A szurkolókat büntetik a Magyar Kupa érthetetlen meccs-időpontjaival

Publikálás dátuma
2018.12.05 19:44

Fotó: MTI/ Bodnár Boglárka
Az nem kifogás, hogy korán sötétedik - ezzel a viszonylag ismert körülménnyel lehet számolni a mérkőzésnaptár összeállításánál.
Hétköznap délben tétmérkőzést játszani enyhén szólva bizarr ötlet. A labdarúgó Magyar Kupa legutóbbi fordulójában ez történt. A legjobb 16 közé jutásért rendezett találkozókból hétre ebben a szokatlan időpontban került sor. A Pénzügyőr – Puskás Akadémia összecsapás ezt tetőzte, délelőtt 11 órakor léptek pályára a csapatok.
Lehet magyarázkodni, hogy az alacsonyabb osztályú együttesek pályáin nincs világítás, és ha esetleg hosszabbítás lenne, akkor besötétedik. Ez igaz, ám a körülmények nem ismeretlenek a szervezők előtt. A játéknapok kijelölésénél ezt figyelembe lehetne venni, és a korábban sötétedő napokra eső fordulót hétvégén kellene megrendezni.A Magyar Kupa jövőre ünnepli alapításának századik évfordulóját, és az elmúlt évtizedekben gyakran felvetődött, hogyan lehetne ez a sorozat még rangosabb. Elméletben van rangja, hiszen a győztes kijut a nemzetközi porondra, és a kiírás azt is tartalmazza, hogy az MK segíti a magasabb és alacsonyabb osztályú csapatok versenyrendszerű találkozását. A „kicsiknek” kevés az esélyük arra, hogy jogot szerezzenek az indulásra a nemzetközi kupában, de rangos élcsapat fogadására van lehetőség, és ez csak ritkán adatik meg alacsonyabb osztályú klub történetében. Egy ilyen összecsapást vélhetően minél többen szeretnének megtekinteni, ezt azonban akadályozza a furcsa időpont. A szurkoló megteheti, hogy szabadságot vesz ki, netán táppénzre megy, vagy ha a diák, akkor "lóg" az iskolából, de nem szerencsés ez a kényszerhelyzet. 
Van megoldás, csak meg kell találni a megfelelő időpontot, és ez nem ördöngős feladat. Ha a szervezők komolyan gondolják, hogy rangosabbá teszik a Magyar Kupát, legyen komoly érdeklődés a mérkőzések iránt, akkor erre jobban figyeljenek. Üres nézőtér előtt játszani a csapatoknak sem élmény, de leginkább a szurkolókat büntetik az érthetetlen időpontokkal.

Fucsovics Cicipasszal játszik a barcelonai tenisztorna második fordulójában

Publikálás dátuma
2019.04.23 08:21

Fotó: Facebook/Fucsovics Márton
Fucsovics Márton a második fordulóba jutott a 2,7 millió euró (850 millió forint) összdíjazású barcelonai salakpályás férfi tenisztornán.
A világranglistán 36. helyezett magyar játékos hétfőn az amerikai Denis Kudlával találkozott, aki ellen 1/1 volt a győzelmi mérlege. A 82. helyen álló ellenfél 3:3-ig tartotta a lépést Fucsoviccsal, aki ekkor elvette az adogatását, majd 48 perc elteltével kiszerválta az első szettet.
A folytatásban Kudla még kevesebb ellenállást tanúsított, egyre többet rontott, és 0:1 után már nem nyert gémet. Az összecsapás 1 óra 17 percig tartott.
"Úgy érzem, jól és koncentráltan játszottam, a tenyeresem stabil volt, egyszer sem veszítettem el az adogatásomat, és a második szettben már az első szervát is jobb százalékban ütöttem"
- elemezte a meccset közösségi oldalán Fucsovics, aki szombat este az FC Barcelona elnökének a vendégeként a Camp Nou stadionban tekintette meg a Barcelona-Real Sociedad labdarúgó bajnoki mérkőzést.
 A 27 éves nyíregyházi teniszezőre a 32 között az ötödik helyen kiemelt görög Sztefanosz Cicipasz (8.) vár, aki erőnyerőként nem lép pályára az első körben.

Eredmény: 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Fucsovics Márton-Denis Kudla (amerikai) 6:4, 6:1

Szerző

Babos feladta az isztambuli tenisztorna selejtező meccsét, de még így is továbbjuthat

Publikálás dátuma
2019.04.22 14:50
Illusztráció
Fotó: AFP/ VOLKAN FURUNCU
A 250 ezer dollár (71 millió forint) összdíjazású isztambuli salakpályás női tenisztorna selejtezőjének második fordulójában adta fel a mérkőzést.
A torna honlapja szerint a világranglista 142. helyén álló játékos - a kvalifikáció ötödik kiemeltje - az osztrák Barbara Haas (191.) után hétfőn Jelena Ribakinával (161.) találkozott, akit tizedikként rangsoroltak a szervezők. A kazah gyorsan 4:1-re elhúzott, majd Babos kiegyenlített, de az első szett így is az ellenfélé lett. A folytatásban Ribakina 3:0-ra meglépett, ekkor
a soproni teniszező ápolást kért a bal lábfejére. Ezt követően visszament a pályára adogatni, de hamarosan jelezte a székbírónak, hogy nem tudja folytatni a meccset.
A menedzsmentjétől származó információ szerint azonban szerencsés vesztesként így is a főtáblára került, ahol kedden a selejtezőből érkező szerb Ivana Joroviccsal mérkőzik.
A 25 éves Babos - aki márciusban fejezte be az együttműködést horvát edzőjével, Nikola Horvattal - egyesben az elmúlt egy évben 27 vereség mellett kilenc mérkőzést nyert meg. Ebből hét főtáblás győzelem volt, kettőt pedig pedig selejtezőben aratott. Ami az idei teljesítményét illeti, 11 vereség (ebből két mérkőzést sérülés miatt feladott) és négy győzelem a mérlege, főtáblán két mérkőzést nyert eddig 2019-ben. Párosban Babos az első kiemelt a francia Kristina Mladenovic oldalán a török metropoliszban, míg Stollár Fanny a svájci Xenia Knoll-lal indul.
Eredmény: selejtező, 2. forduló:

Jelena Ribakina (kazah, 10.) - Babos Tímea (5.) 6:4, 3:0-nál Babos feladta
Frissítve: 2019.04.22 18:52