Munkagépet gázolt, nem jár a vonat Érd felé

Publikálás dátuma
2018.12.07. 19:03
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Sérültek nincsenek, de a pécsi és székesfehérvári vonalon másfél órás késésre is lehet számítani.
Baleset miatt jelentős késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Székesfehérvár és Budapest-Dombóvár-Pécs vonalon péntek este, közölte a Mávinform.
Érd-felső megállóhely közelében egy személyvonat elsodort egy munkagépet.

A balesetben nem sérült meg senki, de a helyszínelés ideje alatt szünetel a vonatforgalom Érd-felső és Érd, valamint Érd-felső és Tárnok között.
A pécsi és a székesfehérvári vonalon utazóknak 60-90 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.

Több mint száz embert kellett menekíteni, tűz ütött ki egy idősotthonban

Publikálás dátuma
2018.12.07. 15:25

Fotó: Molnár Ádám
Egy csepeli épület emelete pörzsölődött meg.
Tűz ütött ki pénteken egy XXI. kerületi, Rakéta utcai idősotthonban, senki sem sérült meg. A közlemény szerint a tűz a csepeli otthon emeleti szintjén keletkezett, az épületen belül száztizennyolc embert kísértek biztonságos helyre. A fővárosi tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a lángokat, majd átvizsgálták és átszellőztették az érintett szintet. Az első információk szerint az eset során senki nem sérült meg - írták.
Szerző

Ülve fagyott meg egy idős ember Ferencvárosban

Publikálás dátuma
2018.12.07. 14:43

Az áldozatot a József Attila lakótelep egyik padján találták meg pénteken reggel.
Egy idősebb ember holttestére bukkantak Budapesten, a József Attila lakótelepen – írja a Blikk, és fotót is közölnek a zacskóba burkolt holttestről. A lap információi szerint a padon ülő áldozat halálát kihűlés okozhatta.
Az ügy kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz fordultunk, hogy megtudjuk, milyen jogcímen indult eljárás a haláleset miatt, milyen korú és nemű volt az áldozat. A BRFK szűkszavúan csak annyit közölt, hogy közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a történteket, bűncselekmény gyanúja tehát nem merült fel. A Magyar Szociális Fórum november 19-i, hvatalosan nem megerősített adatai alapján szeptember óta 13-an fagytak meg Magyarországon utcán vagy otthonukban, közülük nyolcan a szabálysértési törvény hajléktalanokat kriminalizáló módosítása óta. Ha azóta nem történt újabb fagyhalál, a pénteki eset lehet idén a tizennegyedik.
Szerző