122 millióért bízta meg az MLSZ az embert, aki „gondolati dimenzióváltó specialistaként” is dolgozik

Publikálás dátuma
2018.12.09 13:57
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Nodexker 2007 Kft. 122 millió forintért gyárt érmeket a Magyar Labdarúgó Szövetségnek; honlapjuk, dolgozójuk sincs, ám ez nem lehetett a siker gátja. A cég tulajdonosa üzleti tanácsadóként is tevékeny, hálózatfejlesztési technikáit pedig a reiki és a tarot inspirálja.
Egyedüli ajánlattevőként a Nodexker 2007 Kft. nyerte meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) OTP Bank Bozsik-programja 2019-es sportmedáljainak szállítására kiírt közbeszerzést, nettó 122 millió forintért. A cégnek 100 ezer darab érmet kell leszállítania, ezen felül opcionálisan 30 ezer darabot rendelhet a sportszövetség - írja a Napi.hu, a Közbeszerzési Értesítőre hivatkozva. A kft. nem ismeretlen az MLSZ-nek, hiszen az elmúlt két évben is e cég szállította a medálokat, igaz olcsóbban: most darabonként 938 forint plusz áfáért vállalta a beszerzést, míg tavaly nettó 815 forintért, tavalyelőtt pedig nettó 808 forintért -teszi hozzá a gazdasági lap. A Nodexker főtevékenysége a nagykereskedelem - 2014 szeptembere előtt a tanácsadás volt -, és az elmúlt három évben egy dolgozója sem volt, jelenlegi székhelye egy érdi kis családi ház a Google Maps utcaképe szerint. Honlapja nincs. A labdarúgó szövetség és a nyertes november elején kötöttek szerződést, amelynek időtartama hat hónap. A vállalkozás alvállalkozót is bevon a teljesítésbe, a szállítást és csomagolást másra bízza, de hogy kire, az nem derül ki a közbeszerzési dokumentumból A Nodexkerrel az MLSZ tavaly decemberben nettó 82,1 millió forintért szerződött "motivációs ajándékok" beszerzésére, akkor azonban nem csak sportmedált (70 ezer darabot plusz opcionálisan 10,5 ezer darabot) rendeltek tőle, hanem 70 ezer kulcstartót (plusz 10,5 ezer darabot) is. 

A dimenzióváltás az erőssége

A jelenleg nagykereskedelemmel foglalkozó Nodexker 2014 szeptemberéig Bánhidi Profil Szervezetfejlesztő Kft. néven, tanácsadással foglalkozott - derül ki a Céginfo.hu adataiból. A tevékenységváltás nagyon bejött a társaságnak, hiszen a 2012-es 200 ezer, a 2013-as 100 ezer és a 2014-es 88 ezer forintos nettó árbevétele 2015-re közel 50 millió forintra nőtt. A fejlődés nem torpant meg, 2016-ra 64 millióra, 2017-re pedig csaknem 100 millióra bővült a forgalma - írja a gazdasági portál.  Lapunk is utánanézett a cégnek, illetve tulajdonosi körének: a Nodexkert Bánhidi József szervezetfejlesztő, marketing szakember vezeti, aki egyúttal a Bándhidi Tréning Kft. ügyvezető tulajdonosa is – magát pedig  „vállalkozás és marketing szakközgazdász, kedvelt előadó, elismert tréner”- ként, illetve „gondolati dimenzióváltó specialista”-ként jellemzi; a csapatfejlesztő cég bemutatkozásuk szerint ismereti forrásként tekint a Reikire és a Tarot-ra, valamint hatnak rájuk "Keleti és nyugati filozófiai iskolák” is. A Bánhidi-tréning vállalatoknak szánt bölcsességét mindenesetre az alkalmazott nélkül működő Nodexker 2007 is megszívlelhetné: „A vállalatokat emberek működtetik. Ön bölcsen dönt, ha a gépek és infrastruktúra fejlesztése mellett az emberek, vezetők és munkatársak fejlesztésére is erőforrásokat összpontosít. ”
Frissítve: 2018.12.09 20:35

Ellenzéki demonstráció volt Kiskunhalason

Publikálás dátuma
2019.02.22 21:45
Képünk illusztráció
Fotó: Szabad Pécs
A tüntetők nem egy konkrét intézkedés miatt zárták le a városhoz közeli főút egyik sávját, hanem úgy általában az Orbán-kormány ténykedése miatt tiltakoztak.
Ellenzéki pártok és civilek demonstráltak Kiskunhalas közelében lezárva a félpályát a város melletti főút egy szakaszán - írja az atv.hu. A Kiskunmajsára vezető úton 200-250 méter hosszan állták el az autók délután. A tüntetők az akció okaként külön megemlítették rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály, de hozzátették, ezúttal általában véve bírálták az Orbán-kormányt.

"Vidéken is hajlamosak az emberek arra, hogy kifejezzék az ellenvéleményüket a kormány azon politikájával szemben, amellyel azt bizonyítja napi mint nap, hogy egyáltalán nem érdekli az ellenzék véleménye." - mondta az ATV-nek Marton Imre, az MSZP elnökségi tagja. A tudósítás megjegyzi, a tüntetés miatt komoly torlódás nem alakult ki, atrocitás nem történt.

Orbán Viktor felmentette a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét

Publikálás dátuma
2019.02.22 19:22

Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.
Felmentették a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét, az erről szóló miniszterelnöki határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg - írja az MTI. Orbán Viktor rendelete szerint Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.