Ráült barátnőjére, úgy verte: fegyházba küldik a visszaeső bűnözőt

Publikálás dátuma
2018.12.06. 11:01
Illusztráció
Fotó: Thinkstock
A büntetett előéletű férfi brutálisan megverte partnerét: most két évre újra rács mögé küldik – azért csak ennyi időre, mert azonnal beismerte tettét.
Az ügyészi indítványnak megfelelően ítélte fegyházbüntetésre a bíróság azt a 44 éves férfit, aki súlyosan bántalmazta a vele együtt élő nőt besenyőtelki lakásukon. A vád szerint a többszörösen büntetett férfi 2015 októberében közös besenyőtelki lakóhelyükön egy eldurvuló veszekedés után rátámadt a barátnőjére:
Az ágyra dobta a nőt, ráült a mellére és ököllel több alkalommal arcon ütötte, majd az ágyról a földre rángatta.

A nő nem csak a fején szenvedett hámsérüléseket és bevérzéseket, hanem a hátán és a karján is – egy ökölcsapás pedig eltörte orrcsontját is.

Enyhítő és súlyosbító körülmények

A vádlottat korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már több ízben elítélte a bíróság: a Büntető Törvénykönyv szerint ezért súlyos testi sértés bűntette miatt kiszabható büntetés mértéke a felével emelkedik, így annak tartama akár négy és fél is lehet. A férfi – az előéletére tekintettel – a törvény rendelkezése folytán a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből is ki van zárva.A bíróságon a vádlott ugyanakkor beismerő vallomást tett, ami enyhítő körülménynek számít.
Így a bíróság – a vallomást elfogadva – további bizonyítás nélkül már az első tárgyaláson ítélettel zárta le az ügyet, és a vádhatóság indítványának megfelelően fegyházbüntetésre, összesen két év szabadságvesztésre ítélte a visszaeső elkövetőt.
Szerző

Busz gázolt halálra egy férfit Diósjenőn

Publikálás dátuma
2018.12.06. 10:34
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az áldozat a 2-es főúton sétált a sötétben, amikor a menetrend szerint közlekedő busz elütötte.
 Meghalt egy gyalogos férfi, akit autóbusz ütött el a 2-es úton a diósjenői elágazó közelében csütörtökön - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.
Mint Kiss Gábor, elmondta, a halálos kimenetelű baleset hajnali öt körül, a 2-es út 53-as kilométerénél történt. A menetrend szerinti autóbusz - még tisztázatlan körülmények között - egy 46 éves férfit ütött el. A sérültet kórházba szállították, de már nem lehetett rajta segíteni, belehalt sérüléseibe.
Szerző

Teljesen összetört a vonattal ütköző terepjáró, csoda, hogy túlélték az utasai (képek)

Publikálás dátuma
2018.12.06. 08:06

Fotó: Donka Ferenc / MTI
Ketten sérültek meg a Baja és Pörböly között történt a balesetben. Pótlóbuszok viszik az utasokat.
Közlekedő vonattal ütközött össze egy terepjáró csütörtök kora reggel Bács-Kiskun megyében, az 55-ös főút Baja és Pörböly közötti szakaszán, tájékoztat a rendőrség és a katasztrófavédelem.
A balesetben ketten megsérültek. A vasúttársaság úgy tudja, ők nem a vonaton utaztak.
Az autó az ütközés után visszasodródott az 55-ös főútra, ott forgalmi akadályt képzett. A rendőrök egy ideig teljes szélességben lezárták az utat, de a forgalom fél pályán már megindult. Az utasokat pótlóbusszal szállítják.
Témák
vasúti baleset
Frissítve: 2018.12.06. 11:34