Ráült barátnőjére, úgy verte: fegyházba küldik a visszaeső bűnözőt

Publikálás dátuma
2018.12.06 11:01
Illusztráció
Fotó: Thinkstock/
A büntetett előéletű férfi brutálisan megverte partnerét: most két évre újra rács mögé küldik – azért csak ennyi időre, mert azonnal beismerte tettét.
Az ügyészi indítványnak megfelelően ítélte fegyházbüntetésre a bíróság azt a 44 éves férfit, aki súlyosan bántalmazta a vele együtt élő nőt besenyőtelki lakásukon. A vád szerint a többszörösen büntetett férfi 2015 októberében közös besenyőtelki lakóhelyükön egy eldurvuló veszekedés után rátámadt a barátnőjére:
Az ágyra dobta a nőt, ráült a mellére és ököllel több alkalommal arcon ütötte, majd az ágyról a földre rángatta.
A nő nem csak a fején szenvedett hámsérüléseket és bevérzéseket, hanem a hátán és a karján is – egy ökölcsapás pedig eltörte orrcsontját is.

Enyhítő és súlyosbító körülmények

A vádlottat korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már több ízben elítélte a bíróság: a Büntető Törvénykönyv szerint ezért súlyos testi sértés bűntette miatt kiszabható büntetés mértéke a felével emelkedik, így annak tartama akár négy és fél is lehet. A férfi – az előéletére tekintettel – a törvény rendelkezése folytán a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből is ki van zárva.A bíróságon a vádlott ugyanakkor beismerő vallomást tett, ami enyhítő körülménynek számít.
Így a bíróság – a vallomást elfogadva – további bizonyítás nélkül már az első tárgyaláson ítélettel zárta le az ügyet, és a vádhatóság indítványának megfelelően fegyházbüntetésre, összesen két év szabadságvesztésre ítélte a visszaeső elkövetőt.
2018.12.06 11:01

Majdnem ötven éven rákkeltő anyaggal szennyezett babahintőport árult - ezzel vádolják az óráscéget

Publikálás dátuma
2018.12.15 10:48

Fotó: Shutterstock/
A Jonhnson&Johnson szerint alaptalanul rágalmazzák, terméke egyáltalán nem káros az egészségre.
10 százalékot estek a Johnson & Johnson részvényei azután, hogy pénteken a Reuters megírta: a cégóriás 1971 óta tudja, hogy nyomokban rákkeltő anyag található a babahintőporban, írja a hvg.hu. A Reuters azért járt utána az ügynek, mert a cég ellen több ezer per folyik, melyekben a felperesek azt állítják, a babahintőpor rákot okozott a fogyasztónál.   A J&J ügyvédje szerint viszont a babahintőpor „biztonságos és azbesztmentes”, és szerintük a Reuters híre „egyoldalú, hamis és lázító…egy abszurd összeesküvéselmélet.” Júliusban a Johnson&Johnsont 4,7 milliárd dollárra büntették abban a perben, melyet 22 nő indított azért, mert állításuk szerint méhnyakrákot kaptak a terméktől. A cég fellebbez a döntés ellen - írta a BBC.
2018.12.15 10:48

Csodával határos módon menekült meg a nő, aki nem tudja, hogy került a jeges Dunába

Publikálás dátuma
2018.12.15 09:41
A Duna alacsony vízállása miatt felszínre került hajóroncs a Külső-Béda holtágban a Baranya megyei Kölked közelében 2018. októbe
Fotó: MTI/ Sóki Tamás
Az asszony legalább tíz percet töltött a folyóban.
A 36 éves nő csütörtökön éjjel elmerült a jeges Dunában, Győr belvárosában. Perceken múlt az élete, írja a Bors.  Az asszony a Kossuth és a Jedlik híd között egy stégbe kapaszkodott, be­szélni nem tudott, sokkos állapotban volt, amikor a rendőrök rátaláltak. – Egy hölgy tett bejelentést a segélyhívón csütörtökön éjfél előtt, hogy valaki a Dunába esett, de ő nem tud segíteni rajta, a csúszós, jeges stégen nem akart kockáztatni, inkább segítséget kért – mondta a Borsnak Farkas Péter őrmester. Szerinte a nő legalább tíz percet tölthetett a folyóban, 33 fokra lehűlt, és a nevét sem tudta megmondani. 
A nőt kórházba vitték, először nem tudta megmagyarázni, hogyan került a vízbe. Úgy tudjuk, pszichiáter is megvizsgálta és azóta saját felelősségére hazaengedték. Információink szerint az asszony előtte fogyaszthatott alkoholt, de az nem tisztázott, hogy véletlenül vagy szándékosan került a vízbe.
2018.12.15 09:41