Sok esővel és erős széllel búcsúzik a hét

Publikálás dátuma
2018.12.08. 16:16

Fotó: Shutterstock
Melegfront érkezik vasárnap. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul, éjszaka -2 fok is lehet.
A szombati hidegfront után vasárnap már melegfront érkezik, az átmeneti szünet után pedig több helyen csapadékra is számíthatunk – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. A hét utolsó napján erősen felhős lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Több helyen alakul ki eső, záporeső, a délnyugati szél pedig megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 11 fok között alakul, de északkeleten néhol hidegebb is lehet. Az OMSZ a Facebook-oldalán egy térképet is közzétett arról, mikor és hol lehet eső a hétvégén:
Szerző

Puzsér mögé állt az LMP

Publikálás dátuma
2018.12.08. 15:40

Fotó: Lakos Gábor
Puzsér Róbert független főpolgármester-jelöltet és egyetlen programját, a Sétáló Budapestet támogatja az LMP. Az ellenzéki párt budapesti kongresszusa 80 százalékos többséggel fogadta el a javaslatot. A médiaszemélyiség videóban köszönte meg az LMP támogatását. Puzsér közölte: a következő hetekben intézményessé és hivatalossá teszik a programalkotást, májusra pedig egy konszenzusos programot tesznek le a budapestiek elé, melyben ott lesz a Sétáló Budapest stábjának munkája, az LMP szakértelme, s reményeik szerint a Jobbik és a Momentum számos elképzelése is. Puzsér még októberben jelentette be, hogy indul a jövő évi főpolgármester-választáson függetlenként, és várja a pártok támogatását. Akkor lapunknak azt mondta, nem akarja legyőzni Tarlós Istvánt. Erről itt írtunk bővebben.
Szerző
Frissítve: 2018.12.08. 17:46

Rohamozott az MSZP alelnöke, térdsérüléssel került a baleseti intézetbe

Publikálás dátuma
2018.12.08. 14:41

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Az embertelen túlóratörvény ellen protestáló tüntetésen a demonstrálók élükön egy szocialista politikussal megpróbálták bevenni a Kossuth teret.
A rabszolgatörvény elleni tüntetésen felszólaló Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke arra biztatta a pártokat és politikusaikat, ha van merszük, mutassák meg, hogy igenis hajlandók kiállni a dolgozókért. Az MSZP alelnöke, Komjáthi Imre magára vette a felszólítást, egy zászlóval felpattant a színpadra, és azt javasolta, foglalják el a Kossuth teret.
Maga járt elöl a példával, így amikor megpróbált áttörni a rendőrsorfalon, annak tagjai leteperték. Meglehetősen erőteljesen tették mindezt. A szocialista politikust úgy kellett kitámogatni a Kossuth térről: Tóth Bertalan pártelnök és Nyakó István vállába kapaszkodva tudta csak elhagyni a helyszínt. A Fiumei úti Országos Baleseti Intézetben vizsgálták meg, ahol kiderült, kificamodott a térde. Az MSZP elítéli a rendőrök durva fellépését.
Szerző
Frissítve: 2018.12.08. 18:00