Melegebb lesz, de ónos eső és hószállingózás is jöhet pénteken

Publikálás dátuma
2018.12.06 15:32
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Fotó: /
A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 12 fok között valószínű. Három megyére figyelmeztetést adtak ki.
Pénteken több fokkal enyhébb levegő érkezik hazánk fölé, az északi megyéket melegfront csapadékzónája is súrolhatja. Helyenként 12 fok körül is alakulhatnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. Nagyrészt erősen felhős vagy borult időnk lesz, de a Dunántúl nyugati, délnyugati részein felszakadozhat a felhőzet és kisüthet a nap. Az északi megyékben helyenként gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat, valamint eső, ónos eső, az Északi-középhegységben havas eső, hószállingózás is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de estétől nyugaton már meg is erősödhet a délies szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet várhatóan +2 és -4 fok között alakul a késő esti órákban, hajnalra néhány fokot már enyhül az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 12 fok között valószínű, az északkeleti határvidéken lesz a leghidegebb, az Alpokalján pedig a legmelegebb. Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az ónos eső veszélye miatt. 
Szombaton is erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd délutántól nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, eleinte az északkeleti térségben ónos eső is lehet, majd a déli óráktól nyugat felől szűnik a csapadék. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél – elsősorban a Dunántúlon – nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 7 fok között alakul, de északkeleten csak 0, +3 fok valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 5 és 9, északkeleten 2 és 5 fok között várható. Az ónos eső veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére adtak ki figyelmeztetést.  
Vasárnap napközben nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk, de rövid naposabb időszakok is lehetnek. Elszórtan eső, zápor alakulhat ki. A délnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között várható.
2018.12.06 15:32

Polgármesteri összefogással bojkottálná a rabszolgatörvényt Botka

Publikálás dátuma
2018.12.15 13:14
Botka László nyáron a Népszava szerkesztőségében - Fotó: Tóth Gergő
Fotó: /
Szeged vállalja, hogy intézményei és cégei nem élnek a 400 órás túlóra lehetőségével.
Szeged polgármestere határozatot terjeszt be a helyi közgyűlés elé, amely megtiltja a rabszolgatörvény alkalmazását az önkormányzat cégeinél, írja a szeged.hu. A szegedi önkormányzat garantálja, hogy nem él a rabszolgatörvényben rögzített 400 túlóra lehetőségével. A szegedi határozat tizennégy önkormányzati tulajdonú vállalatra vonatkozik, amelyeknek összesen 2000-nél is több alkalmazottja van. Rájuk biztosan nem fog vonatkozni a Fidesz által kierőszakolt rabszolgatörvény. Botka László arra kéri a munkáltatókat és a többi önkormányzat vezetőjét, hogy kövessék példáját. Ne alkalmazzák a rabszolgatörvényt, amellyel a Fidesz kiszolgáltatja a magyar munkavállalókat a multinacionális cégek érdekeinek.
2018.12.15 13:14

Ennyit a "Mi Hazánk Mozgalom" Fidesz-ellenességéről: Volner a Betyársereggel zúzná le a baloldali tüntetőket

Publikálás dátuma
2018.12.15 12:26

Fotó: MTI/ Soós Lajos
„Ha azt látjuk, hogy a Szent Korona veszélybe kerül, vagy azt látjuk, hogy ez a baloldali csürhe valamilyen komolyabb eredményt ér el, akkor be fogom riadóztatni a Betyársereget. Ki fogunk menni 300 emberrel a Kossuth térre a rendfenntartóknak segíteni a rendteremtésben. Ezt 5 perc alatt meg tudjuk oldani ezekkel a képzett emberekkel.", nyilatkozta Volner János az Echo TV-ben.
Emlékeztetőül: ő Jobbik egykori alelnöke, aki több társával együtt a Mi Hazánk Mozgalomba igazolt, megteremtve annak lehetőségét, hogy a széljobb formációnak önálló parlamenti frakciója legyen. Mindezt - legalábbis a parlamenti pletyka szerint  - Kövér László házelnök háttér-támogatásával sikerült menedzselni. Jelen állás szerint Volner alakulata őfelsége ellenzékeként működik, érdemben egyedül a Jobbikot amortizálja - példának okáért az egykori alelnök azt vizionálta, hogy nagyon csúnya magánéleti botrányok törnek majd ki néhai pártjában.
2018.12.15 12:26