A szurkolókat büntetik a Magyar Kupa érthetetlen meccs-időpontjaival

Publikálás dátuma
2018.12.05 19:44

Fotó: MTI/ Bodnár Boglárka
Az nem kifogás, hogy korán sötétedik - ezzel a viszonylag ismert körülménnyel lehet számolni a mérkőzésnaptár összeállításánál.
Hétköznap délben tétmérkőzést játszani enyhén szólva bizarr ötlet. A labdarúgó Magyar Kupa legutóbbi fordulójában ez történt. A legjobb 16 közé jutásért rendezett találkozókból hétre ebben a szokatlan időpontban került sor. A Pénzügyőr – Puskás Akadémia összecsapás ezt tetőzte, délelőtt 11 órakor léptek pályára a csapatok.
Lehet magyarázkodni, hogy az alacsonyabb osztályú együttesek pályáin nincs világítás, és ha esetleg hosszabbítás lenne, akkor besötétedik. Ez igaz, ám a körülmények nem ismeretlenek a szervezők előtt. A játéknapok kijelölésénél ezt figyelembe lehetne venni, és a korábban sötétedő napokra eső fordulót hétvégén kellene megrendezni.A Magyar Kupa jövőre ünnepli alapításának századik évfordulóját, és az elmúlt évtizedekben gyakran felvetődött, hogyan lehetne ez a sorozat még rangosabb. Elméletben van rangja, hiszen a győztes kijut a nemzetközi porondra, és a kiírás azt is tartalmazza, hogy az MK segíti a magasabb és alacsonyabb osztályú csapatok versenyrendszerű találkozását. A „kicsiknek” kevés az esélyük arra, hogy jogot szerezzenek az indulásra a nemzetközi kupában, de rangos élcsapat fogadására van lehetőség, és ez csak ritkán adatik meg alacsonyabb osztályú klub történetében. Egy ilyen összecsapást vélhetően minél többen szeretnének megtekinteni, ezt azonban akadályozza a furcsa időpont. A szurkoló megteheti, hogy szabadságot vesz ki, netán táppénzre megy, vagy ha a diák, akkor "lóg" az iskolából, de nem szerencsés ez a kényszerhelyzet. 
Van megoldás, csak meg kell találni a megfelelő időpontot, és ez nem ördöngős feladat. Ha a szervezők komolyan gondolják, hogy rangosabbá teszik a Magyar Kupát, legyen komoly érdeklődés a mérkőzések iránt, akkor erre jobban figyeljenek. Üres nézőtér előtt játszani a csapatoknak sem élmény, de leginkább a szurkolókat büntetik az érthetetlen időpontokkal.
2018.12.05 19:44

Bővül a Veszprém Aréna, sportcsarnok épül Szegeden és felújítják a Főnix Arénát

Publikálás dátuma
2018.12.10 21:34
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A kormánybiztos azt mondta, így készülnek a 2022-es kézilabda Eb-re.
Bardóczy Gábor, a 2022-es kézilabda Európa-bajnokság kormánybiztosa az MTI összefoglalója szerint a Sport TV Mai helyzet című műsorában arról beszélt: a 2022-es magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra készülve
  • a Veszprém Aréna 8500 férőhelyesre bővül,
  • Szegeden 2021 szeptemberére elkészül az új sportcsarnok,
  • és felújítják a Főnix Arénát.
Bardóczy egyebek mellett azt mondta, a Főnix Arénát azért kell felújítani, hogy a 21. századnak megfelelő infrastruktúrát tudjanak biztosítani a sportolóknak. Hozzátette: statikailag, illetve az elektromosságot és a gépészetet is meg kell vizsgálniuk a debreceni létesítményben, de arra is figyelniük kell, hogy 2021-től olyan Európai Uniós direktívák kerülnek bevezetésre, mint például, hogy a felhasznált energia 25 százalékának újrahasznosított energiából kell állnia.   A kormánybiztos a Veszprém Arénáról azt mondta, a legfelső karéjt és a tetőszerkezetet elbontják, és egy következő szint kerül ráépítésre. Bent a lelátórészeket teljes mértékben elbontják, kicsit szélesítik a pályát, és meredekebbek lesznek a lelátók, illetve lesz egy oldalirányú bővítés, ahol most a VIP-szektor található, annak a résznek az eltolása történik meg, hogy beférjen 8 és fél ezer ember. A klubvezetőknek meg kell vizsgálniuk, hogy hová tudják átköltöztetni a csapatot, ha elkezdődik az építkezés. A MOL-Pick Szeged is új létesítményt kap a felső Tisza-parton, a kormánybiztos szerint az együttes ezzel európai színvonalú körülmények közé kerül. „Remélhetőleg 2021 szeptemberére birtokba vehetik, és a 2021/22-es Bajnokok Ligája-szezont már ebben az új, több mint nyolcezer fő befogadására alkalmas csarnokban tudják elkezdeni” – mondta Bardóczy. A veszprémi és szegedi építkezés esetében is úgy készültek a tervek, hogy az aréna mellé munkacsarnok is épül, ahol a felnőtt csapatok és az utánpótlás is edzhet. Ezeket bármilyen más teremsportra is lehet használni majd. A kormánybiztos bejelentése szerint infrastrukturális fejlesztések is kísérik az építkezéseket, melyek közül a szegedi létesítmény esetében már kormánydöntés született arról, hogy az aréna tervezéséhez és a munkálatok elkezdéséhez biztosít a kormány 5 milliárd forintot, illetve van egy kormányhatározat, melyben további 16,2 milliárdot biztosít arra, hogy a szegedi aréna építése megkezdődjön.
2018.12.10 21:34
Frissítve: 2018.12.10 21:44

Vízilabda világliga – Továbbra is százszázalékosak a magyarok

Publikálás dátuma
2018.12.10 19:23
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata hétfőn 24-8-ra győzte le Máltát Szombathelyen.
A magyarok a németek könnyed, 17-9-es legyőzésével kezdték a sorozatot, majd Oroszországban diadalmaskodtak 15-8-ra. A hétfői mérkőzésen a várakozásoknak megfelelően már a találkozó elején érvényesítette erőfölényét a válogatott, három perc alatt 4-1-es vezetésre tett szert, az első nyolc percet követően pedig 9-2 állt az eredményjelzőn a szombathelyi uszodában. A folytatásban is magabiztosan növelték előnyüket a hazaiak, a mezőnyjátékosok közül Erdélyi Balázst leszámítva mindenki betalált. A magyar válogatott legeredményesebbje Nagy Ádám volt négy góllal, máltai részről Steven Camilleri ötször volt eredményes. Ez volt a nemzeti együttes utolsó idei találkozója, a világliga következő fordulójában január végén Németországba utazik a válogatott.

Eredmény:

Férfi világliga, 3. forduló: Magyarország–Málta 24-8 (9-2, 5-0, 5-3, 5-3) a magyar gólszerzők: Nagy 4, Manhercz, Pásztor, Jansik 3-3, Pohl, Mezei, Bátori, Német, Kovács 2-2, Vadovics

A magyarok további programja:

január 29.: Németország-Magyarország február 19.: Magyarország-Oroszország március 12.: Málta-Magyarország

Szerző
2018.12.10 19:23
Frissítve: 2018.12.10 19:23