Több helyen is nőtt a légszennyezettség

Publikálás dátuma
2018.12.08. 14:28

Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Több településen is kifogásolt volt a levegő minősége.
Budapesten és Dunaújvárosban, Nyíregyházán, Pécsen, Putnokon, Sajószentpéteren, Vácon, valamint Várpalotán ismét kifogásolt volt a levegő minősége pénteken – közölte a Tisztifőorvos a Facebook-oldalán.   A bejegyzés szerint az országon átvonuló hidegfrontot kísérő csapadék és szeles időjárás kedvez a levegőminőség javulásának, így várhatóan elfogadható lesz a levegő minősége az országban a következő napokban.
Szerző

Így törtek be a tüntetők a Kossuth térre (VIDEÓ)

Publikálás dátuma
2018.12.08. 14:09

Fotó: Draskovics Ádám
Szombatra hirdettek demonstrációt a szakszervezetek a „rabszolgatörvény” néven híressé vált törvénymódosítás ellen. A helyszínen 3-4 ezer ember gyűlt össze, több szakszervezeti vezető is felszólalt. A beszédek után, a tüntetés hivatalos befejezését követően némi lökdösődés után néhány százan bejutottak a Parlamenthez.
Szombatra hirdettek tüntetést a szakszervezetek a „rabszolgatörvény” néven híressé vált törvénymódosítás ellen. A demonstráció 10 órakor, a Jászai Mari téren kezdődött, ahonnan a tiltakozók az Alkotmány utca Kossuth tér felőli részéhez vonultak. A helyszínen 3-4 ezer ember gyűlt össze, több szakszervezeti vezető is felszólalt.
A beszédek után, a tüntetés hivatalos befejezését követően körülbelül ezren megpróbáltak bejutni a Kossuth térre, amit korábban a lengyel parlament alsóházi elnökének látogatására hivatkozva lezártak. Egy embert a rendőrök le is tepertek. Csoportokban egyre több rendőr és készenlétis érkezett. Valaki azt kiabálta, „a rendőr is dolgozó!”, a helyszínen tolakodás és lökdösődés kezdődött. Nem sokkal fél kettő után végül "beengedték" a tüntetőket a térre, a rendőrsorfal pedig körülvette a Parlamentet.
Szerző
Frissítve: 2018.12.08. 14:22