Ráült barátnőjére, úgy verte: fegyházba küldik a visszaeső bűnözőt

Publikálás dátuma
2018.12.06 11:01
Illusztráció
Fotó: Thinkstock/
A büntetett előéletű férfi brutálisan megverte partnerét: most két évre újra rács mögé küldik – azért csak ennyi időre, mert azonnal beismerte tettét.
Az ügyészi indítványnak megfelelően ítélte fegyházbüntetésre a bíróság azt a 44 éves férfit, aki súlyosan bántalmazta a vele együtt élő nőt besenyőtelki lakásukon. A vád szerint a többszörösen büntetett férfi 2015 októberében közös besenyőtelki lakóhelyükön egy eldurvuló veszekedés után rátámadt a barátnőjére:
Az ágyra dobta a nőt, ráült a mellére és ököllel több alkalommal arcon ütötte, majd az ágyról a földre rángatta.
A nő nem csak a fején szenvedett hámsérüléseket és bevérzéseket, hanem a hátán és a karján is – egy ökölcsapás pedig eltörte orrcsontját is.

Enyhítő és súlyosbító körülmények

A vádlottat korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már több ízben elítélte a bíróság: a Büntető Törvénykönyv szerint ezért súlyos testi sértés bűntette miatt kiszabható büntetés mértéke a felével emelkedik, így annak tartama akár négy és fél is lehet. A férfi – az előéletére tekintettel – a törvény rendelkezése folytán a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből is ki van zárva.A bíróságon a vádlott ugyanakkor beismerő vallomást tett, ami enyhítő körülménynek számít.
Így a bíróság – a vallomást elfogadva – további bizonyítás nélkül már az első tárgyaláson ítélettel zárta le az ügyet, és a vádhatóság indítványának megfelelően fegyházbüntetésre, összesen két év szabadságvesztésre ítélte a visszaeső elkövetőt.
2018.12.06 11:01

Vonat gázolt halálra egy embert Dunakeszin

Publikálás dátuma
2018.12.10 20:56
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A menetidő 15-30 perccel meghosszabbodhat a váci vonalon.
Halálra gázolt egy embert a vonat hétfő este a Dunakeszi-Alsó vasútállomáson – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A balesetben az elgázolt ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A tűzoltók megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A Mávinform tájékoztatása szerint a helyszínelés ideje alatt Rákospalota–Újpest és Dunakeszi között csak az egyik vágányon, váltakozó irányban közlekednek a vonatok. A menetidő 15-30 perccel meghosszabbodhat a váci vonalon. 
2018.12.10 20:56
Frissítve: 2018.12.10 20:56

Felakasztotta magát egy rab a márianosztrai börtönben

Publikálás dátuma
2018.12.10 19:34
A kép illusztráció
Fotó: Népszava/
A 39 éves férfi egy lepedővel vetett véget az életének.
Felakasztotta magát egy férfi a Márianosztrai Fegyház és Börtönben vasárnap este – írja a 24.hu. A portál információi szerint a férfi rablásokért ült, és egy lepedővel vetett véget az életének. A büntetés-végrehajtási intézet személyzete azonnal megkezdte a férfi újraélesztését, amelyet a kiérkező mentőszolgálat tovább folytatott, azonban a gyors és szakszerű segítségnyújtás ellenére sem tudták már megmenteni a rab életét. A férfi egy egyszemélyes zárkában volt elhelyezve, a rendőrség már a helyszínen kizárta az idegenkezűséget. Az intézet vezetése megtette a szükséges intézkedéseket, és értesítette az elhunyt szeretteit.
2018.12.10 19:34
Frissítve: 2018.12.10 19:34