Halálos baleset – Két autó karambolozott Gyöngyös közelében

Publikálás dátuma
2018.12.06 20:59
Illusztráció
Fotó: / Shutterstock
Az egyik járműből feszítővágóval szabadítottak ki egy embert, de a mentők már nem tudták újraéleszteni.
Összeütközött két autó Gyöngyös közelében, a Gyöngyöspatára vezető úton. A baleset során az egyik gépkocsi az árokba sodródott. A tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki a járműből egy embert, majd átadták őt a mentőknek, de már nem tudták újraéleszteni – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.
2018.12.06 20:59
Frissítve: 2018.12.06 21:00

Járőrök akadályoztak meg egy öngyilkosságot a Bükkben

Publikálás dátuma
2018.12.13 11:56

Fotó: police.hu/
A férfit Ómassa és Bánkút között, egy erdei úton találták meg az autójában.
police.hu oldalon megjelent tájékoztatás szerint szerda este, 18 óra 35 perckor érkezett állampolgári bejelentés a rendőrségre arról, hogy a Bükkben akar véget vetni az életének egy Budapestről autóval érkezett férfi. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának munkatársa a beszerzett adatok alapján igyekezett meghatározni a férfi tartózkodási helyét. A járőrök éjfél után nem sokkal Ómassa és Bánkút között, egy erdei úton, a járművében megtalálták az elkeseredett személyt. A rendőrök a férfit a meleg járőrautóba ültették, betakarták és Lillafüredig szállították, ahol átadták a mentőszolgálat időközben kiérkező munkatársainak. Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot! 
2018.12.13 11:56
Frissítve: 2018.12.13 11:56

Ötmillióért akarták örökbe adni születendő gyermeküket

Publikálás dátuma
2018.12.13 11:45
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Egy újságíró a készülő riportjához gyűjtött anyagot és apróhirdetéseket adott fel, így kereste fel őt egy férfi és az élettársa. A férfi azt mondta, „mindennek ára van”.
A Pest Megyei Főügyészség emberkereskedelem előkészületének vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik születendő gyermekük örökbe adásáért öt millió forintot kértek. Az ügyészség közleménye szerint egy újságíró az örökbefogadás kérdéseit érintő riportjához gyűjtött anyagot, amikor – 2016 és 2017 folyamán – az interneten több apróhirdetést is feladott. Ezekben az szerepelt, hogy a párjával szeretnének nyílt örökbefogadással kisbabát örökbe fogadni, ezért várják olyan kismama jelentkezését, akinek nincsen lehetősége maga felnevelni a gyermekét, és ily módon gondoskodna a jövőjéről. Az újságíró ténylegesen nem akart gyermeket örökbe fogadni. A bűnügy két vádlottja, egy férfi és az élettársa 2018 januárjában olvasta a hirdetést. A nő gyermeket várt, a születendő babát nem akarták megtartani, és a terhességet megszakító műtét időpontja is ki volt már tűzve. A hirdetés láttán eldöntötték, hogy felkeresik a hirdetés feladóját és több millió forintot kérnek a születendő gyermekük örökbefogadásáért. Egy személyes találkozót beszéltek meg, ahol a férfi előadta, hogy „mindennek ára van”. Azt mondta, hogy ötmillió forintot kérnek a születendő gyermekük örökbe adásáért cserébe. Ebből kétmilliót rögtön az elején, a többit hat hónapra elosztva, és a végén a fennmaradó összeget. Az újságíró kitért a felajánlás elől, a nő pedig megszakította a terhességét. A vádlottak bűnösségéről a Budapest Környéki Törvényszék dönt.
2018.12.13 11:45