt biztosította helyét a negyeddöntőben, ahol az első helyen kiemelt Nisikori Kejjel találkozik.

Eredmények:

Nyolcaddöntő: Fucsovics Márton–Nikoloz Baszilasvili (grúz, 9.) 7:6 (7-1), 6:1 korábban: Nisikori (japán, 1.)-Gulbis (lett) 6:1, 6:4 Medvegyev (orosz, 5.)-Verdasco (spanyol) 6:2, 7:5 Dzumhur (bosnyák)-Kukuskin (kazah) 6:4, 7:6 (7-3) Tsonga (francia)-Griekspoor (holland) 7:6 (7-5), 6:1 A negyeddöntő párosítása: Nisikori-Fucsovics, Wawrinka (svájci)-Shapovalov (kanadai, 10.), Monfils (francia)-Dzumhur, Medvegyev-Tsonga

Szerző
2019.02.15 07:51